Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas+helvetti

Kirjoitettu 14.12.16
Esseen kirjoittaja: Minna Saukkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas+Helvetti
Kirjan kirjoittaja: Terho Puustinen & Mika Mäkeläinen
Kategoriat: 3. Yrittäjyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Taivas+helvetti herätti paljon ajatuksia. Kirja kertoo inspiroivia tarinoita yrittäjistä ja heidän polustaan yrittäjyyden tiellä. Kun luin kirjaa, teema joka nousi esiin yhä uudestaan ja uudestaan oli periksiantamattomuus. Lähes kaikki kirjan yrittäjät ovat jossain kohtaa ottaneet turpaan liiketoiminnassaan. On lähdetty rohkeasti yrittämään tietämättä mistään mitään, otettu takkiin niin taloudellisesti kuin henkisesti, toisinaan uitu aika syvissäkin vesissä. Mutta tarinoista huokuu innostus tekemistä, uuden oppimista ja kokeilemista kohtaan.

Nämä ovat tuttuja teemoja myös meillä Tiimiakatemialla, yrittäjiä kun ollaan. Me tiimiyrittäjät olemme kuitenkin sen verran onnekkaita, että emme yleensä koe henkilökohtaista taloudellista tappiota epäonnistumisen hetkellä. Meillä on tukenamme kannustava yhteisö, josta varmasti löytyy osaamista ja apua aina kun sitä voi tarvita. Meillä on täällä tarjolla optimaaliset lähtökohdat yrittäjyyteen. Miksi silti tuntuu, että monia meistä tiimiyrittäjistä pelottaa ottaa oikeasti suurta riskiä?

Jari Sarasvuo sanoo Taivas+helvetti tarinassaan, että ihmisisä on kahdenlaisia, on riskihakuisia ja on turvallisuushakuisia. Uskon että omalla kohdallani turvallisuushakuisuuteen on vaikuttanut se mistä nuori yrittäjä Teemu Nikkanen mainitsee tarinassaan: Minulle on aina puhuttu vain yrittäjyyden huonoista puolista. Vanhempani ovat molemmat yrittäjiä, ja meidän perheessä rahaa on ollut vaihtelevasti. Heiltä olen saanut kuulla miksi yrittäjäksi ei kannata ikinä ryhtyä. Ehkä tuo lapsuudesta tuttu epävarmuus on tuonut halun varmistaa oma toimeentulo. Sen vuoksi arvostan todella niitä oppeja mitä Tiimiakatemialta voin saada. Haluan sisäistää, että epävarmuus ja epäonnistuminen ovat ihan ok. Jokainen epäonnistuu joskus, mutta jos ei ikinä yritä niin ei varmasti voi mitään saavuttaakaan.

Taivas+Helvetti näyttää, että yrittäjät ovat täysin tavallisia ihmisiä, jotka ovat vain lähteneet toteuttamaan omia unelmiaan ja seuraamaan omaa intohimoa. Jos sinä et toteuta unelmaasi, niin ei sitä varmasti kukaan muukaan tee.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!