Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas + Helvetti

Kirjoitettu 12.11.13
Esseen kirjoittaja: Iiro Hölttä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas+Helvetti
Kirjan kirjoittaja: Mika Mäkeläinen ja Terho Puustinen
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

 

TAIVAS+HELVETTI

 

Meillä piti olla aivan tavalliset treenit 19.9 , jotka Gallan tuoman vieraan ansiosta muuttuivat aivan huikeiksi treeneiksi 🙂

 

Saimme vieraaksemme Taivas+Helvetti kirjan kirjoittajan,

Mika The Mäkeläisen. Mika piti esitelmän elämästään kertomalla kuvista, joita oli heijastettu seinälle. Niin henkilökohtaista esitystä en ole ennen nähnyt ja se oli mahtava kokemus! Oli hienoa kuulla kuinka hän oli 23 vuotiaana lähtenyt rohkeasti kokeilemaan siipiään ja monen pudotuksenkin jälkeen noussut taas kerran jaloilleen ja jatkanut yrittämistä. Tein tarkkaan muistiinpanoja hänen kertomuksista ja isoimmaksi poiminnaksi jäi sana INTOHIMO! Sen sanan merkitys aukesi aivan uudella tavalla Mäkeläisen esityksessä. Se kolahti omalle kohdalle Do what you love, kuinka henkilökohtainen arvomaailma ei voi poiketa yrityksen/bisneksen arvomaailmasta, tai siihen ei muuten voi uskoa ja silloin ei mielestäni toimi reilusti itseään kohtaan. Pitää löytää se mistä saa nautintoa, se potkii eteenpäin.

 

Isoja muistiinpanoja en tästä kirjasta tehnyt sitä lukiessani, koska pystyin ammentamaan niin paljon samoja asioita Mäkeläisen esityksestä tehdyistä muistiinpanoista. Kirjassa oli huikeita yrittäjiä ja osa heistä isojenkin vastoinkäymisien edessä. He pitivät päänsä pystyssä ja uskoivat siihen mihin muut eivät uskoneet. Näen itsessäni samoja piirteitä kuin monissa kirjan yrittäjissä ja olen helpottunut lukiessani, että kaikkea ei tarvitse osata heti yrittäjäpolun alussa. Hienoa oli lukea myös kuinka ihan perus duuneilla voi ansaita elantonsa, kunhan tekee sen vain hyvin. Tämän olen myös nähnyt isäni yritys toimintaa seuranneena. Kaikki eivät saa valmista yritystä käsiinsä, jota vain lähteä jatkamaan, vaan se työ on tehtävä alusta asti itse, kerättävä oma yrittäjäpääomansa, etsittävä oma polkunsa, ja joskus kysyttävä jos tuntuu eksyneensä siltä polulta.

 

Kyllä siinä muutama kyynelkin vierähti kun luin miten kovista paikoista on ihmiset selvinneet ja silti jaksaneet uskoa itseensä ja unelmaansa. Muistan varmasti aina ne treenit jotka koettiin Mäkeläisen seurassa. Se oli myös syy miksi halusin tämän kirjan lukea. Ostin kirjan myös isälle isänpäivä lahjaksi.

 

Hieno kirja, jossa pääsee lukemaan henkilökohtaisista tarinoista.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!