Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas + Helvetti vol.2

Kirjoitettu 02.02.15
Esseen kirjoittaja: Eetu Lindfors
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas+helvetti vol.2
Kirjan kirjoittaja: Karo Hämäläinen ja Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Päätin tarttua tähän oranssikantiseen teokseen joulun pyhinä, ajatellen että sieltä saisi jälleen potkua myös siihen omaan päivittäiseen tekemiseen akatemian ihmeellisessä maailmassa. Aivan kuten ensimmäinen Taivas + Helvetti kirja ei jättänyt lukijaansa kylmäksi, sai vähintäänkin vastaavan reaktion aikaan myös tämä kyseisen kirjasarjan uusin painos. Kirja on todella inspiroiva ja mukaansatempaava. Harvoin jaksan mitään kirjaa lukea samalta istumalta, mutta tämä kyllä iski ja upposi. Kirja koostuu 21 suomalaisen yrittäjän erilaisista ja toinen toistaan kiinnostavimmista tarinoista.  Poimin kirjasta sieltä sun täältä asioita ja esimerkkejä, joita yritän samalla peilata omaan hääräilyyn Tiimiakatemialla.

 

“ Ei me koskaan ole mitään hirveästi osattu. Me on vaan tehty tarpeeksi töitä.”

Heikki Salmela niminen herrasmies ja Hesburger- konsernin perustaja ja omistaja lausui nämä kyseiset sanat kirjassa. Salmela tietää todellakin mistä puhuu. Ahkeran työnteon lisäksi Salmela painottaa kirjassa myös vahvasti me pronominia, jolla Salmela tarkoittaa hänen omaa vaimoaan. Nämä kaksi seikkaa iskivät myös vahvasti omaan ajatusmaailmaani. Ahkera työnteko ja sen tekeminen ennen kaikkea yhdessä ovat sellaisia asioita, joita myös minä arvostan todella suuresti.

Salmela on tottunut uutteraan työntekoon jo pienestä pitäen. Kouluhommat eivät välttämättä luistaneet aivan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta se ei miestä hidastanut. Rohkeus ja oikea asenne korvasivat kaiken muun. “ Kun satsaat ja sitoudut asiaan, silloin pärjäät.”

Salmelan liiketoimintaperiaatteisiin kuuluu vielä tänäkin päivänä hyvin vahvasti omavaraisuus.

“ Ulkoistaminen on laiskojen johtajien tapa toimia. Jos ravintola ulkoistaa siivouksen, silloin ulkoistaa valtavan osaamisalueen. Jos se, jolle ulkoistat ei tee töitä kunnolla sun ravintola on likainen.”

 

En ole itsekään ollut mikää luokkani priimus ja kouluhommat ovat menneet vähän niin ja näin. Mutta aivan kuten Salmelakin kirjassa painottaa on ahkeralla työnteolla ja asenteella mahdollista korvata monia puutteita. Näin myös itse olen tehnyt ja tottunut tekemään töitä pienestä pojankoltiaisesta lähtien. Olen Tiimiakatemialla oppinut myös tiimityöskentelyn taitoja ja sen, että yksin kaiken tekeminen on huomattavasti haastavampaa ja tylsempää, kuin kahdestaan, tai kolmistaan. Meillä Osk. Milliossa on mielestäni erittäin vahva yhdessä tekemisen kulttuuri ja uskon, että lähenevä valmistuminen, sekä paine saada MYM- kassa kasaan antaa vielä viimeisenkin potkun yhdessätekemisen kulttuurille.

Tiimiakatemialla vältellään mielestäni välillä liikaa huonojen hommien tekemistä ja ajatellaan, että kaiken ns. huonomman työn voi aina ulkoistaa ja kuoria itse ne kuuluisat kermat vain päältä pois. Oma näkemys tähän on vähän sama, kuin Salmela kirjassa sanoo. Asioita ei pidä antaa liikaa muiden käsiin ja jotta omaa liiketoimintaa voi kehittää ja oppia tarpeeksi kunnolla, ei kaikkea voi aina ulkoistaa ja jättää tekemättä. Liian ylpeä ei mielestäni saa olla ja ainakin itse aion tarttua omalla esimerkilläni myös vaikkapa siihen harjan varteen tulevaisuudessakin olin sitten missä asemassa tahansa.

Susanna Rantanen  on Heebo nimisen rekrytointiyrityksen perustaja. Rantanen kertoo kirjassa epämukavuusalueesta ja siellä elämisestä. “ Yrittäjänä olen tehnyt kaikkea muuta kuin mitä osaan. Olen ollut 80-prosenttisesti epämukavuusalueella.”

Rantanen mainitsee kirjassa myös sen kuinka tärkeää myymisen yhteydessä on välittää omaa innostustaan asiakkaalle. “ Myyminen on vaikuttamista toisen ihmisen ajatusmaailmaan. Kun uskoo omaan juttuunsa, se onnistuu.”

 

Epämukavuusalueella työskentelyyn olemme tottuneet myös Tiimiakatemian ympäristössä ja siellähän se suurin oppiminen aina tapahtuu. Liian usein ainakin itse olen tämän asian unohtanut ja vaipunut tyytyväisyyden tunteeseen ja hyvään oloon. Kuulin erään toisen Tiimiakatemialaisen suusta syksyllä hienon lausahduksen. “ Tyytyväisyys tappaa kehityksen.” Kyseinen lausahdus on pyörinyt siitä asti myös omassa pääkopassani ja aion tulevana keväänä hokea asiaa myös itselleni ja omalle tiimille mahdollisimman useasti.

Innostuminen myynnin yhteydessä ei ole aina sitä, mitä sen olla pitäisi. Suurin syy johtuu uskoakseni siitä, että usein ainakin omalla kohdallani projekteihin on lähdetty vain raha edellä ja myynnin tuloksetkin ovat olleet sitten sen mukaiset. En myös itse pidä myymisestä ja olen suhtautunut siihen aina jollakin tapaa vastenmielisen asenteen kautta. Kuitenkin syksyllä, kun pääsin myymään tiimin omaa tuotetta, oli tekemisen meininki aivan toisella tasolla. Uskon että jokaisessa asuu oma sisäinen huippumyyjä, kunhan vain tuote on oma ja erityisesti sellainen jonka eteen haluaa panostaa ja nähdä vaivaa.

 

“Silloin kun työ tuntuu harrastukselta eikä työltä, silloin yrittäjyys on sinun ammattisi.” Mohamad Darwich on Damaskoksesta Syyriasta kotoisin oleva kaveri ja siinä sivussa todella kovan luokan yrittäjä. Mohamadin sanat upposivat minuun varsin vahvasti ja luinkin hänen kokemuksistaan enemmän kuin mielelläni. Mohamedin lähtökohdat yrittäjänä toimimiseen Suomessa ei ollut myöskään parhaat mahdolliset. Hän oli ulkomaalainen ja harjoittelijana kirpputorilla. Hänellä ei ollut itseluottamusta, ja ihmiset näkivät sen. Miten suhtaudut itseesi, niin ihmiset suhtautuvat sinuun. Kuuluu Mohamedin sanat kirjasta.

Mohamadin toiminta lähti liikkeelle hyvin pienestä toiminnasta kirpputorin pyörittämisen avulla. Sittemmin toiminta on kasvanut ja tilalle on tullut asteen verran suuremmat kaupat ja marketit. Kirjassa Mohamad puhuu epäonnistumisesta ja sen hyväksymisestä, sekä siitä että on osattava lopettaa ajoissa ja siirryttävä asiassa eteenpäin. Luovuttaa ei kuitenkaan ikinä pidä. Erinomaiset liiketoiminnat tulee jostakin pienemmistä jutuista aivan sattumalta, silloin kun sitä kaikkein vähiten odotat.

Mietin itse aivan liian useasti, mitä ihmettä haluan tehdä akatemian aikana ja sen jälkeen. Olen oppinut reilun kahden vuoden aikana, että uusi mahdollisuus saattaa tulla vastaa koska tahansa. Tiimiakatemia on siitä uskomaton paikka, että uusia mahdollisuuksia avautuu jatkuvasti ja ikinä ei tiedä mitä päivällä tapahtuu, kun ovesta ulos astuu. Hyvän ja positiivinen asenteen avulla pääsee aina todella pitkälle. On vain pidettävä korvat ja silmät ja mieli avoinna.

 

Kirja on täynnä toinen toistaan parempia esimerkkejä yrittäjän arjesta ja niistä voisikin kirjoittaa vaikka kuinka paljon. Yksi ja tärkeimmistä kopeista mitä kirjasta kuitenkin sain venuu.fi sivuston perustajalta Jasu Koposelta ja se menee näin. “Ihmiset ostavat ensin sen, miksi sä teet juttuja. Vasta sen jälkeen ne ostavat sen, mitä sä teet. Jos innostus uupuu, on sun miksi aika heikolla pohjalla.”

Tähän siteeraukseen haluan myös lopettaa esseeni Taivas + Helvetti kirjasta. Innostus häviää myös usein itseltäni ja aionkin olla innostunut ja ottaa kaiken mahdollisen irti viimeisen vuoden toilailuistani Tiimiakatemian aikana.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!