Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas + Helvetti

Kirjoitettu 17.10.13
Esseen kirjoittaja: Aleksi Ihalainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas + Helvetti
Kirjan kirjoittaja: Terho Puustinen & Mika Mäkeläinen
Kategoriat: Yleinen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kuinka paljon ihmiset haaveilevat yrittäjyyden hyvistä puolista, mutta kuinka vähän monet ovat valmiita tekemään sen eteen yhtään mitään, että saisivat itselleen taloudellista vapautta ja omaa aikaa oman työn kautta. Tämän kirjan kautta tuli taas todistettua, ettei ilman kunnon munauksia ja vaikeuksia päästä parhaisiin tuloksiin. Aina ei tarvitse tietenkään tehdä vaikeimman kautta, jos vain osaa löytää jonkun joka asian osaa tehdä paremmin kuin itse. Tahtotilan pitää olla todella kova niissä vaiheissa, kun tilanne näyttää yrityksen kannalta todella heikolta. Näissä vaiheissa yleensä astuu esiin ne ketkä todella välittävät itsestään ja muista, eivätkä pelkää.

 

Meidänkin tiimille tulee olemaan uudet johtoryhmä valinnat edessä, jolloin haluan ihmisten nousevan ja sanovan, että minä haluan johtaa toimintaa eteenpäin, jos näin ei tapahdu niin olen todella pettynyt ettei sitä uskalleta sanoa ääneen. Tällä hetkellä ei johtoryhmäläisiltä vaadita juuri mitään, joka näkyy toiminnassa, mikä johtaa tuloksen ja yhteishengen kannalta huonompaan suuntaan. Yksin en pysty tätä asiaa korjaamaan, mutta en ainakaan omalta osalta halua antaa sen mennä huonompaan suuntaan vaan vaadin itseltäni tekoja, joita muutkin asiakaspäälliköt tekevät ja etsin heiltä ratkaisuja ongelma kohtiin, jotta pystyn kehittämään tiimiämme ja asiakkuuksiamme.

 

Olen myös huomannut vahvasti sen, miten pystyn itse panostamaan enemmän asioiden tekemiseen silloin kun muut eivät niihin kiinnitä mitään huomiota. Tällä tavalla pystyy viemään joitakin eteenpäin ja kehittämään ihmisiä, joidenkin mielestä saatan tehdä välillä jopa liikaa asioita tai mistäpä he sitä tietäisivät, kun en aina puhu siitä mitä olen tehnyt, haluan mieluiten tuoda tekemiseni esiin tulosten kautta. Tällä ”syyslomaviikolla” niitä on tullut erityisen paljon, josta olen hyvin kiitollinen. Huomaan muutamien lähtevän mukanani tekemään asioita kun he näkevät onnistumisia kanssani ja saan itsekin vauhtia lisää kun pystyn auttamaan muita.

 

”Mikään fyysinen vamma ei ole niin vaikea kuin asennevamma”

Jukka Jokiniemi, Innojok

Se voi estää monenkin mahdollisuudet menestyä, jos ei ole välillä valmis antamaan itsestään kaikkea. Aina ei tarvitse osata tehdä asioita kun on vain valmis ottamaan selvää ja laittamaan itsensä likoon. Positiivisuus tarttuu kanssa ihmisiin, mutta vielä nopeammin tarttuu negatiivisuus, jota olen itse pyrkinyt vähentämään ja olen siinä onnistunutkin mielestäni hyvin. Kun olen positiivisten ihmisten kanssa tekemisissä, saan parempia tuloksiakin aikaan. Ne keiden kanssa olen tekemisissä vaikuttavat todella paljon mielialaani ja miten teen asioita, siksi pyrin välttämään ihmisiä, jotka omaavat ”asennevamman”, se ei hyödytä ketään jos valittaa asioista joille ei meinaa tehdä yhtään mitään.

 

 

 

 

Onko menestyminen mielestäsi itsestä kiinni? Mielestäni on! Kun olen jutellut ystävieni jotka ovat päivätöissä ja pitävät työstään, mutta eivät ole tyytyväisiä muiden työpanokseen. Kysyn heiltä usein, oletko ajatellut tehdä asialle jotain? Moni ei osaa vastata mitään tähän kysymykseen, en ainakaan itse haluaisi loputtomiin tehdä asioita mitä joku muu on jättänyt työpaikallani tekemättä. Kun teen asioita, haluan luoda ympäristön missä kaikki tekevät hyvällä panoksella ja ovat innostuneita siitä mitä tekevät, osassa projekteissa missä olen mukana onkin tämmöinen tunnelma ja autamme toisiamme mistä olen erittäin tyytyväinen tiimissämme. Mutta liian monesti vielä se vaatii saman henkilön aloittamaan asiat, jotta ne tapahtuvat.

 

Se mitä voin saada Tiimiakatemialta aion myös ottaa, kuten tässä kirjassa 18 yrittäjää jotka saivat lähes kaiken +3 jotka menettivät paljon, mutta selvisivät siitäkin. Minua kiehtoo tällä hetkellä enemmän nuo 3 jotka selviytyivät todella vaikeista ajoista. Emme ole vielä niin vaikeisiin aikoihin päässeet mielestäni, koska emme vaadi vielä itseltämme niin paljoa, että pääsisimme kaikki todella epämukavuusalueelle ja vaikeuksien kautta eteenpäin. Mistä tiedän milloin olemme siellä? Vaikea sanoa, huomaan sen varmastikin vasta jälkeenpäin, mutta sinnepäin haluan ainakin viedä toiminnan tasoa.

 

”En tunne sua, etkä sä tunne mua, mutta mä olen aina halunnut tutustua suhun.”

Riitta Antinmäki, Entisöintipulla

Tämä tiivistää vahvasti sen mistä itse olen oppinut pitämään, kun saa ihmisten huomion ja kiinnostuksen, pystyy jäämään mieleen ja luomaan uskomattoman paljon suhteita, jotka vievät tulevaisuudessa eteenpäin. Aloitit millä alalla tahansa tekemään töitä voi kenestä tahansa olla joskus apua. Vaarana olen huomannut joillakin on, että he lupaavat todella paljon asioita, mutta teot jäävät aika vähälle. Ei tämä herätä kovin suurta kunnioitusta ihmistä kohtaan ainakaan minussa, oma taktiikkani on yleensä päästä yllättämään, ensin kuuntelen pitkään ja sitten vasta aloitan tykittämisen, kun tiedän kuunnelmani perusteella suunnilleen mitä juuri kyseiselle henkilölle kannattaa sanoa.

 

 

Osuuskunta Millio

Aleksi Ihalainen

aleksi@millio.fi

 

Tagit:

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!