Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Teamwork

Kirjoitettu 24.05.13
Esseen kirjoittaja: Teo Tarri
Kirjapisteet: 1
Kirja: Teamwork
Kirjan kirjoittaja: Juhani Tamminen
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin Juhani Tammisen kirjan Teamwork. Don Tami on arvostettu jääkiekkovaikuttaja, ja yritysvalmentaja. ”Aurinkokuningas” kertoo näin kisojen aikaan strategioistaan, joilla on saanut joukkueet pelaamaan yhteen.

Kirjassa esitellään kymmenen esimiehen prinsiippiä. Seuraavaksi reflektoin niitä.

1. Visio

Visio on mielestäni eriasia kuin haaveet, joista Tiimiakatemiallakin pinkkutiimit usein muodostavat ”visionsa”. Visio ei ole visio, jos kaikki eivät yhdessä siihen sitoudu.

Yritimme ensimmäisenä syksynä rakentaa visiotamme, mutta siinä vaiheesta ajatus yhteisestä päämäärästä tuntui mahdottomalta, tai ainakin tarkoituksettomalta. Oma henkilökohtainen visioni ensimmäiselle tiimiliideri vuoden puolikkaalleni on ollut rakentaa Mittavasta, toisiinsa luottava tiimi. Tiimi, joka välittää toisista ja muiden tekemisistä ja menoista. Johtajuuden on alun alkaen lähdettävä jokaisesta itsestään.

Sanotaan, että ensin täytyy tehdä väärin, jotta voi rakentaa jotain parempaa. Se, että tiimi on alkanut haluamaan visiota itse, on oikea suunta, johon haluamme päästä. Jokaisella on oma henkilökohtainen visionsa elämässään ja se on nyt akatemian aikana helpoiten sidottavissa ”korkeakoulu”-elämään. Olen huomannut, että visio on tärkeä, mutta ensin on pitänyt rakentaa halu tehdä yhdessä se muutos, jota kaivataan. Syksyllä rakennamme yhteisen päämäärän, ja toivon, että pystymme aloittamaan koko tiimin taitoja hyödyntävän projektin.

2. Suunnitelmat

Tiimiakatemialla suunnitelmat liittyvät tiimiin, projekteihin, joryyn ja tiimiläisiin. Kevään ajaksi suunnitelmamme Mittavassa noudatti notkean suunnittelun mallia. Maaliskuu oli asiakaskuukausi. Keskityimme keräämään pisteitä asiakaskäynneistä, tarjouksista ja kaupoista. Kuukausi oli pisteiden valossa onnistunut, mutta tulevaisuudessa päätimme panostaa käyntien laatuun määrän sijaan. Tiimiytyminen oli teemamme huhtikuussa, ja toukokuussa viimeistelemme kesän aloituksen. Oma henkilökohtainen suunnittelun työväline on oppmissopimus ja siihen asetetut tavoitteet. Lisäksi koulutusohjelmat lisäävät suunnitelmallisuutta toiminnassamme.

3. Energia

Kuten Arviointipassin peruskuntokartoituksesta huomaamme, työn laatuun ja jaksamiseen vaikuttavat monet eri tekijät. Itseäni pidän tiimin sytyttävänä tsempparina, joka jaksaa pitää positiivisuutta yllä kaaoksen keskellä. Saan suuren osan energiastani ympärilläni olevista ihmisistä, urheilusta ja ”aivot narikkaan – rentoutumisesta”.

4. Hyvä esimerkki

Yritän tulla kaikkien kanssa toimeen ja olla kiinnostunut tiimikavereistani ja heidän tekemisistään. Työporukkaa paremmin meitä kuvaa kaveriporukka. Hyödynnämme toisiamme ja vietämme aikaa keskenämme, mutta emme työn puolesta ole saaneet merkittäviä rahallisia tuloksia. Henkilökohtaisella tasolla olen mielestäni suoriutunut huonosti asiakaskäynneissä ja aikatauluista. Olen päästänyt joitakin asioita luisumaan ja olen myöhästynyt aamureeneistä ja palavereista muutamaan kertaan. Niin ei voi toimia, jos olettaa muidenkin saapuvan ajallaan.

5. Roolijako

Tämän liitän akatemiaelämässä jorylaisten vetämään solutoimintaan, reenien vetovastuuseen, projektinvetäjien vastuuseen ja kaikkien kunnioittamiseen. Jokaisen tiimiläisen panos on yhtä tärkeä. Itsensä etsimisen aika vie yksilöllisen ajan, ja jotkut meistä saattavat käynnistyä toden teolla vasta myöhemmin, hahmottaessaan isompaa kuvaa. Kokonaisprosessin ja vaiheiden sekä viiveiden hahmottamista helpottavaksi tekijäksi näen koulutusohjelmat. Kaikki eivät pysty yltämään samaan aikaan samoihin tuloksiin, mutta kaikki voivat kasvaa samassa suhteessa.

 

6. Kommunikaatio

Olen kertonut kommunikaation roolista aiemmin tässä tekstissä. Tärkeintä kommunikaatiotilanteissa on aina olla 100 prosenttisesti läsnä. Ei menossa minnekään tai tekemässä jotakin. Jos jollakin on asiaa, se on tärkeää. Dialogimme on parantunut huomattavasti syksystä, sen voimme käydä taas mittauttamassa kesän jälkeen. Ihmiset uskaltavat yhä enemmän sanoa mielipiteensä ääneen ja suoraan puhumisen taito on viime kuukausina kehittynyt. Edelleen tiimissämme on muutamia dominoivia henkilöitä, joita lobataan. Silloin vastamielipiteen esittäjä kokee helposti olevansa ”koko muuta tiimiä vastaan”.

7. Konfliktien ratkaisu

Jokaisessa tiimissä syntyy konflikteja. Usein kuulee sanottavan, että ongelmaa on katsottava suoraan silmiin. Näin myös Tami neuvoo. Konfliktit syntyvät usein väärinymmärryksistä. Asioita ymmäretään eri tavoin, katsotaan täysin eri näkökulmasta, tai yhteinen päämäärä ei ole selkeä. Mitä aikaisemmin ongelmaa lähtee purkamaaan, sitä helpompi vyyhti on usein avata. Minun itseni on opittava reagoimaan nopeammin, ja toimimaan silloin kun en mielelläni toimisikaan.

8. Rajojen etsiminen

Jokainen mittavalainen on erilainen. Meillä kaikilla on oma polkumme – tarinamme. Mutta meillä on myös pätkä yhteistä polkua. Se on melkoisen kapea ja kuoppainen. Kuvitellaampa mittava seurueemme autobahnalle. Ainakin viisi vierekkäistä kaistaa – molempiin suuntiin tottakai! Olen tiimiliiderinä antanut tiimiläisten vaihtaa kaistaa, kokeilla vähän nopeampaa vauhtia, hidastaa ja ohitellakin. Olen kuitenkin pyrkinyt pitämään kaikki samaansuuntaan kulkevina, se on mielestäni ensimmäisenä vuotena tehtävänikin. Jokaisen on opittava pitämään oma ajoneuvo hyppysissään.

9. Kunnioituksen ylläpitäminen

Se tarkoittaa minulle sitä, etten menetä uskoani tiimiin. En luista minulle uskotuista tehtävistäni, ja teen sen minkä lupaan. Kuultuani muita teen omat päätökseni. En kuitenkaan unohda omaa mielipidettäni. Tiimityöskentelyssä kaikki lähtee luottamuksesta ja toisen kunnioittamisesta.

10. Luonnollisuus

Tärkeää on säilyttää luonnollisuutensa. Paineen alla kaikki tekevät virheitä, ja se ei ole ihminen, joka tällaista ei ymmärrä. Tunnen itseni itsevarmaksi. Tykkään kuitenkin monesti miettiä sanomisiani. Mietin, että minua ei haittaa se, mitä muut minusta ajattelevat. Toisaalta se taitaa myös olla niin, että etenkin uusien ihmisten parissa suodatan puhettani, enkä käyttäydy aivan luonnollisesti. Siitä haluaisin oppia pois.
Teo Tarri
teo@mittava.fi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!