Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tarinoita yrittäjyydestä

Kirjoitettu 30.04.21
Esseen kirjoittaja: Ida Vepsä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Exit
Kirjan kirjoittaja: Anssi Kiviranta, Matias Mäenpää
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 3.1. Yrittäjien elämänkertoja ja yritysten historioita, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen, 4.4. Johtamisen haasteet, 6. Markkinointi

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Päätin kuunnella Anssi Kivirannan ja Matias Mäenpään EXIT -kirjan, joka koostuu 15 eri yrittäjän tarinoista. Tarinat ovat aina inspiroineet minua ja siksi tämä kirja olikin oiva valinta saada hieman kadonnutta luku intoa takaisin. Kirja oli innostava ja tarinat mukaansa tempaavia. Aloin myös pohtimaan omaa yrittäjyyttäni ja sitä, kuinka haluaisin tehdä omalla yrityksellä exitin.

 

Noora Fagerström

 

Olen kevään ajan seurannut televisiosta tiiviisti Diili -ohjelmaa. Ensimmäisestä jaksosta alkaen huomioni kiinnittyi Jaajon avustajaan määrätietoiseen naiseen nimeltä Noora Fagerström. Exit-kirjasta sain vihdoin kuulla Nooran tarinan. Noora rakensi liiketoimintasuunnitelman vuoden 2010 aikana huomattuaan lomamatkallaan toimivan mehubaari konseptin Shanghaissa. Hän perusti ensimmäisen mehubaarin Suomeen vuonna 2011. Noora joutui ottamaan lisää lainaa ja tuli raskaaksi 2012. Koko ajan tarinasta kuitenkin paloi halu kehittää yritystä ja tehdä kaikkensa sen eteen. Tämä teki minuun tarinassa vaikutuksen.

Nooran tarinaan oli jossain määrin helppo samaistua. Hän kehitti liiketoimintasuunnitelmansa tradenomi opintojen aikana, aivan kuten minäkin. Noora on ihmisenä rohkea, tuloshakuinen ja pidän hänen johtamistavastaan. Siitä kuinka hän pystyy seisomaan omien arvojensa ja kehittämänsä liiketoiminnan takana 100%.

 

Opit ja kopit

Kirjan tarinoita yhdisti kaikkia kova kunnianhimo ja työmoraali. Tarinat olivat jotkin jopa raakoja mutta loppu oli aina onnellinen exit. Opin kirjasta että exitin tekeminen vie aikaa ja sitä voidaan valmistella vuosia. Joskus se tehdään suunnitelmallisesti ja joskus tulee yllättäen halukas ostaja. Lisäksi sijoitusenkeleistä opin lisää ja siitä kuinka ympärille tulee systemaattisesti kerätä itseään viisaampia ihmisiä

Startup yrityksen perustaminen nollasta kannattavaksi liiketoiminnaksi ei ole mikään läpihuutojuttu. Tarvitsee rutkasti onnea, taitoa sekä oikeanlaista osaamista. Tiedän että tie on kivinen, mutta palkitsee. Sen takia olen startup yrittäjä ja unelmani on tehdä exit.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!