Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The 21 Irrefutable Laws of Leadership

Kirjoitettu 08.12.14
Esseen kirjoittaja: Teemu Kukkonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Johtajuuden 21 kiistatonta lainalaisuutta
Kirjan kirjoittaja: John C. Maxwell
Kategoriat: 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.8. Johtamisen käsikirjat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtajuuden 21 kiistatonta lainalaisuutta – kirja kertoo miten jokaisesta voi tulla hyvä johtaja. John C. Maxwell, kirjan kirjoittaja, tuo esille johtajuuteen tarvittavat ominaisuudet ja taidot hienovaraisesti, sekä tosi tarinoiden sävyttämänä.

Johtaja

Sana johtaja on monesti väärin ymmärretty. Monet uskovat johtajuuden tulevan ison tittelin myötä tai uskotaan että vain harvoista on johtajiksi. Johtajaksi ei synnyttä, eikä johtajaksi tulla päivässä. Se on elämän mittainen opettelu. Jos haluat tulla hyväksi johtajaksi, on hyvä sisäistää ajatus itsensä kehittämisestä heti alusta lähtien. Johtajan arvon voi antaa kenelle vain, mutta hyvän johtajan taitoja ja ominaisuuksia ei. Ne sinun täytyy hankkia itse.

Minkälainen sitten on hyvä johtaja? Johtajalla täytyy olla tietenkin:

  • Vaikutusvaltaa, jotta ihmiset kuuntelevat ja antavat huomionsa.
  • Suuntavaistoa, jotta ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi seurata.
  • Järjestelmällisyyttä, jotta osaa valmistaa huolella niin itsensä kuin muutkin.
  • Rauhallisuutta, jotta näkee isomman kuvan asioista ja kaaoksesta.
  • Luotettavuutta, sillä jos ihmiset lakkaavat luottamasta, sitä luottamusta on vaikea saada enään takaisin.

Toisin sanoen hyvä johtaja on vaikutusvaltainen, mutta avoin ja toisia ihmisiä arvostava. Hän on tehnyt kotiläksynsä, tietää mitä odottaa ja minne mennään. Ylittää odotukset vaikkei kukaan sitä huomaisikaan. Vastuuntuntoinen johtaja ei jätä muita pulaan, eikä anna muille syytä epäillä rehellisyyttään.

Johtajuus Tiimiakatemialla

Tiimiakatemialla kaaos onkin ensimmäinen asia joka tulee vastaan ensimmäisen vuoden opiskelijalla. Huomasin miten eritavalla ihmiset reagoivat siihen. Joillakin pienimuotoinen paniikki oli ensimmäinen vastaus kaaokseen, kun taas osa etsi rauhallisesti ihmisiä kenellä voisi olla vastaus moniin kysymyksiin. Minä en tehnyt kumpaakaan, vaan odotin vastausten tulevan luokseni, mikä oli väärin. Niin erilainen oppimiskulttuuri tarvitsee erilaisen lähestymistavan. Monen vuoden teoreettinen opiskelu jättää helposti jäljen, mitä on vaikea muokata. Minulla meni kauan ennen kuin huomasin miten hyvin johtajuutta opetellaan Tiimiakatemiassa. Se tapahtuu monien ihmisten tietämättä, aivan heidän silmiensä alla. Jotta voi työskennellä tiimissä sujuvasti tuntemattomien ihmisten kanssa, tehden yksilönä vaikutuksen tiimissään, täytyy käyttää jokaista ylläolevaa ominaisuutta. Mielestäni olemme onnistuneet toimimaan hyvin tiimissä, vaikkakin oppimista on vielä hurjasti.

E. F. Huttonin – laki

”Kun oikea johtaja puhuu, muut kuuntelevat”. Ihminen jolla on johtajan titteli, sanotaanpa vaikka palaverissa, ei välttämättä ole palaverin johtaja. Oikea johtaja palaverissa on henkilö, jolla on vaikutusvaltaa ja ketä kaikki kuuntelevat. Kun palaverin vetäjä puhuu, häntä ei välttämättä kuuntele kukaan muu kuin palaverin oikea johtaja. Tätä voit kokeilla vaikkapa seuraavassa palaverissa tai tapaamisessa. Huomaatko kuka on sen hetken johtaja, ketä kaikki kuuntelevat ja kenen kaikki odottavat puhuvan.

Suuret johtajat ja arjen sankarit

Kirjassa käytiin paljon läpi tarinoita suurista johtajista esimerkkeinä. Sain käsityksen kirjasta että jos haluat suureksi kansan johtajaksi, sinulla täytyy olla kaikki kirjassa käydyt 21 lakia hallussasi. Mutta jo sisäistämällä yhden lain, sinusta tulee huomattavasti parempi johtaja. Pari mielestäni hyvää lakia mitkä näkyvät jo nyt arjessamme. Kuuntelin tämän kirjan englanniksi, joten käytän valtaani suomentaa nämä vapaasti. Magneettisuuden-laki ja Peruskallion-laki, nämä lait, kuten monet muutkin johtajuuden lait, ovat mielestäni melko itsestäänselvyyksiä.

Magneettisuuden-laki kertoo meille, että samankaltaiset ihmiset tapaavat vetoavan toisiaan yhteen. Esimerkiksi yrittäjämäiset henkilöt pitävät enemmän toisten yrittäjämäisten ihmisten seurasta, kuin muiden ihmisten.

”Law of the solid ground” vapaasti suomennettuna Peruskallion-laki. Luottamus on johtajuuden perusta. Kun johtajaa kohtaan on tarpeeksi luottamusta, ihmiset antavat kunnioitusta ja antavat anteeksi rehelliset mokat. Mutta jos rikot tämän luottamuksen, on erittäin vaikeaa saada tuota luottamusta enään takaisin.

Oli vaikeaa löytää kirjasta asioita mitä tuoda tiimilleni ja itselleni käytäntöön. Suurin osa laista oli jo itsestään selviä, ne oli vain listattu kivan nimen alle kivojen tarinoiden saattelemana. Hyödyllinen kirja johtajuudesta, mutta käytännön esimerkkejä arjen sankarille oli yllättävän vähän. Ehkäpä paras tapa tuoda kirjan teoriat käytäntöön on tarkkailla miten nämä lait vaikuttavat ja tulevat esiin niin itsessäsi, kuin muissakin.

 

Teemu Kukkonen

Osuuskunta Driimi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!