Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The 17 indisputable laws of teamwork

Kirjoitettu 24.05.20
Esseen kirjoittaja: Henrikki Kulmala
Kirjapisteet: 3
Kirja: The 17 indisputable laws of teamwork
Kirjan kirjoittaja: John C. Maxwell
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 3.5. Yrittämisen klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

The 17 indisputable laws of teamwork

 

Kulunut kevät on ollut monella tapaa havahtumisen aikaa. Vallitseva koronapandemia on muuttanut ja muokannut normaalia arkea, töitä ja opiskelua monin tavoin. Yksi suurimmista asioista oli teroittaa itselle, että aika akatemialla on tulossa päätökseen ja oman osaamisen kehittyminen akatemian aikana paketoitava. Kävimme valmentajan kanssa läpi taitoprofiilia, jossa mitataan oman osaamisen kehittymistä akatemian aikana. Keskustelumme myötä ymmärsin vajauden tekemisen ja teoriaosaaminen välillä. Olen akatemian aikana päässyt johtamaan käytännössä niin tiimiämme kuin myös ulkopuolelta hankittua työvoimaa, mutta sen tueksi en ole ymmärtänyt ottaa riittävää määrää teoriaa. Tätä reikää päätin paikata paneutumalla viimeisissä esseissäni siihen teoriaan mitä katson tarvitsevani myös tulevaisuudessa.

Tämän esseen aiheeksi päätin ottaa tiimityöskentelyä käsittelevän johtamisen kirjan. Jhon C. Maxwellin kirjoittama the 17 indisputable laws of teamwork. Maxwell listaa kirjassansa 17 tiimi työskentelyn lakia. Olen lukenut hyvin vähän tiimioppimiseen ja johtamiseen liittyvää kirjallisuutta, mutta käytännön suoritteista koostuvia tunteja näiden parissa on kuitenkin satoja jo pelkästään akatemialla. Kirjaa lukiessa oli helppo suhteuttaa monet haasteet kuten henkilötön sitouttaminen ja yhteisten tavoitteiden asettaminen oman tiimimme ongelmiin akatemian varrella. Ajattelin käydä mieleen painuvimmat kohdat läpi ja ne opit mitä olen tässä kahden ja puolen vuoden aikana niistä saanut.

 

”The law of the compass”

The law of the compas eli suoraan suomennettuna kompassin laki on seitsemäs Maxwellin 17 laista. Laki käsittelee tiimin yhteistä visiota ja tavoitetta. ” Vision gives team direction and confidence”.  Maxwellin mukaan yhteinen visio nitoo yhteen tiimin ja saa sen toimimaan järjestelmällisesti saavuttaakseen tavoitteensa. Visiolla on oltava merkitys, joka koskettaa jokaista tiimiläistä. Tämän lain Maxwell on jakanut kuuteen kohtaan, jonka avulla voit itse selvittää oman kompassin suuntasi.

  1. Moraalinen kompassi

Moraalisella kompassilla pyritään selvittämään tiimin omaa henkistä sitoutumista tiimin yhteisiin tavoitteisiin.

  1. Intuitiivinen kompassi

Oman motivaation rinnastaminen tekemäänsä työhön. Palon tekemiseen on lähdettävä sisältä, oli kyseessä johtaja tai johdettava.

  1. Historiallinen kompassi

Yhteisen suunnan on rakennuttava jo koettujen asioiden ympärille. Tehdyistä virheistä otetaan opiksi ja visiota luodessa otetaan huomioon jo koetut sudenkuopat.

  1. Suuntaa antava kompassi

Katso eteenpäin. Tavoitteet luovat motivaation työlle. Työn on tunnuttava merkitykselliseltä tai suunta katoaa.

  1. Strateginen kompassi

On tärkeää määrittää ne asiat, joiden avulla tavoitteisiin päästään. Jotta voi saavuttaa huipputuloksia täytyy ne askeleet määrittää, joita on otettava sinne pääsemiseksi.

  1. Visionääri kompassi

Täytyy pystyä katsomaan tiimin tämänhetkisen osaamisen ja potentiaalin ylitse, jotta voi nähdä sen mitä voidaan saavuttaa.

Nostin Maxwellin 17 laista tämän ensimmäiseksi siksi, että mielestäni oman tiimimme kanssa olemme tietyissä määrin epäonnistuneet luomaan yhteisiä tavoitteita akatemian aikana. Vision ja tavoitteiden puute on ajanut tiimimme yksilö yrittäjiksi, jossa jokainen painii lähes yksin omien projektien kanssa. Näen asiassa hyvänä puolena sen, että näin jokainen on päässyt tekemään niitä asioita, joissa oma mielenkiinto kohtaa täysin, mutta väkisinkin tällainen toiminta on ajanut tiimiämme erilleen. Omasta mielestäni yksin tehdyt projektit mahdollistavat paljon, mutta samalla koen myös, että yhdessä tekeminen patistaa yksilöitä rikkomaan rajansa ja siirtymään mukavuusalueen ulkopuolelle. Palaute keskusteluissa tiimin antaessa palautetta toisille kävi ilmi, että moni muu myös haluaisi loppujen lopuksi tehdä enemmän töitä ja projekteja yhdessä.

 

”The law of the bad apple”

 

Tämä laki käsittelee ihmisten käytöstä ja asennetta. On totta, että jopa yhden ihmisen huono asenne voi pilata koko tiimin panoksen ja mielialan. Asenne on ainoa asia mikä ratkaisee, kun olemme uuden oppimisen äärellä. Ihminen voi oppia lähes mitä vaan, kun asenne on oikea. Niin kuin oppimisessa myös tiimi työssä vaaditaan oikeanlaista asennetta. ”Attitudes have the power to loft up or tear down a team”. Käytännössä tiimi selviää mistä vain, kun sen henkilöstön asenteet ovat kunnossa. Huono asenne leviää helpommin kuin hyvä. On oltava kuitenkin tarkkana, koska välillä on haastavaa erottaa oikeasti huonot suhtautumiset rakentavista mielipiteistä. Tiimi rakentuu Maxwellin mukaan asenteiden ympärille seuraavasti.

 

Great Talent + Rotten Attitudes = Bad Team

Great Talent + Bad Attitudes = Avarage Team

Great Talent + Avarage Attitudes = Good Team

Great Talent + Good Attitudes = Great Team

Asenne on asia, joka on ollut pinnalla myös tiimimme Dynan keskuudessa. Varsinkin asiat, jotka koetaan jollain tavalla epämiellyttäviksi tai vaivalloisiksi usein jätetään vähälle huomiolle. Olen myös huomannut miten yksi ihminen voi vaikuttaa asenteellaan tiimin ilmapiiriin. Myönnän että olen myös itse huonoina päivinä pystynyt vaikuttamaan negatiivisesti ympärillä olevien ihmisten asenteisiin. On siis keskityttävä tarkemmin siihen, miten ilmaisee asiansa ja tuo mielipiteensä esille. Kaikilla on huonoja päiviä, mutta henkilökohtaisista murheista huolimatta on hyvä, osta ilmaista itseensä siten ettei anna tunteiden vaikuttaa, sillä yleensä ottaen tässä kohtaa mennään metsään.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!