Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas + Helvetti Vol. 3

Kirjoitettu 06.01.16
Esseen kirjoittaja: Linnea Häyrinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas+Helvetti Vol. 3 Riko rajasi
Kirjan kirjoittaja: Karo Hämäläinen, Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Taivas+helvetti-kirjat panee aina miettimään omia yrittäjämäisiä ominaisuuksia. Inspiroivat tarinat antavat ajattelemisen aihetta ja toimii peilikuvana omalle tarinalle. Muutamat lausahdukset kirjassa kolahtivat enemmän kuin toiset ja niitä olenkin pohtinut alla ja reflektoinut omaan toimintaani. Kirja oli oivallista luettavaa joululomalle ja loi innostusta tulevaan vuoteen.

Minna Parikka:
”En halua hävittää itsessäni olevaa lapsen intoa omaan tekemiseen ja omaan olemiseen. Se on myös varmasti yksi syistä siihen, että olen päätynyt yrittäjäksi. Pystyy säilyttämään oman naiiviutensa ja lapsellisuutensa ja mahdollisuuden leikkiä, kun on töissä.”

Kaisa Jaakkola:
”Yrittäjyyden ei tarvitse olla sitä, että tekee kaiken yksin. Kun ympärillä on oikeat ihmiset, jotka tekevät isolla sydämellä ja intohimolla, vastuuta voi jakaa valtavan paljon. Siihen harhaan ei saa mennä, että kaikki olisi itsestä kiinni. ”

Haluan Minna Parikan asenteen. Haluan hommia, joissa voin tuoda itseäni hauskemmalla tavalla esiin. Otan monet asiat kevyesti mutta välillä tuntuu, että miksei tätäkin juttua voisi tehdä vähän hauskemmin. Akatemialla sortuu usein liian tärkeilevään ja muka ammatilliseen toimintaan. Monet projektit ovat ottaneet suunnan, jossa väkisin puurretaan tavoitteita kohti ja hauskuus unohdetaan. Mitä ”vanhemmaksi” tulee sitä vähemmän tulee hassuteltua. Ystäväni sanoi minulle kesällä: ”Voi kun mä osaisin ottaa yhtä kevyesti asiat kuin sä.” Missä se Linnea on nyt? Tiimiakatemian syntymäpäivien projektipäällikkyys on vienyt sen leveimmän hymyn kasvoilta, ei olla osattu hassutella tarpeeksi. Epäonnistuminen johtamisessa näkyy projektiryhmän innostuksen puutteena, ollaanko varmasti löydetty kaikille ne omat jutut projektiryhmän sisältä?
Yrittäjyydessä on kyse siitä omasta jutusta. Sen oman jutun kuuluu olla se kaikista hauskin, sellainen joka saa omat aivosolut kutisemaan innostuksesta. Inspiraation lähteitä on minulle ihmiset. Uusista tuttavuuksista saa valtavasti voimaa ja varsinkin silloin, kun ymmärtää hakeutua oikeiden ihmisten seuraan ja väärien ihmisten seurasta pois ei vaikutus ole päinvastainen – lannistava. Haluan olla yrittäjä, haluan sitä enemmän kun mitään työpaikkaa tässä maailmassa. Haluan itse tehdä itselleni sen hauskimman ja parhaimman työpaikan koko maailmassa. Niin, että hommia tehdään tosissaan mutta ei vakavissaan.

Pirkko Hämäläinen:
”Jokainen ihminen ansaitsee omalla toiminnallaan arvostuksensa. Jos se häviää, sitä ei pysty palauttamaan. Ongelmia voi tulla ja niitä tulee aina, ne pitää ratkaista. Täytyy olla myös rohkeutta tulla sanomaan, kun jokin asia ei toimi.”

Arvostan rehellisyyttä sekä avoimuutta. Arvostus ansaitaan teoilla eikä puheilla mutta joskus käy niin, että vaikka itse puhuisi asioista innoissaan ja päättäväisesti: ”Tän mä hoidan hyvin!”, ei se aina mene niin. Aivan yhtä paljon vaatii rohkeutta myöntää epäonnistuminen itselle kuin muillekin. Jos asioihin reagoi ajoissa ja ymmärtää toimia tilanteen vaatimalla tavalla arvostus voi säilyä. Mikäli käy niin, että tekemättömyyttään alkaa peitellä eikä kohtaa totuutta, helposti kadottaa todellisuudentajun ja alkaa selitellä. ”Selitys alkaa silloin kun tietää tehneensä väärin.” Pirkko Hämäläisen lausahdus on kärjistävä ja uskon, että arvostuksen pystyy palauttamaan. Samalla tavalla kuin luottamuksen rakentaminen uudelleen, se vaatii aikaa sekä paljon pieniä hyviä tekoja. Ihmiset janoavat arvostusta ja toisten luottamusta. Arvostus luo varmuutta tekemiseen ja kasvattaa itsetuntoa sekä samalla ammatti-identiteettiä. Tuntuu mahtavalta kun joku tulee kysymään neuvoa jossakin asiassa ja pystyt auttamaan häntä. Silloin arvostus toista ihmistä kohtaan korostuu. Kunnioitus ja arvostus kulkee käsi kädessä ja aina tavataan sanoa, että kunnioita sinua vanhempia. Mutta samalla tavalla tulisi kunnioittaa itseään nuorempia. Tiimiakatemia on siinä mielessä mielenkiintoinen paikka, että esimerkiksi ensimmäisen vuoden tiimiyrittäjä voi olla vanhempi kuin valmistuva neljännen vuoden tiimiyrittäjä. Sen vuoksi Tiimiakatemia onkin mainio esimerkki paikasta, jossa eri ikäisten tasa-arvoinen kohtelu toteutuu hyvin. Tietysti vasta taloon tulleet pinkut eivät ole konkareita eivätkä ole oppineet talon tavoille mutta hyvin heidät otetaan aina vastaan yhteisöön ja heistä pyritään tekemään tasavertaisia yhteisön jäseniä mahdollisimman nopeasti.

Päivikki Palosaari:
”Kun tekee päätöksen ja lähtee liikkeelle, juttu on jo menossa. Jos huomaa tehneensä väärän päätöksen, aina voi korjata ja tehdä uuden päätöksen. Nielaista kerran ja polkaista toiseen suuntaan.”

Päätöksentekokyky on ihmisen ominaisuus, joka ainakin minulla on kasvanut epäonnistumisten myötä. Epäonnistumisista olen oppinut, koska olen oppinut myöntämään virheeni. Itselleni ja muille. Monestikaan ei tiedä onko päätös hyvä vai huono mutta jos luottaa omaan intuitioon ei voi mennä pahastikaan vikaan. Silloin mennään vikaan kun päätöksentekoon on vaikuttanut enemmän muut kuin sinä itse. Tässäkin asiassa niin kuin kaikissa muissakin, voi kehittyä. Kun tunnistaa päätöksentekoon vaikuttavat ajatukset omiksi, ollaan menossa oikeaan suuntaan. Tiimiakatemian syntymäpäiviä suunniteltaessa päädyimme juhlapaikkana Peurunkaan ja saimme lopulta asiakaspalautetta niin paljon, että vaihdoimme paikkaa. Ensi viikonloppuna Tiimiakatemiaa juhlitaan Kankaan vanhan paperitehtaan pergamenttihallilla. Olen ylpeä, että teimme projektiryhmän kanssa rohkean päätöksen vaikka se ei loppujen lopuksi olekaan vaikuttanut osallistujamäärän. Emme tule tämän ajan puitteissa pääsemään myyntitavoitteeseemme ja tämä on harmi. Vaikka päätös oli oikea ja vei meitä oikeaan suuntaan, ei se tällä kertaa riittänyt niin pitkälle mitä itse olin kuvitellut. Tulevaisuudessa aion ajatella enemmän. Luonteeltani olen kiivas ja päätökset syntyvät nopeasti tiukassa tilanteessa. Aina ei ole kuitenkaan tiukka tilanne ja aikaa voisi käyttää enemmän. Päätöksenteossa voi olla tehokas mutta päätöksen syntyä ei saa hoputtaa ilman syytä. Tiimiyrityksessä aion puoltaa enemmän jatkossa kaikkia eri näkökulmia enkä mustavalkoisesti ajattele vain omaa ideaani tai mielipidettäni. Peilaan muiden näkökulmia omaan visiooni asiasta mutta käytän muiden ajatusten sulatteluun ja suodattamiseen vähintäänkin yhtä paljon aikaa kun oman kantani miettimiseen. Päätöksiä ei tule tehdä liian nopeasti heppoisin perustein ja kaikkeen palautteeseen ei kannata reagoida vaikka sillä hetkellä se oma tehty päätös saattaa horjuttaa hetkellisesti varmuutta tekemiseen. Täytyy uskoa itseensä ja omaan intuitioon, myydä oma ajatus muille ja kehittää sitä sen mukaan, päättäväisesti.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!