Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Teamwork – Juhani Tamminen AKA aurinkokuningas

Kirjoitettu 30.10.13
Esseen kirjoittaja: Pasi Suojala
Kirjapisteet: 1
Kirja: Teamwork
Kirjan kirjoittaja: Juhani Tamminen
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Nappasin kirjastosta Juhani Tammisen alias aurinkokuninkaan kirjan, koska hän on aina niin huvittava persoona televisiossa. Mietin lainatessani tätä opusta, että tällä kaverilla tuskin on paljoa lisättävää mihinkään! Yllätyin kuitenkin positiivisesti jo heti ensimmäisten lukujen jälkeen. Kirja käsittelee ryhmätyöskentelyä  ja siksi olikin hyvä lukea tämä näin opintojen alussa koska ryhmätyötaidot ovat erittäin tärkeitä tiimiakatemialla.

Tamminen käsittelee kirjassa laajasti tiimityöskentelyä peilaten sitä omaan uraansa jääkiekkojoukkueissa. Tamminen on toiminut jääkiekon parissa ensin pelaajana ja myöhemmin valmentajana. Hänen ura valmentajana ja tiimipelaajana onkin kestänyt jo yli 50 vuotta.

Tamminen sanoo kirjassaan, että tiimin tulee aina löytää syy miksi jokin asia tehdään ja miksi joku asia jätetään tekemättä. Ellei syytä joka tyydyttää tiimin jäsenet löydy, ei motivaatiotakaan tekemiseen löydy vaan tekemisessä tyydytään vain välttämättömään. Tiimiakatemiallakin on mahdollista, että tiimi etsii aina reitin jossa se kuuluisa aita ei ole suinkaan matalimmillaan vaan sen reitin missä aitaa ei ole ollenkaan. Helpoin reitti voi tyydyttää joidenkin tavoitteen, mutta koko tiimiä se ei missään nimessä miellytä saatika motivoi antamaan parasta panostaan.

Tamminen kiteyttää kirjassaan tämän ongelman ja siihen löytyvät ratkaisut yhdessä luvussa jota aion käsitellä seuraavassa kappaleessa

Yhteenhiileen puhaltamisen taito

Tammisen mukaan joukkueen tärkeimpiin menestystekijöihin kuuluu hyvä joukkuehenki. Joka tarkoittaa sitä, että tiimi omaa yhdessä taidon kulkea samaan suuntaan! Suomessa on tähän erittäin hyvä ilmaisu; yhteen hiileen puhaltaminen. Kun tiimi puhaltaa yhteen hiilee on menestyminen varmaa, tähän on kuitenkin neljä porrasta.

  • Odotukset

Jotta tiimi voi puhaltaa yhteen hiileen täytyy olla yhteysiä odotuksia ja tavoitteita. Niitä virstan pylväitä jotka saavutettuaan tiimi voi ylpeänä todeta, me teimme sen! Jos tiimillä on erilaisia, toisistaan poikkeavia odotuksia tai tavoitteita voi se toimia mikäli tiimi ei missään vaiheessa aio todella toimia tiiminä vaan tarkoituksena on useita yksityisyrittäjiä jotka keskustelevat omista projekteistaan. Toki meidänkin tiimissä jokaisella on omiakin odotuksia joiden toivotaan täyttyvän. Tiimi kehittyy samassa tahdissa kuin yksilöt sen sisällä. Tämä ei kuitenkaan pois sulje sitä, että tiimillä on myös oltava yhteiset odotukset ja unelmat.

  • Pelisäännöt

Mitä tahansa teemmekin on tärkeää, että pelaamme yhteisillä pelisäännöillä. Kun tiimillä on selkeät raamit joiden puitteissa tulee toimia se lisää varmuutta ja turvallisuutta. Kenenkään ei silloin tarvitse pelätä. Tiimin tulee yhdessä päättää sääntönsä siten, että jokainen osallistuu keskusteluun ja tuo mielipiteensä julki. Ilman tämän kaltaista keskustelua on pelisäännöt vaikea hyväksyä sekä niihin on myös vaikea sitoutua.

  • Tarkoitus

Kun tiimin odotukset ja pelisäännöt on lyöty lukkoon on tiimin helppo jatkaa matkaansa. Kuten aikaisemmin jo mainitsin, motivaatio löytyy silloin kun tiedämme miksi teemme. Meidän on myös löydettävä syy sille minkälaiseksi tiimiksi haluamme tulla. Motivaation ylläpitäminen on tiimin yksi suurimpia haasteita, siihen on olemassa monia keinoja mutta perus prinsiippinä niin kuin Tamminen sanoo on se, että tiedät tekemisesi tarkoituksen. Tarkoituksena voi olla esimerkiksi oppiminen, menestyminen, raha, valta tai vaikka hyväntekeminen. Pohjimmiltaan kysymys onkin siinä, että mitä haluamme elämältämme?

  • Pienet askeleet

Tiimin unelmat ja tavoitteet tuntuvat suurilta ja joskus jopa mahdottomilta. Niiden pilkkominen pienempiin askeleisiin onkin menestyvän tiimin perusta. Yksinkertainen prinsiippi Tammiselta on: pieninä paloina kohti isoa päämäärää. Perunat kuoritaan yksi kerrallaan vaikka kuorittavana olisi 100 tai 10 000 perunaa. Siksi onkin muistettava, että riippumatta siitä kuinka suuri tavoitteesi on, tulee sinun alottaa ensimmäisellä pienellä askeleella kohti sitä.

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!