Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas + Helvetti vol.2

Kirjoitettu 22.11.14
Esseen kirjoittaja: Anders Bertlin
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas + Helvetti vol.2
Kirjan kirjoittaja: Karo Hämäläinen & Miika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Taivas + Helvetti vol.2

Karo Hämäläinen & Miika Mäkeläinen

 

Otin tämän kirjan luettavaksi, koska halusin buustia tekemiseen. Tekeminen on tällä hetkellä hyvällä mallilla, tulee olemaan helppo kirjata opintoja, koska projektitunnit ovat olleet täynnä varmaan lokakuusta lähtien. Nyt on myös nettisivut valmiina, joten vähän voi huokaista helpotuksesta. Tällä viikolla lisätään nettisivuille vielä tuotteet ja tehdään joku hyvä markkinointi niille, niin uskon, että nettisivuista tulee hyvä työkalu meille. Opit nettisivujen tekemisestä:

 

  • varaa aikaa
  • mieti kuvat, fontit ja niiden sisältö valmiiksi
  • ala hyvissä ajoin suunnitella mitä tekstiä nettisivuille tulee
  • hoida logo kuntoon
  • osta nettisivujen tekeminen sellaiselta henkilöltä, jonka kanssa voit nähdä tarvittaessa joka päivä
  • varaa vähän enemmän aikaa

 

Niin kuin varmaan huomaa, nettisivut meinasivat viedä mehut miehestä. Vielä kun yhdistää nettisivujen tekemisen, myymälämyynnin, markkinoinnin, tilitykset ja kasaamisen, on melkoinen ruljanssi ollut päällä viime aikoina. Mutta tykkään kun on tekemistä. Kehityskeskustelu valmentajan kanssa tuli todella hyvään saumaan. Nyt on suunnitelmat selkeänä mielessä, ja siihen tämä kirja myös kannusti. Tavoitteet siis ovat selvittää tarvittaessa vakuutusmyyntimörkö. Eli se, onko minusta vakuutuksenmyyjäksi vaiko eikö? Kun saan myynnistä ja markkinoinnista tarpeeksi referenssejä, täytyy aloittaa tosissaan valmentaminen, ja mielellään yritysvalmentaminen. Siihen tarvitaan myös muita steppejä ja yksi niistä on se, että haen koulutusohjelmaan keväällä. Olin yhteydessä Heikkiin Partuksesta ja hän myös suositteli koulutusohjelmaa. Tämän lisäksi mietinnässä on myös Partuksen ruotsinkielinen valmentajaohjelma, josta pitää ottaa vielä vähän selvää. Kolmanneksi askeleeksi voisi ottaa sen, että haen VTL:n hommaa ensi vuonna, jos tulee pinkkuja. Uskon, että voisin auttaa heitä bisneksessä ja asiakassuhteissa. Neljänneksi askeleeksi olen kirjoittanut valmentamiseen liittyvän kirjallisuuden lukemisen. Tein lukusuunnitelman ensi vuodelle, ja se sisältää kirjoja kuten Valmentamisen parhaat työkalut sekä Juhani Tammisen valmennuskirjoja.

 

Sitten muutama sana kirjasta. Kirja oli todella helppolukuista tekstiä ja antoi hyvää kannustusta jatkaa eteenpäin. Olen myös lukenut vol.1 ja kyllä huomasin taas, että olen mennyt yrittäjänä paljon eteenpäin. Vol 1:stä lukiessa tuli sellainen olo, että en ikinä pärjää yrittäjänä, mutta nyt tuli sellainen olo, että voisin jopa pärjätäkin. Myös ihmisenä haluan kehittyä vielä, ja siihen tämä akatemian matka on todellakin auttanut. Yksi päivä oikein mietin, että onkohan minulla enää kaapissa luurankoja, joita en ole vielä kohdannut? Nyt on hyvä aika kohdata kaikki ja sen jälkeen mennä eteenpäin. Ida Hakolan esimerkki kertoo aika paljon minun tuntemuksistani:

 

”Hakola ymmärsi, että hänen luonteeseensa kuuluu tahto selvitä itse. Hän ei ole halunnut olla riippuvainen muista ihmisistä. Toisaalta hänellä on aina ollut kiire joka paikkaan. Elämykset ovat addiktoineet häntä.”

 

Tein ennen aika pitkälti samalla tavalla. Korvasin onton olon sillä, että tein mahdollisimman paljon asioita, jolloin ei tarvinnut paljon miettiä elämän kulkua. Akatemian myötä olen kuitenkin pysähtynyt ja ottanut uuden suunnan. Se on minun mielestäni rahaakin arvokkaampaa. Miten sitten tahto selvitä itse? Olen erittäin vähän kirjoittanut tiimistä näissä esseissäni. Mistähän se johtuu? Varmaan osittain siitä, että minulle ei ole niin väliä, onko meillä johtoryhmää vai ei, jos vain pääsen toteuttamaan unelmiani. Minun on muutenkin hieman haasteellista luoda ystävyyssuhteita, joten olen tyytyväinen, kun tulen toimeen toisten kanssa tiimissä. Arvostan ja luotan kyllä kaikkiin meidän tiimissämme. Yksi rooli josta tykkäisin, on talouspäällikön tehtävä, joten Aten jälkeen voisin miettiä sitä. Koska en halua olla tiimin teamleader, asiakas- tai viestintäpäällikkö, voisin johtaa Dynaamian rahallista puolta. Uskon, että voisin omalla esimerkillä johtaa tässä asiassa. Tässä kohtaa Atte oli kuitenkin hyvä valinta, koska häntä selvästi kiinnostaa myös rahahommat. Vielä kirjasta yksi juttu, jota pitää joskus vielä kokeilla:

 

”Työnantajana toimittuaan Koponen tietää, kuinka hän itse hakisi töitä, jos olisi sellaisen tilanteen edessä. Hän marssisi haluamaansa yritykseen ja ehdottaisi, voisiko tehdä kaksi viikkoa tai vaikka kaksi kuukautta töitä ilman palkkaa. Vaikka yritys ei varsinaisesti hakisi työntekijää, kyllä se palkkaisi hyväksi osoittautuvan työntekijän, Koponen uskoo.”

 

Tästä tulikin mieleen, miten eteisen matto myytiin huonekaluliikkeeseemme. Tuli mies sisälle ovesta, heitti maton lattialle ja sanoi, että pitäkää tuo tuossa pari viikkoa, kun nyt alkaa syksyn märät kelit. Parin viikon päästä mies tuli takaisin, alkoi kääriä mattoa yhteen ja sanoi, että hän lupasi viedä tämän pois. Keskeytin miehen ja kysyin, mitä maton pitäminen maksaisi, koska se on ollut erittäin hyödyllinen? Niin kaupat syntyivät.

 

En olisi ikimaailmassa ostanut kuramattoa, jos joku olisi tullut sitä myymään, en varmasti. Mutta koska se oli siinä ja siitä oli hyötyä, eihän sitä voinut poiskaan laittaa. Oli kyllä erittäin hyvä myyntitaktiikka, ikään kuin ei myynyt mitään. Hyvä malli meille!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!