Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas + helvetti

Kirjoitettu 17.10.20
Esseen kirjoittaja: Laura Autio
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas + helvetti
Kirjan kirjoittaja: Terho Puustinen ja Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Tämä yrittäjyyteen innostava kirja oli oikein mainio lenkkiseura syksyn pimeneviin iltoihin. Kirja ei ole käyttöopas yrittäjyyteen vaan kertoo 21 suomalaisen yrittäjän tarinan sellaisena, kun ne ovat. Kirjan pääsanomana halutaan viestiä: ”lähes kuka tahansa voi menestyä, kun vain tahtoo sitä riittävästi.” Kirja sopi mulle oikein hyvin, sillä valmistuminen alkaa lähestymään ja oman suunnan löytyminen olisi tervetullutta. Muistui taas hyvin mieleen yrittäjäelämän plussat ja miinukset.

 

”Lähes kuka tahansa voi menestyä, kun vain tahtoo sitä riittävästi” uskon tuohon täysin ja haluaisin itsekin menestyä uralla ja elämässä ylipäätään, mutta tällä hetkellä, kun suuntani ei ole näyttäytynyt niin selvästi niin tuntuu tuokin lausahdus kovin tyhjältä. Tuntuu pelottavalta lähteä ottamaan suuria harppauksia, kun ajatukset eivät ole selviä, mutta yritän koko ajan muistuttaa itseäni, että siksi olen akatemialla, että kokeilut ovat mahdollisia ja niitä täytyy tehdä. Kirjassa monet yrittäjät jossei kaikki niin ovat ottaneet suuria riskejä ja lähtenyt vain koittamaan onnistuuko joku x juttu. Kun olet yrittäjän polulla niin uskaliaita päätöksiä on vain tehtävä. Näin kun ajattelen kotisohvalta päin niin miksenkös minä uskaltaisi tehdä isoja juttuja ja isoja päätöksiä… toivotaan että jos ja kun näitä tilanteita eteeni tulee niin osaan toimia tilanteeseen sopivalla tavalla.

 

”Olet vapaa tekemään mitä haluat” Yrittäjyydessä on itseäni eniten kiinnostanut se, että saa valita mitä tekee, milloin tekee ja kenen kanssa tekee. Ehkä se kenen kanssa tekee ei ole mulle niin tärkeää, koska olen aina pitänyt vanhoista työyhteisöistäni, koska tulen helposti toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Mutta olisihan se huippua saada ympärille huippu porukka, joiden kanssa homma sujuu mutkitta! Välillä akatemialla on tullut tehtyä sellaisia hommia mitkä eivät ole itseä niin paljon kiinnostanut, mutta jos se auttoi muita tai meidän koko tiimiä niin mikseikös välillä tee myös sellaista mitä ei itse niin suurella halulla tee. ”Lypsylehmähommiakin” on joskus tehtävä, että omat unelma projektit toteutuvat. Kaikkien yrittäjien on jostain ponnistettava, että pääsee alkuun. Jollain alku on helpompi kuin toisilla. Toivon että akatemia on mun ponnistuslauta oman yrityksen perustamiseen tai yritteliäisyyteen.

 

Mulla on paljon tärkeitä asioita elämässä ja en halua ajatella uraa ykkösenä. Sekin on tärkeää, mutta elämässä pitää osata pitää muutkin jutut lähellä. Itse jos lähden yrittäjäksi niin muistan pitää itselle tärkeät jutut mielessä ja jokapäiväisessä arjessa. Olen sen nyt akatemiallakin huomannut, että joskus tulee tehtyä hommia aamusta ilta myöhään niin sitten pitää osata levätä seuraavana päivänä, koska tiedostan että tarvitsen sen. Joskus se ei ole mahdollista, mutta mahdollisuuksien mukaan tietenkin. Yrittäjille ei jaeta palkintoa loppuun palamisesta. Kirjassakin oli hyviä ja opettavaisia esimerkkejä siitä, että liika on liikaa. Joistain ihmisistä näkee kuinka se tekemisen halu on loputon mutta hän ei ymmärrä, että pitää rauhoittua ja levätäkin välillä. Se ei ole hienon kuuloista, kun joku sanoo, että on tehnyt viikossa +85 tuntista viikkoa.

 

Niin paljon kun kirjasta olen hyvää kuullut, niin täytyy se tässä itsekin todeta kuinka motivoiva ja innostava kirja tämä oli. Tämä sopisi hyvin myös kuukausi tasolla luettavaksi kirjaksi, sillä välillä unohtaa miksi on akatemialla ja tuleeko mistään mitään niin sitten voisi joka kuukausi lukea yhden motivoivan tarinan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!