Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas + helvetti

Kirjoitettu 11.12.13
Esseen kirjoittaja: Timo Perttunen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Taivas + Helvetti
Kirjan kirjoittaja: Terho Puustinen & Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Mikään fyysinen vamma ei ole niin vaikea kuin asennevamma.”

Jukka Jokiniemi, Innojok

 

Rovio.

100%

 

Kirjan kappaleen väliotsikko kertoo kaiken sen oleellisen mikä tekee Roviosta sen mikä se tänä päivänä on. Otsikko kuului näin: ”Rovion menestys ei perustu tuuriin vaan jumalattoman kovaan duuniin”.

Näinhän se on ilman työtä et saa tulosta ja yleensä se työnteko ei ole kovin helppoa, se vaatii monesti tuskaa, verta, hikeä ja kyyneliä. Lopussa kuitenkin kiitos seisoo, jos vaan olet antanut työllesi 100 %. Sillä vaikka rahallinen tulos ei ensimmäisellä kerralla miellytä, niin hyvin tehty työ antaa uskoa omaan tekemiseen, varsinkin jos saat siitä positiivista ja rakentavaa palautetta.

 

Yksinkertaisia asioita

 

Kirjassa Niklas Hed kertoo Roviosta. Hed on yksi Rovio yhtiön perustajista. Hed puhuu kirjassa fiksusti ja kokemuksella, joka saa minut uskomaan hänen sanomisiaan. Kun kyseessä on mies joka on kulkenut pitkän ja kivisen tien mutta on pystynyt muiden kanssa luomaan miljoonien arvoisen yrityksen, niin pakkohan hänen sanoihin on uskoa.

Hed sanoo kirjassa että hän pystyy oppimaan mitä vaan jos vaan haluaa. Nimenomaan jos vaan haluaa. Hed oli ennen myös lahjakas uimari, mutta häntä kiinnosti enemmän pelaaminen, joten tässä sitä nyt ollaan.

Tiimiakatemialla tulee monesti tehtyä hommia joita ei halua tehdä. Ikävä kyllä koko tämä syksy 2013 vuonna on ollut sellainen että olen tehnyt hommia joita en ole halunnut tehdä. Yksi poikkeus on kuitenkin ollut, Projektipäivät 2013.

Projektipäivillä pääsi näkemään miten tapahtuma rakennetaan, vedetään läpi ja puretaan todella lyhyessä ajassa. Oli ilo ja kunnia olla mukana siinä hommassa, etenkin kun työnantajina toimivat niin rennot ja mahtavat ihmiset.

Hed lisää myös työntekoon liittyen sellaisen homman että, jos hän ei hommasta pidä niin hän delegoi homman mahdollisimman nopeasti. Hed delegoi työn mielellään sellaiselle joka siitä saa mahdollisesti enemmän nautintoa kuin hän.

Pitäisi varmaan itsekin ruveta delegoimaan moisia asioita eteenpäin, eikä olla itsekäs ja pitää kaikkea vaan itsellä. Loppupeleissä saan itselleni vaan kiireen aikaiseksi ja hommat tulee tehtyä puoliteholla, jolloin työnteosta ja tuloksesta ei nauti kukaan. Jälkeenpäin varsinkin harmittaa kun tietää että olisi voinut pystyä parempaan. Minun tulisi siis ensin löytää omat kiinnostuksen kohteet ja lähteä 110 % työstämään niitä, silloin varmasti saa sen kaivatun onnistumisen tunteen.

Yksinkertaisia asioita mutta monesti vaikea käsittää.

Reilu mies.

Ole reilu itsellesi, ole reilu muille

 

Ei aina oma etu edellä. Puuseppä Ola Kukkasniemi, Wooden Oy:n perustaja on esimerkiksi ollut erittäin kunnioitettava työnantaja. Mies on jättänyt monesti oman palkan maksamatta, jotta hänen työntekijät saisivat palkan ja jotta ketään ei joutuisi lomauttamaan tai antamaan kenellekään potkuja. Reilu mies.

Yrittäjänä joskus paineet ovat liikaa ja tulee niitä burnoutteja. Silloin pitäisi saada purkaa sydäntään ja mieltään jollekin, mutta aina sellaista ihmistä ei löydy kuka sinua voisi ymmärtää. Ei perhe välttämättä ymmärrä sinun liikemaailman asioita, silloin monesti käyt sotaa asioiden kanssa yksin. Tällöin ratkaisu on ammattilaisen apu ja loma.

Tiimiakatemialla käymme kovaa henkistä taistelua ja mielestäni ei ole vääryys jos joku pitää viikon loman vaikkei ole ns. lomasesonki menossa. Ymmärrän että se turhauttaa muita jos joku lähtee viikon lomalle, sillä projekteissa on silloin muilla enemmän hommaa ja tuntuu että lomailija vaan luistaa vastuusta.

Silti joskus meidän pitäisi vaan auttaa kaveria mäessä ja päästää hänet hetkeksi vapaalle. Tiedän mistä puhun, sillä tämä syksy on todellakin ollut välillä yhtä helvettiä.

Viikon loma tuli pidettyä syksyn aikana, mutta se tuli hieman väärään aikaan. Loma kasasi vaan lisää paineita. Nyt on onneksi tai toivottavasti tulossa oikea loma. Lomalla yritän olla miettimättä Tiimiakatemiaa mutta ikävä kyllä olen myös suuren kysymyksen edessä: Mitä teen keväällä? Olenko Mittavan vai jonkun muun tiimin jäsen? Olenko vielä Tiimiakatemialla?

 

Supercell.

Kuin feenikslintu

 

Mikko Kodisoja yksi Supercell-peliyhtiön perustajista. Ennen Supercelliä perusti firman nimeltä Sumea, joka ostettiin kerran pois ja yhtiö meni nurin. Sumea perustettiin toisen kerran, jälleen se ostettiin ja johto muuttui. Se ei enää ollut paikka missä voisi antaa kaikkensa. Lopulta perustettiin Supercell ja kova työ palkittiin. Samanlainen tähtitieteellinen nousu kuin Roviolla, ehkä jopa hitusen nopeampi. Läpimurto tapahtui useiden kokeiluiden, useiden epäonnistumisien kautta. Usko omaan tekemiseen oli moneen kertaan mennyt, mutta sitten positiivinen uutinen herätti uskon omaan tekemiseen salamannopeasti takaisin. Lopulta kun läpimurto on tullut siinä lajissa mitä eniten rakastat, niin päätepysäkkiä ei ole näkyvissä. Supercell muistaa kuitenkin pitää jalat maassa ja panostavat kokoajan uuden kehittämiseen.

Tiimiakatemialla jokainen meistä on varmaan kokenut paljon epäonnistumisia. Välillä tuntuu että epäonnistumiset tuhoavat minut henkisesti aivan täysin, mutta sitten joku pienikin onnistuminen saattaa taas herättää uskon omaan tekemiseen. Se onnistuminen voi olla kehu, arvostus tai esimerkiksi kauppa. Arvostan kovasti myyntimiehiä tämän takia. Ne kokee niin paljon vastoinkäymisiä, mutta parhaat myyjät aina vaan nousevat tuhkasta kuin feenikslintu.

 

Motivaatio

 

Supercellin miehistö ei ole koskaan luovuttanut, vaikka vastainkäymisiä on ollut. Aina on ollut motivaatiota yrittää. Yksi motivaattoreista on raha, mutta se ei ole se suurin. Kodisojan mukaan se ei saa olla suurin. Suuri motivaattori on ollut rakkaus työtä kohtaan. Tätä ei kirjassa sanottu, mutta

vedin asiasta omat johtopäätökseni. Jos rakasta sitä mitä teet, niin tarvitset rahaa vain hengissä pysymiseen, ainakin aluksi.

Tullessani akatemialle haaveilin helposta rahasta ja se oli suurin motivaattori. Sittemmin älysin että rahaa ei tule ja motivaatio hävisi. Nyt olen älynnyt että minun on löydettävä ne asiat joita todella tykkään tehdä, rahaa kyllä tulee sittemmin sivutuotteena (jos vaan onnistuu vakuuttamaan muut omilla taidoillaan).

Supercellin väki on ollut aina hyvä tekemään virheitä ja oppimaan niistä. Mielestäni on todella hienoa miten Supercell juhlii virheitään. Kun projektiryhmä älyää tehneensä virheen ja hautaa projektin, sitä juhlitaan. Projektiryhmä palkitaan shamppanjapullolla kun nämä esittelevät pieleen menneen projektinsa muulle talon väelle. Sittemmin projektia tutkitaan yhdessä että mikä siinä meni pieleen ja missä onnistuttiin. Juhlat kannustavat ottamaan riskejä, sillä silloin ihmiset ideoivat luovasti kun he ottavat riskejä. Niin kuin Suomessa on tapana sanoa, parhaiten oppii kantapään kautta. Supercell tiedostaa sitä ja uskoo että epäonnistuja onnistuvat paremmin seuraavalla kerralla.

Kuulostaa kyllä niin hienolta ja yhteisölliseltä firmalta että, sellaisessa ympäristössä varmasti antaa aina parhaansa ja uskaltaa kokeilla asioita. Taivas + helvetti -kirja kertoo toki vaan yksipuolisen näkemyksen asiasta. Jokaisella on olemassa se pimeä puoli, joten uskon että Supercellilläkin on ne ongelmansa. En kuitenkaan yhtään väheksy heidän hienoa kulttuuriaan. Kuulostaa mahtavalta.

Olisipa Mittava Innovations sellainen. Ikävä kyllä se ei ole kuitenkaan mahdollista. Siihen tarvittaisiin yhteiset tavoitteet, meidän tulisi pelata samaa peliä. Tällä hetkellä me ollaan vaan kasa nuoria tiimiyrittäjiä jotka on lyöty samaan paikkaan, mutta jokaiselle on eri arvot ja tavoitteet. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö hyvää tulosta voisi syntyä. Uskon että hyvä tulos saadaan, jos jokaisella on se rakkaus työtä kohtaan eli motivaatio erittäin korkealla tehdä sitä. Tässäkin tapauksessa jos jokaisella on motivaatio korkealla, niin hinaisimme luultavasti Mittavaa kukin eri suuntaan. Tämä estää erinomaisen tuloksen, mutta voi hyvinkin tuottaa sen hyvän tuloksen.

 

Timo ”Tipi” Perttunen

Mittava Innovations

+358 40 746 4938

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!