Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas + Helvetti

Kirjoitettu 29.03.14
Esseen kirjoittaja: Saija Valkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas + Helvetti
Kirjan kirjoittaja: Terho Puustinen & Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 3. Yrittäjyys, 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita, 3.4. Uusia tuulia ja haasteita yrittämiseen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Terho Puustinen & Mika Mäkeläinen: Taivas + Helvetti

 

Viime kesänä pinnalle noussut Terho Puustisen sekä Mika Mäkeläisen kirjoittama Taivas + Helvetti oli lukulistallani pitkään monien suosituksien vuoksi. Nyt vihdoin sain sen luettua ja pakko sanoa, että olin kuunnellut liikaa hehkutuksia ja ennakko-odotukseni olivat niin korkealla, ettei kirja sinne yltänyt vaikka hyvä opus olikin. Kirjassa kerrotaan eri yrittäjien tarinoita: onnistumisia sekä epäonnistumisia. Lyhyiden kappaleiden vuoksi kirja oli nopealukuinen ja sain bongattua sieltä hyviä juttuja, seuraavassa ajatuksiani kirjan pohjalta.

 

 

”Ei se ole ongelma, jos asiat eivät ole menneet sillä tavalla kuin on suunniteltu”

Suunnittelimme tiimiläisteni kanssa hyvinvointitapahtumaa tälle keväälle. Löysimme erään yhteistyökumppanin, jonka avustuksella tapahtumaa oli tarkoitus lähteä toteuttamaan. Varasimme paikan ja kartoitimme puhujatilannetta yhteistyökumppanimme avustuksella hyvin tuloksin. Emme kuitenkaan olleet kirjoittaneet vielä sopimusta tämän yhteistyökumppanimme kanssa, josta johtuen molemmilla osapuolilla oli oma näkemys rooleista. Aikaa kului emmekä lopulta päässeet yhteisymmärrykseen, joten kuoppasimme tapahtumaideamme. Tämä ko. yhteistyökuvio ei sujunut aivan omien suunnitelmiemme mukaan. Se ei kuitenkaan muodostunut ongelmaksi, lähinnä vain hidasteeksi: kevään tapahtuma siirtyi syksylle. Emme pysähtyneet, vaan lähdimme lähes välittömästi uudella innolla kartoittamaan tulevia yhteistyökumppaneitamme sekä vaihdoimme hieman kohderyhmää, paikka kuitenkin pysyy samana. Tapahtumasta tullaan vielä kuulemaan lähempänä tarkemmin!

Toisen esimerkin tähän liittyen kuulin tiimiläiseltäni, joka suunnitteli brittien kolmipäiväisen vierailun. Hän oli tehnyt hyvät suunnitelmat, joita oli tarkoitus lähteä toteuttamaan. Kuitenkin jo heti ensimmäisen tunnin aikana, hän tajusi, että vieraat halusivatkin aivan eri asioita kuin suunnitelmissa oli. Se ei ollut ongelma: vaihdettiin vain suunnitelmia ja homma oli hoidossa.

Olen lukenut ja kokenut monia tapahtumia, joissa alkuperäiset suunnitelmat eivät ole onnistuneet. Jotkut kokevat sen automaattisesti ongelmaksi ja heittävät hanskat tiskiin. Jotkut taas toteavat no, ei se mitään ja kokeilevat uudelleen. Näin teki esimerkiksi Rovio, joka kokeili ties kuinka montaa peliä ennen kuin Angry Birds iski läpi. Kyse ei ole siitä, kuinka hyviä suunnitelmasi ovat vaan siitä, kuinka hyvin pystyt muuttamaan niitä.

 

 

”Kun perusasiat ovat kunnossa, kasvua on vaikea estää”

Olen ollut Tiimiakatemialla lähes kaksi vuotta ja törmännyt mielestäni liian monta kertaa perus jutuissa piileviin haasteisiin: kaikki tiimiläiset eivät käy treeneissä, vahvareiden taso ei miellytä, viestintä ei pelaa jne. Nämä edellä mainitsemani asiat ovat nimenomaan tiimioppimisemme perusasioita, jotka pitää saada kuntoon. Emme voi olettaa kasvamme ja pääsevämme eteenpäin, jos emme saa edes perusasioita toimimaan.

Eniten minua harmittaa tuo viestinnän toimimattomuus (joka siis omasta mielestäni on haasteellinen – voi olla etteivät muut sitä niin koe!). Facebookin nykytilanteen tietäen olen hieman huolissani, että nimenomaan se on tärkein viestintävälineemme tällä hetkellä. Mielestäni virtaan tulee liikaa asiaa, jolloin suuri osa jää herkästi huomiotta vaikka siellä olisikin asiaa. Viesti ei yksinkertaisesti tavoita kaikkia. Mikä tähän olisi sitten ratkaisuna? Oma ajatukseni on viestintäforumin hyödyntäminen. Olen itse tiimimme viestintäpäällikkö, joten luontevasti osa tuota forumia, josta en ole kokenut olevan hyötyä talon viestinnän kehittämisessä – vaikka luulisi nimenomaan, että se on se paikka! En edes muista milloin viime kerran pidimme oman forumin, jossa puhuimme asiaa. On niin helppoa pitää yhteinen forumi esimerkiksi asiakaspäälliköiden kanssa, jossa puhutaan kesästä ja käydään Paviljongissa tms. Nämäkin ovat hyviä ja tärkeitä juttuja, en väitä vastaan, mutta mielestäni viestintäforumi on laiminlyönyt talon sisäisen viestinnän kehittämistä. En tiedä kokeeko muut päälliköt, että se kuuluisi hommiimme, mutta itse näkisin niin. Tiedän, että tiimeillä on omat haasteensa ja monet vaivaavat päätään niillä jopa liiaksi ja osaa ei suoraan sanotusti edes kiinnosta talon yhteiset asiat. Mutta jos meitä ei kiinnosta, niin ketä sitten? Jos me emme tee asialle jotain, ei sitä ihan oikeasti kukaan muukaan tule puolestamme tekemään.

Seurattuani nyt toista vuotta Tiimiakatemian menoa, olen aistinut tunnelmassa suuria muutoksia: ilmassa leijuu nykyään vakavuus ja rahanahneus. Mihin jäivät kokeilut ja ei-haittaa-vaikka-vituiksmen-asenne? Vakavuuden myötä myös kilpailuhenkisyys on noussut, eikä niinkään hyvällä tavalla, se näkyy nimenomaan välinpitämättömyytenä talon yhteisiä asioita kohtaan. Joissain tapauksissa jopa omaa tiimiä kohtaan. Hommia painetaan rahankiilto silmissä, eikä ”ole aikaa” lähteä akatemian yhteisöllisyystapahtumiin rakettipäiville tai Unkarin reissulle. Tähänkö olemme tulleet? Pinkkusyksyn ryypätään-viikolla-ei-haittaa-että-on-darra-meiningistä ei ole enää tietoakaan. Toki yleistin tässä paljon; vielä löytyy muutamia yhteishengen puolesta taistelijoita ja hauskanpitäjiä, mielestäni kuitenkin harmittavan vähän. Talo tarvitsee hulluttelumeininkiä eikä tiukkapipoja ja joo-joo-miehiä, jotka puhuvat paljon mutteivat lopulta saa aikaiseksi mitään. Mistä sitten löydämme jälleen tuon hulluttelukulttuurin? Jokaisesta itsestämme. Emme voi muuttaa toisia vaikka haluaisimme, mutta jokainen voi tehdä sen itse ja miettiä onko talossa ainoastaan rahan vai oppimisen, kokeilujen ja hulluttelun vuoksi. Minä valitsen jälkimmäisen. Kumpaan joukkoon sinä kuulut?

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!