Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Teamwork

Kirjoitettu 16.06.13
Esseen kirjoittaja: Sanna Peltoniemi
Kirjapisteet: 1
Kirja: Teamwork
Kirjan kirjoittaja: Juhani Tamminen
Kategoriat: 2.1. Verkostot ja sosiaalinen pääoma, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Valitsin Juhani Tammisen Teamwork kirjan luettavaksi,  kun kaipasin jotain tsemppaavaa luettavaa. Kaipasin helppoa järkevää luettavaa joka auttaisi kokoamaan ajatuksia. No sitä tämä kirja todella oli! Helppoa  luettavaa mikä antoi minulle paljon ajateltavaa ja uutta energiaa..

 

Kirjassa tuli paljon samoja ajatuksia esille, joihin olen törmännyt viime aikoina keskusteluissa ja omassa henkilökohtaisessa elämässä.

 

Aloitetaan positiivisesta energiasta ja ajatusten voimasta. Olen viimeaikoina törmännyt useasti sanontoihin tai kirjoituksiin ajatusten vallasta. Olet sitä mitä ajattelet? Olen pohtinut tuota viimeisen kuukauden ajan, joten Tammisen kirja osui hyvään kohtaan. Tamminen kirjoittaa teoksessaan  ”Ajattelu luo tekosi, tapasi ja arvosi.” Jotenkin tämä kolahtaa minuun oikein kunnolla.  Ainoastaan positiivisella ajattelulla luomme positiivisen arvomaailman. Tämä on lause jota jokaisen tulisi pohtia.

 

Turhan usein sitä tulee epäonnistuessa tai katkerana manattua itsensä negatiivisten ajatusten keskelle. Se ei vie sinua ainakaan eteenpäin. Koin oivalluksen siitä miten keskeistä positiivinen ajattelu ja tiimimme arvoistakin löytyvä ”eteenpäin pyrkiminen” on.  Vastoinkäymisistä tulisi oppia. Ei kantaa niitä taakkana tai tuhlata arvokasta energiaa siihen asiaan väärin niin, että se valuu hukkaan.

 

Tamminen kertoo vastoinkäymisistään ja heittää moton, jonka hän on luonut näistä oppineena. ”Elä tässä hetkessä, opi menneestä.” Innostuin lauseesta niin, että voisin kuvitella sen tatuoituna käteeni. Täydellinen motto menestyksen tielle.

 

Teoksessa puhutaan sisäisestä joukkueesta.  Ainoita asioita joihin ainoastaan sinä itse voit  vaikuttaa eikä kukaan muu.  Sisäiseen joukkueeseen kuuluu kolme eri osa-aluetta.  Vartalo, pää ja sydän. Pitäessäsi näistä huolta olet matkalla menestykseen.

 

Aloitetaan vartalosta. Kaikki millä vartaloa ruokimme, on nimeltään ravintoa. Syömme, juomme ja hengitämme ravintoa sekä ravitsemme itsemme liikunnalla. Nämä kaikki asiat vaikuttavat tasapainoon elämässäsi. Niistä on pidettävä huolta päästäksesi eteenpäin.

 

Siirrytään sitten päähän.  Tähän liittyy vahvasti tuo ajattelun voima. Muista, että olet mitä ajattelet! Ruoki päätäsi kirjallisuudella, lue paljon!

Edelleen ongelmanani on ollut vääränlaiset kirjat vääriin tilanteisiin. Haluan panostaa niihin saadakseni niistä enemmän irti. Tamminen kehottaa lukemaan kirjoja eri elämänalueilta. Siihen meillä onkin Tiimiakatemialla loistavana apuna YPK.

Tutustu mahdollisimman moniin ihmisiin. Opi heiltä ja verkostoidu! Tapaamisten jälkeen tulisi kysyä itseltä mitä tapaaminen/keskustelu sinulle antoi? Mitä uutta opit? Tee samoin aina myös lukiessasi kirjaa.

 

Viimeisenä, mutta ei vähäisempänä tulee sydän. Opi rakastamaan itseäsi (terveellä tavalla). Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet ja ole valmis positiivisesti etsimään rajojasi joka päivä. Tämän jälkeen pystyt rakastamaan myös muita. Rakkaus  on positiivisin tunne jonka omaamme. Se on terveen ja tasapainoisen elämän perusta.

 

Kaikki kolme steppiä vaativat itsekuria ja valmiutta ottaa vastuuta sekä halua niiden jalostamiseen.

 

”Kannustus oikeaan aikaan saa miehen juoksemaan vuorokauden” –Mark Twain

 

Kun olet ottanut oman sisäisen joukkueesi hallintaasi on sinulla paljon enemmän annettavaa tiimillesi. Kun jokainen parantaa hiukan omaa suoritustaan, kun jokainen antaa hiukan enemmän itsestään se ruokkii tiimiä joka puolelta. Haastaessasi itsesi ja onnistuttua saat itsevarmuutta. Huokuva itsevarmuus ruokkii muitakin ja antaa heille energiaa puskea kovempaa. Itsevarma ihminen antaa helpommin kehuja muillekin, mikä ruokkii toista vielä enemmän jolloin saat omasi takaisin häneltä. Auta muita – auta itseäsi .Pienilläkin kehuilla voi elää monta kuukautta eteenpäin puskien kovempaa antaen muillekin energiaa! Positiivisella energialla kun on tapana tarttua! Ja kun muistat kannustaa toista luottamus kasvaa, jolloin rakentavan palautteenkin ottaminen ja antaminen paranee.

 

Tammisen kolme metodia ruokkimaan itseluottamusta:

 

  1. Ole luotettava.
  2. Sitoudu erinomaisuuteen. Tee kaikki asiat niin hyvin kuin osaat.
  3. Huolehdi muista.

 

 

Top 3. Käytäntöön

 

1. Positiiviseen ajatteluun ja suhtautumiseen keskittyminen

2. Ravinnon tärkeys

3. Kehujen vaaliminen ja niillä eläminen

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!