Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas+helvetti

Kirjoitettu 03.03.14
Esseen kirjoittaja: Miikka Niininen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Taivas+helvetti
Kirjan kirjoittaja: Terho Puustinen & Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Päällimäiset ajatukset kirjasta: kaikki lähtee itsestä, omasta halusta ja omasta asenteesta. Haluatko tarpeeksi? mitä haluat? Oletko sitoutunut tekemiseen.

”Siinä on minun unelmani, yksi niistä! Epäonnistuin, mutta se oli vasta ensimmäinen yritys. Mikään ei ole makeampaa kuin se, että kaatuu rähmälleen maahan, nousee siitä, pyyhkii kurat päältään ja hoitaa homman maaliin. Mikään ei voita sitä fiilistä, ei mikään. Millaisia ovat sinun unelmasi? milloin olet viimeksi haaveillut asioista, jotka ovat niin suuria, että ne pelottavat? Tai mistä kaikesta uskaltaisit haaveilla – jos tietäisit, ettet voi epäonnistua?”

–          Puustinen, Mäkeläinen

Milloin olet viimeksi haaveillut asioista, jotka ovat niin suuria, että pelottavat? Kysyvät Mäkeläinen ja Puustinen kirjassaan Taivas+Helvetti, minun vastaus kysymykseen, en edes muista. Jos ei edes haaveile isoista asioista ei voi olettaa saavuttavansa edes pieniä asioita, tai tähän päätelmään tulin. Kaikilla kirjan yrittäjillä on ollut kova halu ruveta toteuttamaan unelmaansa, osa onnistui, osa ei, mutta kaikki lähtee siitä, että tietää mitä haluaa ja haluaa kovasti.

Luin kirjan kuukausi sitten ja rupesin nyt jatkamaan esseen kirjoittamista tästä. Luin kirjasta uudestaan kaksi päälinmäiseksi jäänyttä pätkää, eli Rovion ja Supercellin tarinat, molemmat näistä yrityksistä on lähtenyt kaveri porukan halusta tehdä jotain suurta, tehdä siistejä juttuja. Molemmat jutut on mahdollistanut perkeleen kova halu tehdä omaa juttua ja kyky oppia omista virheistä. Molemmissa pätkissä taidettiin sanoa, että käyttävät jotain motorolan tyyppistä itsearviointi systeemiä, josta käy ilmi mikä on mennyt hyvin ja mikä huonosti ja mitä opittiin. Toinen mitä molemmat sanoivat on se, ettei raha saa olla ainut motivaation lähde tekemiselle.

Mutta ongelma on mistä löytää itselle se asia, mistä syttyy, mitä haluaa tehdä isona? Itse haluaisin, jotain mikä liittyy urheiluun ja saa olla tekemisissä ihmisten kanssa, mutta ei saa olla mitään nappikauppaa. Mutta ei tuokaan auta mitenkään löytämään omaa juttua.

Mutta tärkein oppi ja kolahdus kirjasta oli minulle, että oma juttu on kaikista tärkein, että tekee tasan tarkkaan sitä mitä haluaa, eikä vain väkisin jotain paska duunia rahan takia. Mutta tosiaan enää pitää löytää se oma juttu, mikä kiinnostaa. En viitsi nyt väkisin vääntää mitään hienoja teorioita ja muuta mukavaa kirjasta, koska tämän kirjan on tarkoitus olla sytyttäjä kirjoittajienkin mukaan. Itseäni kirja sytytti miettimään mitä haluan isona.

Miikka Niininen

Osuuskunta Mittava Innovations

miikka(a)mittava.fi

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!