Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

TA

Kirjoitettu 18.11.13
Esseen kirjoittaja: Teemu Lamminaho
Kirjapisteet: 4
Kirja: Tiimiakatemia - Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi?
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kun Tiimiakatemia alkoi en tuntenut yhtään ihmistä koko Tiimiakatemialta. Kaikki oli vierasta. Koko toiminta vaikutti todella epämääräiseltä. Kun tuli tiimien jaon aika olin jo tutustunut muutamiin ihmisiin ja toivoin hiljaa pienessä mielessäni, että pääsisin heidän kanssaan samaan tiimiin, mutta ei heistä ketään tullut.

Onneksi satuin lukemaan ensimmäiseksi kirjakseni tämän kyseisen kirjan. Se valkaisi todella paljon eri toimintatapoja ja ”ihmeellisille” termeille selitteitä. Kaikki tämä ihmeellinen sähellys ja kähellys sekotti alkuun kyllä pahasti pään. Nyt sitä alkaa jo olemaan jotenkin kärryillä ja juurikin tämä kirja auttoi ymmärtämään paljon. Odotti alkuun tunteja ja opiskelua oppikirjoista enemmän, kun siihen oli tottunut aikaisemmin muissa kouluissa. Moni kysyy miten siellä sitten opiskellaan, jos ei kerran tunteja oo? Siihen on tosi vaikee vastata lyhyesti, niin että siitä joku ulkopuolinen saisi mitään tolkkua.

Kuitenkin ennen kuin kerkesin aloittaa lukemaan yhtään mitään tai tekemään yhtään mitään piti meidän lähteä mettään. Oli Forest & Back. Heti seuraavalla viikolla piti lähtee rämpimään mettään vieraitten ihmisten kanssa ja nukkua niitten kanssa puolijoukkueteltassa. Silloin en heti tajunnut mikä idea koko hommassa on, mutta kyllä se siitä alko selkenemään kun oli pakko ottaa kontaktia ja jotain yhdessä tehdä, että sieltä metästä pääs poiskin. Kännykät kerättiin jo heti matkalla poissa. Eihän siinä olis tutustunutkaan uusiin ihmisiin läheskään niin hyvin, jos olis ollut kännykät joilla olis päässy facebookkiin ja muille ihmisille lähettelemään viestejä mitä kaikkee ”turhaa” tässä pitääkään tehdä. Luettuani  tämän kirjan selkeni Forest & Back kanssa vielä paremmin, kun siitä oli oikein oma osio kirjoitettu. Miten tärkeää se onkaan tutustua uusiin ihmisiin mahdollisimman pian ja tiimiytyä.

Belbinin testissä minulle tuli vahvasti ensimmäiseksi diplomaatti. Toiseksi tuli tekijä.  Pystyn hyvin tunnistamaan itseni tuosta diplomaatista. En edes muistanut mitä minulle oli tullut tulokseksi belbinistä, kun luin kirjaa ja aloin siinä sitten miettimään mikä voisin olla ja tuohon diplomaattiin se osui silloinkin. Tekijän tunnistan myös.  Paljon mieluummin työskentelen ja teen jotain, kun yrittäisin ideoida jotain mistä ei tule yhtään mitään.

Treenit.  Olen itse pitänyt Annun kanssa yhdet treenit aikasemmin. Eikä siinä hirveesti tullu suunniteltua ite etukäteen paljon mitään.  Nyt sitä tajuaa että voisi ehkä enemmän panostaa ensikerralla treenien valmisteluun. Saisi paljon enemmän irti näistä hetkistä, kun se ei ole vain turhan päivästä lätinää. Tässä on myös auttanut se, kun on käynyt pölyttämässä toisten tiimien treenejä. Pystyy sieltä ottamaan itekin oppeja ja koppeja, sekä huomaa miten alussa sitä onkaan itse oman tiiminsä kanssa.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!