Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tavoitteiden asettaminen

Kirjoitettu 20.03.13
Esseen kirjoittaja: Aleksi Ihalainen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Menestys ja onnellinen elämä
Kirjan kirjoittaja: Brian Tracy
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut, 8.4. Ihmisen tulevaisuus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kävin viimeviikolla taitoprofiilia läpi valmentajien kanssa, jonka aikana ymmärsin tavoitteiden asettamisen tärkeyden. En ole miettinyt sitä tarpeeksi aiemmin, tämän kirjan myötä sain lisävahvistusta tavoitteiden asettamisesta ja kuinka ne vievät ihmistä eteenpäin, kun uskoo omaan tekemiseen täysillä. Suosittelen ehdottomasti monellekin ihmiselle tätä kirjaa, joilla ei vielä ole selkeää kuvaa omista tavoitteista ja suunnasta mihin he ovat menossa.

 

Odota itseltäsi aina parasta!

Kun jokainen uskaltaisi  odottaa itseltään parasta, saisimme vielä parempia tuloksia aikaan mitä tähän asti olemme saaneet. Oma ajatusmallinikin on jossain asioissa liian epäileväinen onnistumisen suhteen, jonka takia en ehkä olekaan pystynyt antamaan parastani tiimiyrityksellemme tähän mennessä.

 

Uskoitpa sitten, että pystyt tekemään jotain tai että et pysty, olet kummassakin tapauksessa oikeassa.

Tässä sanomassa ollaan täysin oikeassa, mikäli uskoo pystyvänsä, usein myös pystyy tekemään. Ainut este tekemiselle on usein sinä itse ja mitä ajattelet itsestäsi. Olen itse pyrkinyt jättämään ajatuksen, etten pystyisi johonkin kokonaan sivuun, koska se rajoittaa oppimistani tässä ympäristössä. En väitä osaavani kaikkea, mutta pystyn tekemään montakin asiaa vähintään kohtalaisella tasolla oikein.

 

Jos elämässäsi on jotain, jota haluat enemmän, sinun tarvitsee vain selvittää sen syyt ja edesauttaa niiden toteutumista. Jos elämässäsi on jotain, mistä et pidä, sinun tarvitsee vain selvittää sen syyt ja pääset niistä eroon.

Asetimme tavoitteet uusimmassa myyntiprojektissamme kaikkien osapuolten kesken, minulle se toisi tuskaa mikäli en pääsisi niihin. Tässäkin asiassa voin vain itse vaikuttaa pääsenkö niihin vai en, ja aionkin tehdä kaikkeni sekä etsiä keinot päästäkseni tavoitteisiin. Aina ei tarvitse etsiä keinoja millä parantaa omaa oloaan saavuttaakseen jotain, kun voi etsiä asioita joista ei pidä ja päästä niistä eroon, joiden myötä pääsee eteenpäin.

En ole ikinä ennen halunnut päästä näin kovasti tavoitteeseen minkä olen asettanut, liian monesti asiat mitä olen halunnut ovat tulleet lähes itsestään, mutta näissäkin on jotain yhteistä, koska olen kumminkin aina halunnut niitä asioita mitä olen saanut.

 

Tavoitteiden ajatteleminen ei aina auta, niistä täytyy tehdä mielikuvia tai kirjoittaa ne ylös johonkin, jotta muistat ne aina ja työstät niitä kohti alitajuisesti. Niistä ei kuitenkaan ole mitään hyötyä, jos ei usko niiden saavuttamiseen, se jos mikä erottaa menestyjät häviäjistä. En ole ennen tiimiakatemiaa tehnyt itselleni edes kirjallisia tavoitteita, joita onnekseni nyt olen tehnyt täällä, haluan vielä tuoda tavoitteeni muidenkin näkyville, jotten voi pyörtää omia päätöksiäni muuttamalla niitä myöhemmin. Paras keino itselleni on ollut tavoitteiden asettamisen suhteen, kun kerron siitä jollekin luotettavalla henkilölle, en vain kehtaa olla toteuttamatta sitä mitä olen luvannut.

Saat elämässäsi aina sitä, mitä annat – ja sinä päätät, mitä itse annat.

Tätä olen kuullut hyvin paljon akatemialla, aluksi mietinkin mitä tämä oikein tarkoittaa käytännön tasolla. Nyt alan ymmärtää todella, että minun täytyy antaa kaikki mitä irti vain lähtee, jotta pystyn kehittämään itseäni ja pääsemään eteenpäin. Minustahan kaikki on kiinni, en voi odottaa kenenkään muun tekevän sitä minun puolestani, jota jotkut mielestäni ehkä liikaa vielä odottavat meidänkin tiimissä.

Millaiseksi minun pitää muuttua, jotta ansaitsen niiden ihmisten kunnioituksen, joista välitän, ja jotta voin elää sellaista elämää kuin haluan.

Tätäkin olen miettinyt hyvin pitkään, minkälaiseksi minun pitää muuttua, jotta saisin muiden kunnioituksen, mutta tärkeämpänä näen kuitenkin minkälaista elämää haluan elää. Kun tiedän miten haluan elää, on helpompi hakea muiden kunnioitusta, kun omat asiat ovat kunnossa.

Uskon että minun on määrä menestyä elämässä, jatkan sitkeästi ponnisteluja tavoitteitani kohti välittämättä siitä, mitä matkalla tapahtuu. Mikään ei estä minua.

Tällä kuvaisin tiimiyritystämme, vielä kun saisimme kaikille ajatuksen meidän yhteisestä onnistumisesta, ja siitä ettei ilman alamäkiä tule ylämäkiä, ei mikään voi olla esteenämme tulevaisuudessa.

 

Tärkeimpänä oppina tästä kirjasta sain tavoitteiden visualisoinnin oppimisen, kun pystyn näkemään tavoitteeni ja kirjoittamaan niistä, ovat ne paljon todennäköisemmin saavutettavissani.

 

 

Osuuskunta Millio

 

Aleksi Ihalainen

aleksi@millio.fi

 

 

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!