Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Talouden oppitunti

Kirjoitettu 10.12.13
Esseen kirjoittaja: Iiro Hölttä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Totuus taloudestasi
Kirjan kirjoittaja: Terhi Majasalmi
Kategoriat: 1. Oppiminen, 9.01. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Totuus taloudestasi

 

Mielenkiinnosta oman talouteni hoitoon otin kirjan luettavaksi. Olen jo pidemmän aikaa ihmetellyt kuinka erinlaisia tapoja on ihmisillä hoitaa omia raha-asioitaan. Kaveri piiriini kuuluu kaikenlaisia rahan käyttäjiä, on henkilöitä jotka ovat jo eläneet seuraavan kuukauden tulot edellisessä kuussa ja elävät velaksi kokoajan.Tavaroita ostetaan osamaksulla jos vain mahdollista, ilmeisesti siksi että jäisi muihin heräte ostoksiin vielä varaa ja saadaan tunne että tulot riittävät suurempiin ostoksiin kuin todellisuudessa. Sen olen itse ymmärtänyt, että se mitä et ole kokonaan maksanut et myöskään omista. Huono tapa on kerätä omaisuutta osamaksuilla, varsinkin jos olisi varaa ostaa se suoraan. Näin pysyisi helpommin kärryillä omasta varallisuudestaan. Sitten löytyy henkilöitä jotka laskevat tulonsa ja kulunsa sentilleen. He ovat aina miettineet kuinka paljon tuloista menee peruskuluihin ja kuinka paljon jää varaa ostella ihan muuten vain. Silti nämäkään henkilöt eivät osaa laittaa rahaa säästöön. Myös löytyy henkilöitä jotka osaavat laskea mikä on tarpeellista ja mihin ei ole varaa sitä ei hankita. Joka tapauksessa säästäminen on lähes kaikille kavereilleni hankalaa.

 

Ihmisillä on erinlaisia ajatuksia ja uskomuksia rahasta ja sen käytöstä. Itselleni raha ei ole ollut ikinä itsestään selvyys. Se minkä on ansainnut kovalla työllä, on mieluiten käyttänyt myös harkiten. Mikäli ei ole ollut tarpeellista sitä käyttää, on se laitettu sukan varteen.

 

Kirjassa käsitellään myös sijoittamista. Se oli myös syy miksi kiinnostuin kirjasta. Sijoituksia olen tehnyt jo pidemmän aikaa, ostanut kaikenlaista halvalla ja myynyt kalliimmalla. Olen aina minimoinut riskit ja onnistunut hankkimaan sijoituksista aina vähintäänki kohtuullisen tuoton. Autoja ostaessa ja myydessä on ollut omat ongelmansa mutta kun on perehtynyt sijoituskohteisiin ja tietää alasta niin ei se niin vaikeaa ole. Sanotaan, että auto on aina huono sijoitus kohde, mutta sitä en kyllä itse allekirjoita. Osakesijoittamista myös tullut harjoiteltua isäni kanssa. Se onkin sijoitusmalli, josta haluaisin oppia lisää. Asuntosijoittamiseen kirjasta löytyy vinkkejä ja olen pidemmän aikaa harkinnut oman sijoitusasunnon hankintaa. Suurta riskinottoa olen aina välttänyt ja pysynyt myös sijoitusmaailmassa omalla mukavuus ja osaamis alueellani.

 

Kiinnostuksen kohteita kun kävimme tiimin kanssa treeneissä läpi tuli joidenkin tiimiläisten kanssa huomattua että meiltä löytyy samoja kiinnostuksen kohteita, joita voisimme yhdessä lähteä tutkimaan ja hakemaan lisää tietoa niistä. Kuten kirjassa sanotaan ei sijoittaminen, yrittäminen ja vaurastuminen ole yksilölajeja. Hyvä tiimi auttaa menestymään niissäkin nopeammin.

 

 

 

 

Kirjasta löytyy ohjeita, kuinka luoda taloudellinen tasapaino ja turva. Kun nämä asiat saa kuntoon, on mahdollista tavoitella taloudellista riippumattomuutta. Sillä tarkoitetaan, että voit halutessasi lopettaa työnteon tässä ja nyt ja elää haluamaasi elämää varallisuutesi tuloilla.

 

Viisi askelta taloudelliseen riippumattomuuteen.

 

ENSIMMÄINEN ASKEL: OLE POSITIIVINEN, UTELIAS JA KIINNOSTUNUT

Maailma on täynnä mahdollisuuksia

 

TOINEN ASKEL: YMPÄRÖI ITSESI OIKEILLA IHMISILLÄ

Ympärilläsi olevat ihmiset voivat nostaa sinut taivaisiin tai vetää sinut mukanaan ojaan.

 

KOLMAS ASKEL: OSTA ENSIN SIJOITUKSET, KULUTA VASTA SITTEN

Kuluta rahasi kohteisiin, jotka tuottavat sinulle rahaa.

 

NELJÄS ASKEL: OPETTELE KÄYTTÄMÄÄN VIPUJA

Vivut nopeuttavat varallisuuden kasvua, kun niitä opettelee käyttämään oikein.

 

VIIDES ASKEL: TULE MESTARIKSI YHDESSÄ OMAISUUSLAJISSA

Mahdollisuus valita neljästä omaisuuslajista: arvopaperit, asunnot ja kiinteistöt, hyödykkeet ja yritykset.

 

Kirjasta löytyy hyviä perusneuvoja, taulukoita ja diagrammeja, joista voi kerätä tipsejä oman talouden turvaamiseksi. Helppoa luettavaa suosittelen!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!