Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tamin teeseillä

Kirjoitettu 31.03.15
Esseen kirjoittaja: S. Pohtola
Kirjapisteet: 2
Kirja: Don Tami
Kirjan kirjoittaja: Juhani Tamminen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ensimmäinen lukemani Juhani ”Tami” Tammisen kirja ja heti tuorein niistä. Tamminen on pitkään erottunut mediassa räiskyvänä persoonana ja itsekin olen vähän ihmetellyt, mikä tämä kaveri oikein on miehiään. Vaikka itsekin kiekkomiehiä olen, silti olen Tamia pitänyt jonkinlaisena pellenä, joka vain viljelee kuolemattomia lausahduksiaan.

 

Kirjan avulla pääsin kuitenkin paremmin kiinni siihen, millä Tamminen on menestyksensä luonut. Meriittilistalta kun kuitenkin löytyy mm. Suomen jääkiekkomaajoukkueen kapteenina toimiminen, sekä valmentajana toimiminen ympäri maailmaa, esimerkiksi Ranskan maajoukkueen päävalmentajana. Lisäksi Tami tunnetaan Suomessa myös yritysvalmentajana, niitä hän on vetänyt yli 4000.

 

Tami kertoo yritysvalmennuksen menestykselleen yksinkertaisen reseptin:

 

”Lähdin siitä, että panostan vahvuuksiini. Kerroin alusta lähtien vain niistä asioista, joita olen itse tehnyt joko pelaajana tai valmentajana. Kaiken piti olla omakohtaisesti koettua. Silloin se kuulostaa aidolta ja uppoaa yleisöön.’’

 

Uskoisin tämän pätevän valmennukseen kuin valmennukseen. Miksei valmentavaan johtamiseenkin. Itse en lähtisi kokeilemaan talouskonsultin hommia ilman ammattitaitoa. Sen sijaan voin hyvin kertoa niistä asioista, joita olen itse oppinut aiemmilta valmentajiltani ja johtajiltani. Voin myös kertoa niitä asioita, joita olen itse kokeillut ja tehnyt ja todennut, toimiiko vai eikö.

 

Esimerkkitilanteena voidaan käyttää tätä hetkeä, kun huonekaluliikkeessämme on juuri aloittamassa uudet kaverit myymäläpäällikön roolissa. Se luo meille Antun ja Iiron kanssa johtamishaasteen, mitä emme ole aiemmin kokeneet. Mielestäni on turha alkaa jätkille paasaamaan mitään myynnin teorioita, joita olemme saattaneet kirjoista lukea. Ennemmin keskittyisin siihen, että voin jakaa sen tietotaidon, mitä olen tähän mennessä tältä alalta oppinut käytännön kautta. Jotain kuitenkin on jäänyt käteen usean vuoden kokemuksesta huonekalualalta ja sitten tästä puolen vuoden oman myymälän pyörittämisestä.

 

Haastetta johtamiseen luo se, että osaa luottaa tarpeeksi prosessiin, paljon oppii tekemisen kautta. Kuitenkin olisi hyvä saada olemassa oleva tietopääoma jaettua mahdollisimman tehokkaasti uusien kavereiden kanssa. Lisäksi on keskityttävä siihen, että en puutu liikaa heidän tekemisiinsä, mutta hyvä synergia tekemisessä säilyy ja ollaan kokoajan kärryillä mihin ollaan menossa.

 

Toinen asia, mikä Tamin tekemisestä jäi mieleen on periksiantamattomuus ja sitkeys hoitaa asiat niin, että lopussa kiitos seisoo. Välillä mentiin kunnolla metsään, mutta luovuttajat kyllä karsiutuu joukosta ajoissa. Yritystoiminta on vähän kuin urheilua, jos ei jaksa harjoitella ja tehdä asioita laadukkaasti ja täysillä, ei voi voittaa mestaruuksia. Tämä olisi hyvä pitää itsekin mielessä. Arjen voi aina hoitaa hyvällä tasolla, mutta jos meinaa kehittyä ja päästä miesten peleihin playoffeihin, niin joutuu jo laittamaan itseään eritavalla likoon.

 

Samoin yritystoiminnan kehittämisessä eteenpäin. Jos tekee vain helppoja arjen päätöksiä ja pysyy vanhassa tutussa, varmaksi todetussa, niin kehitystä ei koskaan tapahdu. Tähän olen nyt itse alkanut kiinnittämään enemmän huomiota ja tavoitteena onkin ollut tehdä asioita mahdollisimman nopealla syklillä, innostus kestää vain 24 tuntia niin päätöksiä on tehtävä sinä aikana. Nyt olenkin jo päässyt hyvin alkuun, viime viikolla 4 asiakaskäyntiä, joista kolmesta asiakkuus ja yksi vielä neuvottelutasolla. Lisäksi saatiin vielä pari tarjousta maailmalle, niin oli hyvä lähteä viikonlopun viettoon.

 

”Low risk, high reward” niin kuin Tamikin sen sanoisi.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!