Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tehosta toimintaa, vapauta aikaa

Kirjoitettu 10.12.13
Esseen kirjoittaja: Henry Vesin
Kirjapisteet: 2
Kirja: Kokousten seitsemän kuolemansyntiä
Kirjan kirjoittaja: Reetta Koski & Katleena Kortesuo
Kategoriat: 9. YPK:n ulkopuoliset, 9.04. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Otsikkokuvan lainaus kirjailija Dave Barry.


Tämä kirja tarttui mukaan kirjastosta kiinnostavalla otsikollaan. Kortesuon ja Kosken kirjoittama kirja käsittelee eri ongelmia mitä kokouksiin ja niiden puisevuuteen yleensä liitetään, kalvosulkeisista lähtien. Kokonaisuudessaan erittäin mielenkiintoinen ja ajattelemaan herättelevä, etenkin lukuisilla pienillä jutuilla ja huomioilla. On myös mielenkiintoista huomata miten joissain epäkohdissa Tiimiakatemian palaveri- tai treenikulttuuri on edelläkävijä, kun taas toisissa jäljessä.

Kun emme osaa johtaa itseämme, on työkaluja helppo syyttää. Tiimiakatemialla ehkä jopa tuttu ilmiö kun asiat ei toimi. ”Ei tiimillä oo tavoitteita niin ei oo tapahtunu mitään”, ”Tiimiakatemialla on niin sotkuisen näköistä että ei siellä kannata olla”, ”TAn kulttuuri vaan huononee päivä päivältä”. Tässä esseessä mennään kuitenkin yhteen työkaluun syvemmin, eli näihin kokouksiin tai tutummin palavereihin. Osa asioista toimii myös treenitilanteissa.

 

15 minuutin palaveri

Onko mahdoton? Aina varataan tunti palavereille aikaa, vaikka asiat on mahdollista käydä 15 minuutissa. 15 minuutin kokous vaan sattuu vaatimaan puolen tunnin valmistelua, että palaverissa käydään oikeat asiat läpi oikeassa järjestyksessä ja oikeiden ihmisten kanssa. On oltava oikeanlainen agenda palaverille, kaikki asiat ei nimittäin vaadi palaveria. Jää aikaa työn tekemiseen kun ei juokse palaverista toiseen. Tiimiakatemialla ja meillä Mittavassa välillä syyllistytään laiskaan palaveeraamiseen. Tuusaillaan ja käydään maat ja mannut läpi tapaamisessa. Tarvitaan projektiryhmän yhteinen paine että saa asioita eteenpäin juuri sillä hetkellä. Itsensä johtaminen puuttuu, kun ei osata itsekseen toimistolla toimia asioiden eteenpäin viemiseksi. Tulevan kevään tavoitteina on lyhentää palavereiden mittaa, kuten esimerkiksi Kotakahvilan tapauksessa. Nousin viime palaverissa yllättäen projektipäällikön tontille, joten tästä on hyvä ottaa heti onkeen.

Sitten kun palaveri on ohi niin mitä on tapahtunut? Ollaan luultavasti ideoitu, jauhettu hiukan paskaa ja nimetty ihmisiä jotka hoitaa joitain asioita. Sitten kun palataan toimistolle niin hommat siirtyy ja siirtyy, ellei joku ole koko ajan muistuttamassa että hei ootko tehny sen ja sen jutun. Päätettyjä asioita on seurattava! Miten tästä tehdään positiivista kulttuuria ilman niskaanhuohotusta? On ehkä vain aloitettava omasta toiminnasta ja mietittävä miten minä pystyn tekemään asioita ja seuraamaan muita hyvällä tavalla.

 

Ole läsnä

Vanha tuttu. Kun sinä tulet treeneihin niin mitä tulee treeneihin? Miten tuot jotain merkityksellistä tilaan? Dialogi on onneksi Tiimiakatemian treenien kulmakivi, joten sitä kautta tullaan lähelle vertaisjohtamista ja asioiden läpikäymistä oikealla tavalla. Yksi mielenkiintoinen pointti tulee esiin multitaskingista eli moniajosta. Ihminen ei tutkimusten mukaan pysty keskittymään useaan asiaan yhtä aikaa täydellä panoksella, joten miten esimerkiksi puhelimen käyttöön treeneissä tulee suhtautua? Emman kohdalla tuntuu että tiimi on sallinut poikkeuksen ärsytykseen ja ahdistukseen liittyen, mutta olisiko Emman mahdollista purkaa tätä ahdistusta tai ärtymystä esimerkiksi jollain muulla tavalla? Tipi tekee hiukan vastaavanlaista ansiokkaasti keskittyen tarkasti piirtämiseen, mutta piirtämällä nimenomaan käytävää keskustelua eli jäsentämällä ja kiteyttämällä. Itse kukin meistä voi tehdä tätä samaa, kirjaten esimerkiksi kiteytettyjä treenimuistiinpanoja nimenomaan muistiinpanojen ja kiteyttämisen itsensä takia, ei opintojen kirjauksen takia.

 

Muutama hajanainen ajatus

  • Mitä jos laitettaisiin kokolattiamatto joko toimistolle tai treenitilaan ja kengät pois. Näin luotaisiin kotoisaa oloa ja turvallisuuden tunnetta. Ehkä suhtautuminen moneen asiaan muuttuisi. Kuinka moni kävelee Tiimiakatemialla ulkokengät jalassa käsi pystyyn nyt! Tällä voi yllättäen olla jopa vaikutusta.
  • Miksi teen powerpointteja? Mikä niiden tarkoitus on? Voiko saman asian esittää jollain muulla tavalla? Moneen muuhunkin pätevä tarkoituksen löytäminen, eli kysy miksi-kysymyksiä tarpeeksi usein niin löydät tarkoituksen.
  • Fasilitoi jollain konkreettisella. Ei tarvitse aina olla fläppi, mutta jotain, kuten vaikka kenkä, tai prototyyppi. Havainnollista, konkretisoi, tarinoi. Ihminen ymmärtää paremmin kun syvennetään ymmärrystä. Toisinsanoen sukelletaan virran vietäväksi eikä vain katsella kauniita termejä joita keskusteluvirrassa vilisee.

 

Muutama käytännöllinen idea

Tässä muutamia ajatuksia mitä pulpahti mielen syövereihin kirjaa lukiessa. Näitä voi hyödyntää palavereissa tai treeneissä.

  • Metaforakierros – jokainen aloittaa metaforalla. Esimerkiksi ”Tämä viikko on kuin huojuva torni myrskyssä.” Asiat tulee ehkä paremmin ilmi ja monimuotoisemmin mielikuvien ja metaforien avulla. Myös huumori kukkii helposti tätä kautta (Mittava suosittelee!).
  • Joo, ja.. – Kaikki repliikit on aloitettava sanoilla ”Joo, ja..” Näin allekirjoitetaan aina edellisen kommentti, ja on hankala saada riitaa tai negatiivista vibaa aikaan kun aloittaa lauseen positiivisella sanalla. Ehkä joku osuus treeneistä, ehkä vain projektien läpikäynti, ehkä jopa koko treenit. Kokeiluun.
  • Tää on huikee idea. Siirrettävä projektityötila! Aloin kaipaamaan sellaista tilaa missä ois aina ne Kotakahvilan fläpit seinällä ja vois niitä katsoa ja innostua ja löytää ne oikeat muistettavat asiat etc. Sellaista ei varsinaisesti Tiimiakatemialla saada aikaan tilojen rajallisuudesta johtuen, mutta mitä jos kaikki fläpit ja muut on yhdessä laatikossa ja ne voi aina palaverin aluksi parissa minuutissa levittää ympärilleen. Näin ollaan kaikkialla projektityötilassa jossa on kaikki tarvittava! Käytäntöön!

 

 

IMAG1394

 

Henry Vesin
Matalalentoinen bisnesenkeli
Osuuskunta Mittava Innovations
p. 040 734 8559
henry@mittava.fi

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!