Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Taivas+Helvetti

Kirjoitettu 02.12.13
Esseen kirjoittaja: Juho Koistinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Taivas+Helvetti
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)


Halusin lukea kirjan, koska moni sitä suositteli niiden erilaisten tarinoiden takia, jossa käydään onnistumisten lisäksi läpi myös epäonnistumisia. Kirja kuulosti minusta ikäänkuin jälkimotoroilta eri ihmisten yritystarinoista ja sain tämän kirjan lahjana Nikamaan Jussilta, niin pakkohan tämä oli sitten lukea. Aluksi selailin kirjaa ja katsoin mitä ihmisiä/yrityksiä siellä olisi ja päätin poimia niistä muutamia, jotka luen erityisen tarkkaan ja keskityn niihin mitkä minua eniten kiinnostavat: (Supercell, Rovio)

Rovion yhdestä omistajista Niklas Hedistä on tullut yrittäjä sen takia, koska se oli varmin tapa tehdä sitä mistä nauttii ja mikä on intohimo. Toinen hänen intohimoistaan oli pelaaminen ja toinen uinti, joista hän valitsi pelialan johtuen hänen terveydestään. Tätähän meillä paljon akatemiallakin toitetaan, että pitää pyrkiä löytämään omat intohimonsa ja luomaan niistä mahdollisesti yrittäjyyttä.
Monesti lähdemme mielestäni, kuitenkin soitellen sotaan, otan esimerkiksi itseni. Olen kiinnostunut urheilusta ja olen elämäni viettänyt urheillen itse ja nykyäänkin luen joka päivä kaikki urheiluuutiset.
Minulla ei kuitenkaan ole minkäänlaista hajua minkälaista yrittäjyyttä voisin urheilupiireihin tarjota ja itse en ole mahdottaman innovatiivinen ihminen, että keksisin älyttömästi uutta.
Näkisin itse, että monesti kannattaa aloittaa esimerkiksi työskentelemällä kyseisellä alalla ja sitä kautta on helpompi löytää kehittämisen kohteita, joihin voi keksiä yritysideaa, varsinkin omassa tapauksessani, koska en ole varma haluanko yrittäjiksi.
Se mikä molemmista Roviosta ja Supercellistä pistää itseäni silmään on sinällään hyvin yksinkertaiset ideat, mutta ne ovat toki tehty äärimmäisen hyvin.
Jos kukaan ei tietäisi heidän pelejään, niin monikohan uskoisi minua jos sanoisin, että aion tehdä pelin missä kanat munivat tai missä barbaarit ryöstelevät kyliä, että näistä peleistä tulee megamenestyksiä. Yksinkertainen on siis kaunista, minkä voi myös monesti huomata asiakkaan synnytyksissä tiimiakatemialla, vaikka niistä luovuus puuttuisikin niin toimiva paketti on tärkein.
Supercellissä uskotaan myös, että ihmiset tekevät silloin parhaansa, kun he saavat mahdollisimman paljon vastuuta ja vapautta + heidän motivaationsa työhön on korkealla. Mielestäni jo pelkästään vapauden myötä tulee kaikille työstään riippumatta aika paljon vastuuta ja niin sanotut ”työmyyrät” eivät minun kokemuksien mukaan tätä vapauttaan, kovin hyvin hanskaa. Heille pitää olla tarkat ja tietyt tehtävät/rutiinit mitä he tekevät ja silloin näistä ihmisistä saa parhaan irti.
Myös motivaation pitää olla kohdillaan ja se ei saa olla pelkästään raha. Siksi monesti vähän mietin, että minkä takia ihmisiä ajetaan epämukavuus alueilleen, koska siellä motivaatio ei varmasti ole parhain, tosin siellä oppeja varmasti tulee.
Tärkeintä yrittämisessä, elämisessä, urheilussa ja missä tahansa varmasti onkin, että teet mitä teet tärkeimpiä asioita mitä siitä saat on, että se herättää tunteita: vihaa, pettymystä, ylpeyttä, onnistumista, ahdistusta yms.kaikkia noita, eikä pelkästään huonoja tai hyviä puolia . Silloin tiedät, että asia sinua oikeasti kiinnostaaa.
Taivas ja helvetti eivät ehkä olekaan niin kaukana toisistaan. Toisen taivas on toisen helvetti ja välillä ne voivat olla myös molempia yhtä aikaa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!