Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas+ helvetti

Kirjoitettu 13.12.13
Esseen kirjoittaja: Tiia Lappalainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas+helvetti
Kirjan kirjoittaja: Terho Puustinen, Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Terho Puustisen ja Mika Mäkeläisen kirjaan Taivas+ helvetti on nidottu 21  suomalaista tositarinaa yrittämisestä. Haastatelluista 18 ovat menestyneet yrittäjinä ja saaneet lähes kaiken, mitä he ovat halunneet. Kolme menetti paljon, mutta selvisivät siitä. Kirjailijat halusivat herättää laaja ja myönteistä keskustelua yrittämisen voimasta. Kirja ei opeta yrittäjäksi vaan se kertoo yrittäjien motiiveista työskennellä ja uran käännekohdista.

On tärkeää osata hyödyntää Tiimiakatemian tarjoamat perustiedot ja -taidot yrittäjyyteen. Tällä hetkellä nuorison tulevaisuutta varjostaa 30% työttömyys. Yrittäjänä toimiminen on hyvin todennäköinen elannon ansaitsemismuoto myös minulle. Onkin tärkeä harjoitella työnantajan taitoja jo tiimiyrittäjänä. Niitä voi hyödyntää omien työntekijöiden johtamisessa ja itsensäjohtamisessa. Käsittelen esseessäni Taivas ja helvetti kirjan kovimmat kolahdukset.

 

Peliyritys Supercellin Mikko Kodisoja painotti yrityksen vapautta edistävää läpinäkyvyyttä. Hänen mielestään kaikkien firmojen solujen tulee tietää, mitä muissa soluissa tapahtuu ja miten se liittyy kokonaisuuteen. Jokainen solu on vastuussa tekemänsä tuotteen aikataulusta ja bisneksestä.

Tässä asiassa olen Kodisojan kanssa samaa mieltä.  Läpinäkyvyys Mittavan solujen välillä edistäisi yhteisiin päämääriin pääsemistä eikä kaksi solua hoitaisi samaa tiimiyrityksen asiaa toisistaan tietämättä. Kun jokaisella solulla on oma vastuualue ja solu tietää miten se liittyy kokonaisuuteen. Samaa voisi kokeilla myös tiimiyrittäjä tasolla. Jokaisella on samansuuruinen velvoite tuoda tiimiyritykselle laskutusta. Silti voisimme jakautua eri osa-alueisiin esimerkiksi mielenkiinnon mukaan.

Toinenkin Supercellissä oleva käytäntö sopisi Mittavan arkeen.  Mittavassa usein vellotaan epäonnistumia. Me emme näe pieniä onnistumisia ja emme nauti niistä. Mielestäni kokeilemisen arvoinen testi olisi juhlia Supercellin tavoin epäonnistumisia ja pieleen menneitä kokeiluja. Ilman epäonnistumisia ei voi oppia ja menestyä. Epäonnistumisista kääntyisi parhaassa tapauksessa yksi väylä kohti onnistumisen ja kiitoksen kulttuuria.

Epäonnistumisen juhlimisen lisäksi on syytä katsoa yhdessä mikä meni oikein, mikä väärin ja mitä opitaan. Juhla kannustaa riskinottoon, koska ihmiset ideoivat luovasti vain ottamalla riskejä.

 

”Yrittäjän ja työntekijän suhde on kuin avioliitto. Suhteen rakentamiseen kannattaa nähdä vaivaa ja siitä kannattaa pitää kiinni. Yritykseen liittyvistä asioista on hyvä puhua yhtä avoimesti työntekijöille kuin omalle vaimolle.” – Ola Kukkaniemi, Wooden Oy

Viime aikoina meillä on ollut ongelmia ainoan työntekijämme kanssa. Olemme tuoreita työnantajia emmekä tiedä kuinka toimia hänen kanssaan. Projektipäällikkömme on ainoa suoranainen viestiä työntekijän kanssa.  Käymme koko projektiryhmän voimin haasteita, joita työntekijä meille asettaa viikoittain.

Työntekijällä on motivaatio ongelmia, jotka näkyvät epätasaisessa työsuorituksessa ja omatoimisuudessa. Kukkaniemen sanat eivät antaneet vastauksia, kuinka toimia ja luoda hyvä suhde työntekijään. Helpotuin kuitenkin siitä, että suhteen rakentaminen kestää ja vaatii paljon vaivannäköä puolin ja toisin.

 

Jokainen kirjan yrittäjä mainitsi jatkuvan henkilökohtaisen kehityksen hakemisen ja investoinnit yrityksen kehittämiseksi. Hyvä johtaja tuntee asiat, jotta hän voi auttaa työntekijöitä ja asiakkaita. Hän pystyy tekemään nopeita päätöksiä, koska on ajan tasalla kokonaiskuvasta. Juhani Lehden mukaan: ”Minä opin kyselemällä, kävelemällä ympäriinsä. Ei ihmisen oppimiskyvyllä ole rajaa. Jos eteen tulee uutta, niin kyllähän sen ymmärtää.”

”Mikään fyysinen vamma ei ole niin vaikea kuin asennevamma”-  Jukka Jokiniemi, Innojok

 

Tiia Lappalainen

Osuuskunta Mittava Innovations

tiia@mittava.fi

 

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!