Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tästä eteenpäin

Kirjoitettu 09.01.17
Esseen kirjoittaja: Aleksi Suomala
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tästä eteenpäin
Kirjan kirjoittaja: Marshall Goldsmith
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.5. Oppimisen klassikot, 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Marshall Goldsmith avaa kirjassaan ongelmia joihin huippujohtajat kaatuvat yrittäessään päästä vielä parempiin tuloksiin. Useassa tapauksessa toimitusjohtaja tilaa Marshalin hätiin siinä vaiheessa kun, todella lahjakas johtaja osottautuu kuolevaiseksi ja hänestä löytyy jotain käytösongelmia joita pystytään mahdollisesti korjaamaan 12-18 kk kestävällä muutosvalmennuksella.

 

Kirja itsessään kertoo johtajien huonoista tavoista jotka estävät heitä pääsemästä aivan ehdottomalle huipulle.  Kirja tarjoaa kumminkin tämmöiksellekki aloittelevalle yrittäjälle paljon käytäntöön vietäviä ajatuksia ja toimintatapoja.

 

Menestys on valinta

Törmäämme mielenkiintoiseen asiaan, kun puhutaan siitä miten menestyneet ihmiset ajattelevat. Se mikä on ”aiheuttanut” ihmisille menestyksen, on monesti este vieläkin paremmaksi muuttumiselle. Marshall kertoo neljä uskomusta jotka voivat estää muutoksen.

 

  1. Olen menestynyt. On suorastaan huvittavaa miten optimistisia menestyneet ihmiset on, heidän on pakko olla. Tyypillistä on että he jotenkin vain unohtava epäonnistumiset ja jaksaa aina vain muistaa huippuhetket elämästä, tässähän ei ole mitään pahaa sinäänsä, ellei se estä muutosta. 80-85 % menestyneistä ihmistä luokittelee itsensä parhaaseen 20 % Tämä tarkoittaa sitä että ristiriita on melkoinen ja monesti ihmisillä on kovemmat luulot itsestään kun mitä piäisi olla.
  2. Luotan siihen että, voin menestyä. Menestyneillä ihmisillä on todella voimakas sisäinen luottamus siihen, että tilanne on hallinnassa. Luotetaan siihen, että oma osaaminen ja kova työ tuo lopulta toivotun tuloksen elämässä. Menestyvien ihmisten usko ei horju edes silloin, kun onnella on paljon isompi osuus tulokseen kuin ihmisellä itsellään. Tämä uskomus muuttu rasitteeksi siinä vaiheessa kun, menestyjät olettavat että he onnistuvat käytöksensä ansioista, vaikka tilanne saattaa olla että he onnistuvat käytöksestään huolimatta.
  3. Aion menestyä. Kun motivaatio menestyä on suuri, aletaan nähdä mahdollisuuksia kaikkialla. On hankala kieltäytyä huokuttelevista mahdollisuuksista ja pian huomataankin että liika halu menestyä on vienyt ojasta allikkoon. Ei pystytä tekemään kunnolla oikein mitään.
  4. Valitsen menestymisen. Kun menestynyt ihminen tekee sitä mitä haluaa, niin sitoutuminen on äärimmäisen kovaa. Se saa maailman näkymään ruusunpunaisena, se saa puskemaan läpi vaikeinakin aikoina, koska se on ollut oma valinta, oma päätös. Tähän liittyy semmoinen hankala asia että, mitä vakaammin ihminen uskoo omaan tekemiseensä, niin sitä vähemmän hän uskoo vastakkaiseen näkemykseen. Jos menestynyt ihminen uskoo että hän tekee kaiken oikein omassa käyttäytymisessään, niin muutos on hankala toteuttaa.

 

On hauska huomata, miten paljon itselle onkin tullut samantapaisia ajatuksia omassa elämässä. Eniten kolahti kohta 2. Luotan 100% prosenttisesti siihen, että olen vastuussa siitä mitä elämässäni milloinkin tapahtuu, en etsi syyllistä muualta kuin peilistä jos tapahtuu jotain huonoa tai hyvää. En koe että tässä suhteessa olen vielä ongelmanuori, mutta pisti kyllä ajattelemaan kirjan esimerkit siitä, kun luullaan ettei onnella ole mitään tekemistä niin lopputulos on lähes aina negatiivinen. Kirjassa nostettiin esiin vanha kunnon lottoaminen. Tyypillisesti ihmiset jotka kokevat että menestys on onnesta ja sattumasta täysin kiinni, he lottoavat paljon, ja jos voittavat niin kaikki rahat menee hukkaan ja vähän enemmänkin. Menestyneet ihmiset eivät lottoa, he luovat menestyksensä itse, kädet syvällä paskassa.

 

Kohta 4. Kolahti kyllä itse asiassa enemmän kuin kohta 2. Koska sitoutuminen omaan päätökseen verrattuna muiden tekemiin päätöksiin on omalla kohdallani ollut koko elämän läsnä. Olen saanut siltä paljon, mutta on se myös ollut rasite. Aina ei jaksa käydä läpi sitä prosessia jossa manipuloidaan oma mieli tekemään hyödyllisiä muiden ehdottamia asioita. Toisaalta se ei pisemmän päälle ole edes toiminut minulla, kun hetken. Koko tämä syksy on ollut tämän uskomuksen kanssa kamppailua.

 

Huonot tapani

Kirjassa käydään 21 huonoa ihmissuhteisiin liittyvää tapaa, joita muuttamalla pystytään siirtymään aina vain ylöspäin elämässä. En ala luettelemaan kaikkia mutta, nostan muutaman itseäni koskettavan huonon tavan joita lähden työstämään.

 

Lauseen aloittaminen sanoilla ei, mutta ja toisaalta. Huomaan että usein kun väittelen ihmisten kanssa, käytän edellä mainittuja sanoja lauseen aloittamisessa. Lähinnä tulee mieleen lauseet: Kyllä, mutta. Toisaalta taas. Tässä kerrotaan että vastapuoli on väärässä. Viesti muuttuu todella negatiiviseksi ja vastapuoli siirtyy puolustuskannalle heti kun vedät sen kuuluisan ”mutta” sanan esiin.

 

Haitallisten huomautusten tekeminen. Eli suusta pääsee välillä sammakoita, joista ei ole kenellekään yhtään mitään hyötyä. Se tarve olla terävä ja hauska harvemmin vie asioita eteenpäin. Tämä on toisaalta aika hankala, koska koen että yleisesti tämän laatuinen käyttäytyminen on enemmänkin kuin hyväksyttävää. Jos joudut tölväytyksen uhriksi, ei ole oikeastaan mutta vaihtoehtoa kun nauraa mukana ja purra huulta. Hetken mietittyäni, pystyn toteamaan että, maailma kyllä pärjää ilman minun välikommentteja joiden on tarkoitus olla erityisen hauskoja. Varsinkin kun kohteena on muu kuin minä itse.

 

Tästä eteenpäin

Tapojen parantaminen onnistuu seitsemän osaisen muutos prosessin avulla. Ensiksi pyydetään palaute tärkeimmiltä ihmisiltä joiden kanssa teet töitä. Palautteen saatuamme pyydämme anteeksi ja lupaamme yrittää muuttua jatkossa. Muutosta tulee mainostaa joka päiväisessä elämässämme, koska siten saamme apua. Opettele kuuntelemaan ihmisiä korvat eikä suu auki, kunnioittaen ja vielä ennekuin vastaat niin, pitää varmistaa että mielipiteesi on arvokas. Muutos vaatii kiittämisen opettelua, taito joka voi johtaa uskomattomiin tuloksiin. Muutosta pitää seurata, saat sen mitä seuraat, on lause minkä olen joskus kuullut ennenkin. Viimeisenä muutos vaatii syötettä. Syöte sisältää neljä vaihetta 1. Valitse tapa jonka muuttumista haluat 2. Kuvaile tapa jonka haluat muuttaa kenelle tahansa tuntemallesi ihmisille 3. Pyydä kaksi ehdotusta, joita voisi muuttaa tulevaisuudessa käytöksessä. 4. Kuuntele tarkasti, ja vastaa ainoastaan sanalla kiitos.

 

Muutos on varmasti tulossa, jos näitä kaikkia kohtia lähdetään toteuttamaan. Mielenkiintoinen pointti tässä on myös se, että kun aikaisemmin listasin kaksi kohtaa joita mahdollisesti voisi parantaa. Parannettavat kohteet tulisi valita palautteen perusteella, eikä vain oman mielipiteen mukaan. Kirjassa käytiin johari ikkunaa läpi ja monesti suurimmat muutoksen tarpeet ovat juuri niissä tavoissa joita muut huomaavat, mutta et sinä itse. Tässä voisikin olla reeneihin aihetta, kun käytäisiin lävitse palaute jokainen kerrallaan ja reeneissä sitten työstettäisiin muutosta.

 

Kirja palautti hyvin mieleen asioita, joita on tullut vastaan muissakin kirjoissa. Lähinnä itselle nousee esiin taas se kuuntelun kehittäminen vieläkin paremmaksi. Muutamaa turhaa tapaa voisi hyvin parantaa. Koen silti että kirja on parhaimmillaan johtajille joilla on selvästi auktoriteetti alaisiinsa nähden, koska monet ongelmista liittyvät siihen että auktoriteetille on hankala sanoa vastaan ja palaute jää muhimaan syvälle alaisen mieleen.

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!