Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tästä eteenpäin

Kirjoitettu 26.05.13
Esseen kirjoittaja: Lari Pyykönen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tästä eteenpäin
Kirjan kirjoittaja: Marshall Godsmith
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Menestyjät

Tästä eteenpäin kirja iski minuun heti ensimmäisesä kappaleessa. Tunnistin kirjan kuvauksessa siitä kuinka jokainen lähes jokainen golffari väittää olevansa parempi kuin oikeasti onkaan yhden ihmiset suurimmista paheista. Kun yksilö alkaa saavuttaa menestystä ja onnistuu kerran nousee niin sanotusti kusi kuuppaan. Mutta miksi sen jälkeen on niin vaikea vain myöntää itselleen että en olekaan niin hyvä kuin luulen olevani. Tätä tapahtuu aivan jokaisessa lajissa johon sisältyyminkäänlaista kilpailua, meidän harmiksemme ihmisen luonne on kilpaileva aivan joka asiassa.

 

Onnistujia ja niitä jotka pitävät itseänsä menestyneinä tarvitaan tähän maailmaan. Jos jokainen olisi ikuinen pessimisti kuten minä ei siitä seuraisi kun massamasennusta. Onneksi itselläni ei ole taipumusta ottaa asioita liian vakavasti. Itselläni on tapana herätä aamulla siihen fiilikseen että ”taas mennään epäonnistumaan niinkuin viimeksi” sen sijaan että mietisin niitä onistumisia joita olen onnistunut saavuttamaan.

 

20 huonoa tapaa

Muistan pinkkuvuodelta että kävimme nämä tavan jollain muotoa läpi ja jo silloin huomasimme käyttäytyvämme jokainen jollain näistä tavoista. Olen myös havainnyt kaikissa ja varsinkin itsessäni monia kyseisistä piirteistä. Siksi tulinkin ajatukseen että tiimissämme laitamme jokaisen nimen tapetille ja jokainen saa laittaa kyseiset piirteet henkilöille jotka niille sopivat. Tämä olisi vallan mainio kesätyö projekti jokaiselle kehittää yleisintä 3 ”huonoa tapaa” itsessään.

 1. Liian suuri halu voittaa
 2. Liiallinen asioihin puuttuminen
 3. Muiden arvosteleminen
 4. Haitallisten huomautusten tekeminen
 5. Lauseen aloittaminen sanoilla ”ei”, ”mutta” tai ”toisaalta”
 6. Oman älykkyyden korostaminen
 7. Vihaisena puhuminen
 8. Kielteisyys eli ”minäpä kerron sinulle, miksi tuo ei voi onnistua”
 9. Tiedon salaaminen
 10. Kyvyttömyys antaa asianmukaista tunnustusta
 11. Kunnian ottaminen silloin, kun emme ole sitä ansainneet
 12. Tekosyiden esittäminen
 13. Takertuminen menneisyyteen
 14. Tiettyjen ihmisten suosiminen
 15. Kyvyttömyys osoittaa katumusta
 16. Kyvyttömyys kuunnella muita
 17. Kyvyttömyys ilmaista kiitollisuutta
 18. Viestintuojan rankaiseminen
 19. Vastuun siirtäminen
 20. Liiallinen tarve olla ”oma itsensä”

 

Palaute

Palautteen ottaminen on aijemmin mainitusta omahyväisyyden syystä oikeasti hankalaa. Monesti palautetta otetaan vastaan vain sen verran kuin halutaan mutta kun kuvaus ei sovi sinun omaan kuvaasi itsestäsi et usein ota palautetta vastaan ollenkaan ”mitä tuokin minusta tietää” on varmasti monille tuttu mutta usein vaijettu ajatus palautetta saataessa.

Kun pohditaan menestyneitä ihmisiä on heidän vaikea ottaa palautetta vastaan juuri sen takia koska he oikeuttavat olemuksensa menestyksellänsä. Minähän se menestynyt olen miksi minun täytyisi muttua? Jokaisen on kuitenkin hyvä sisäistää neasiat joiden takia olet menestynyt ja ne asiat joita ilman olisit siltikin menestynyt. En usko että kukaan on menestynyt sen takia että hän kohtelee ihmisiä ala-arviosesti vaan siksi että hän tekee muut asiat oikein.

 

Lopuksi

Siihen ei vaadita paljoa että jokin luonteenpiirteesi estää tai haittaa menestystäsi. Siksi tästä eteenpäin kirja on hyvä herättelijä ja suosittelen sitä luettavaksi kaikille jo menestyneille tai henkilöille jotka haluavat menestyä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!