Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas + Helvetti Vol.2

Kirjoitettu 01.12.14
Esseen kirjoittaja: Iiro Hölttä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas+helvetti vol.2
Kirjan kirjoittaja: Karo Hämäläinen ja Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen, 7.3. Innovatiivisen yrityksen kehittäminen, 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Taivas + Helvetti Vol.2

 

Karo Hämäläinen & Mika Mäkeläinen

 

 

Mielenkiintoisen taivas+helvetti vol.1 innoittamana päätin lukea myös kakkososan yrittäjien tarinoista. Ehkä myös siksi, että edellisestä painoksesta sain paljon buustia omaan tekemiseen ja toivon saavani saman tunteen myös tästä kirjasta.

 

Tuli kuitenkin tunne jo heti ensimmäisiä yrittäjien tarinoita lukiessani, että onko nämä kirjoitettu kauhella kiireellä, asioisin ei ole oikein paneuduttu ja lauseet jäävät kesken, asioita ei viedä loppuun, vähän kuin olisin itse kirjoittanut nuo tarinat. Ärsyttävää luettavaa, kuten olen saanut itsekkin palautetta esseistäni —> avaa asioita enemmän!

 

Arvostan yrittäjiä jotka ovat lähteneet tyhjästä ja luoneet hienoja yrityksiä ilman minkäänlaista ns. pohjaa. Mutta vielä enemmän arvostan perheyrityksiä, joita viedään eteenpäin intohimolla ja halusta työllistää paikallisia, auttaa yhteisöä ja toimia esimerkillisesti koko suomessa. Mielestäni myydään liikaa yrityksiä rahan kiilto silmissä ulkomaalaiseen omistukseen. On totta, että raha on joka monesti viime metreillä ratkaisee, mutta ei se suomi näin pyöri että kaikki sheikit ja sakemannit omistaa meidät!

Se avautumisista. Kuten herra Darwich kertoi, omaa juttuaan harvoin löytää etsimällä. Se todennäköisesti tulee yllättäen eteesi ja siihen on tartuttava. Uskon myös itse tähän samaan ’’kaavaan’’. Asioita kun tekee ja menee eteenpäin sieltä se oma juttu löytyy, voi olla että siihen menee vuosia mutta parempi sekin kuin olla tekemättä mitään tai lähteä tekemään väkisin asioita.

’’Silloin kun yrittäjyys tuntuu harrastukselta eikä työltä, silloin yrittäjyys on sinun ammattisi’’

 

Ei suomessa ole niin helppoa ja yksinkertaista olla yrittäjä kun annetaan olettaa. Ja kun joku lähtee yrittämään ja epäonnistuu on päähän potkijoita sitten jokapuolella. Menestynyttäkään yrittäjää harvemmin tullaan olkapäälle taputtelemaan että hienoa kun onnistuit. Näin kateellisessa kansassa on aina niitä ketkä eivät kestä toisen menestystä. Henkisesti vahvat yrittäjät pärjäävät eivätkä luovuta vaikka muut ovat mitä mieltä tahansa. Kuten moni kirjan yrittäjistä, he eivät anna epäonnistumisien ja ilkeiden ihmisten pilata yrittäjyys intoaan, vaan laittavat isompaa vaihdetta tekemiseen.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!