Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivaallista Helvettiä volyymi kaksi

Kirjoitettu 11.12.15
Esseen kirjoittaja: Ilkka Hartikainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas + Helvetti vol. 2
Kirjan kirjoittaja: Karo Hämäläinen & Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Vähän kevyempää luettavaa vaihteeksi. Ja onhan tuo erittäin viihdyttävä kirja! Piti oikein kerta istumalta ahmia (okei, vähän saattaa opintojen kirjaus luoda painetta myös päälle). Tarinat oli jälleen todella mielenkiintoisia ja oli hauska huomata että Tiimiakatemiakin on mainittu pariinkin otteeseen. Mutta yksi kaveri jäi todella mieleen, Pekka Hyysalo.
Olen seurannut Pekan touhuilua siitä lähtien kun FightBack julkaistiin ja ensimmäinen video Pekasta levisi somessa. Ja voi jumalauta, miten se jätkä osaa olla niin… hyvä tyyppi?! Kaveri ei ole kohdannut todellakaan mitään pieniä ongelmia elämänsä aikana, mutta silti sen asenne on jotain aivan ilmiömäistä. Pistäppä kuvaks, makaat sairaalan pohjalla, viimeinen muistikuva rinteestä ja siitä on kulunut miltein puolivuotta aikaa, huomaat että olet halvaantunut ja huikea ura on mennyttä. Mitkä fiilikset? Epätoivo ja masennus aivan varmasti. Ja niin se oli Pekallakin. Tasan VIIKON VERRAN! Sen jälkeen jäätävällä duunilla painaa menemään ja ainakin itselleni on tullut se kuva että se painaminenkin tapahtuu hyvässä meiningissä eikä sellaisella sotilaallisella sisulla. Tämä on todella ihailtava piirre ihmisessä! Olla fiiliksissä tilanteessa kuin tilanteessa ja nähdä oikeasti ne positiiviset asiat vaikka mitä elämä toisi vastaan. Ja juuri tämänkaltaisen luonteen haluan itsellenikin! Tuo positiivisuus joka tarttuu kaikkiin ihmisiin ympärilläsi.
Tuon kaltainen ihminen pääsee ihan mihin se haluaa ja varmasti on aivan loistava johtaja. Itseäni ärsyttää aivan helvetisti ns. teennäinen positiivisuus mitä koen todella monen ihmisen harrastavan. Se että sanotaan kivasti ja ollaan niin mukavaa henkilöä, mutta sitten kuitenkaan se fiilis joka huokuu henkilöstä sotii niin vahvasti tätä positiivisuutta vastaan että itselläni alkaa spidersenssit huutamaan hoosiannaa. Ja tälläisen ihmisen alaisuudessa en todellakaan haluaisi itse olla. Se jatkuva epävarmuus siitä että onkohan tuo nyt oikeasti tuota mieltä vai yrittääkö se nyt vaan olla iloinen ja näin tehostaa omaa työskentelyäni on jostain syystä itselleni todella tunteita herättävä fiilis. Pitäis mielummin suunsa kiinni kun tulisi mussuttamaan jotain turhaa shaibaa että miten kivasti joku juttu tehty. Mutta sitten taas jos joku on rehellisesti positiivinen, niin hänen pelkkä läsnäolo tuo jotenkin vaan paremman fiiliksen tekemiselle.
Hyysalon karismakin pelkästään on jotain todella huikeaa. Hän on todella hyvä brändin johtohahmo, koska hän ei yritä myydä sitä omaa liiketoimintaansa jokaisessa mahdollisuudessa joka tulee vastaan, vaan hän myy sitä tarkoitusta ja tarinaa nimeltä FightBack. Tämän kaltaisia ”maskotteja” tulisi olla jokaisessa brändissä! Ei maailmanluokan brändien (Beats, Adidas jne.) tekemä julkkisten ostaminen markkinointivälineeksi ole nykyään toimiva, koska ihmisten arvot julkkisten seuraaminen heidän tekemisestään ja käyttäytymisestään on muuttunut sitten Elvis aikojen. Tai tämä on ainakin oma mielipide. Ketä kiinnostaa käyttääkö Justin Bieber minkä merkkisiä pikkuhousuja?? Julkkisten käyttäminen markkinoinnissa on muuttunut vähän ”viekkaammaksi”. Tästä on loistava esimerkki Adidaksen tyylistä tuoda heidän vaate merkkinsä popräpin viralliseksi vaatemerkiksi ainakin täällä Suomessa. JVG ja Sanni ei käytä mitään muuta kuin heidän vaatteitaan, mutta siihen ei kiinnitä sen kummemmin huomiota vaan syntyy mielikuva että ”räppärit” nyt vain pukeutuu noin. Mutta yksittäisillä henkilöillä pitää olla se sanoma joka tukee yrityksen sanomaa jotta se voisi olla toimivaa markkinointia. Eikä se voi olla liian suoranaisesti johdettavissa juuri kyseisen yrityksen tuotteisiin vaan siinä pitää myös toimia vähän viekkaammin.
Itselläni ei ole montaa henkilöä kenet haluaisin päästä tapaamaan ihan vain ”fanittamisen” puolesta. Itse asiassa niitä on vain kaksi. Felix ”PewDiePie” Kjellberg joka räjäytti Youtuben kautta tehtävän sisällöntuotannon sekä Pekka ”FightBack” Hyysalo joka on vain niin helvetin kova jätkä. Ei minulla näille henkilöille mitään kerrottavaa itselläni olisi, mutta heidän tarinansa ja asenteensa ovat jotain niin mielenkiintoista että haluaisin päästä istahtamaan tuopin ääreen ja länkyttämään paskaa. Jo pelkästään sen kautta luulisin oppivani jotain tästä asenteesta jonka jokaisen ihmisen tulisi omistaa!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!