Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The 7 Habits of Highly Effective People

Kirjoitettu 13.12.18
Esseen kirjoittaja: Sampsa Hakakoski
Kirjapisteet: 3
Kirja: The 7 Habits of Highly Effective People / Tie menestykseen
Kirjan kirjoittaja: Stephen Covey
Kategoriat: 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut, 8.2. Yrittäjänä kasvun taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Reflektoin vain mielestäni kolmea tärkeintä oppia, koska muista en saanut tarpeeksi ajatuksia, jotta olisi tehokasta kirjoittaa ne alas. Nämä kolme sääntöä ovat kumminkin mielettömän hyviä.

OLE PROAKTIIVINEN

Tämä on tärkein asia, mitä sain tämän kirjan lukemisesta viime kesänä. Olen myös mielestäni hyvin ottanut tämän opin omaan käyttööni. Pystyn olemaan välittämättä asioista, mitkä eivät ole minun vaikutuspiirissäni. Siksi esimerkiksi olen lopettanut uutisten lukemisen. Uutisissa aina lukee vain negatiivista asiaa, mikä tietysti vaikuttaa omaan olemiseeni. Jos luen, kuinka Trump on taas toilaillut, se pienesti, mutta kumminkin merkittävästi vaikuttaa omaan mielentilaani. Miksi siis lukisin ongelmista, mihin minä en suoraan voi vaikuttaa. Jos uutisissa olisi oikeasti jotain tärkeää, kuulisin siitä varmasti kaverilta.

Olen puhunut tämän opin hyödyntämisestä myös meidän tiimissä. Esimerkiksi tilanteessa, jossa meidän piti soitella yrityksiin ja tavoitella tapaamisia. Meidän tavoitteeksi oli asetettu X määrä tapaamisia. Minun mielestäni tuo oli huono tavoite, koska se ei ole täysin meidän vaikutuspiirissä. Siksi meidän olisi pitänyt ottaa tavoitteeksi X määrä puheluita, koska me pystymme 100 prosenttisesti hallitsemaan sen toteutumista. Tietysti meidän päämäärä olisi silti ollut tapaamiset, mutta meidän tiimille oli kumminkin hankalinta soittaminen, niin motivoivampaa olisi ollut laskea soitettuja puheluita.

 

LAITA TÄRKEIMMÄT ASIAT ENSIN

Tämä on äärimmäisen tärkeää. Jotta ajan voisi käyttää mahdollisimman tehokkaasti, täytyy osata priorisoida. Kiirettähän ei ole olemassa, koska aika on täysin priorisoinnista kiinni.

Olen käyttänyt jo tätä oppia jonkun aikaa. Pyrin tekemään itselleni aina jonkinlaisen viikko- ja joskus myös päiväsuunnitelman, missä priorisoin tehtävät tärkeysjärjestykseen. Itselläni ei kuitenkaan ole vielä tarpeeksi kehittynyt itsekuri, joten suunnitellut asiat jäävät joskus tekemättä. Pyrin myös antamaan eniten aikaa Q2 tehtäville, mitkä eivät tuo hyötyä välittömästi, mutta vaikuttavat merkittävästi pitkällä aikavälillä.

Meidän tiimiläisten pitäisi myös opetella tämä taito. Olen jo tuonut tätä asiaa Esalle, mutta huomaan, että yleensä meidän tiimiläiset tekevät vain sitä mikä tuntuu kiireisimmältä, näkemättä pitemmän aikavälin suunnitelmaa. Meidän pitäisi pitää workshop tästä kirjasta, joku treenikerta. Uskon, että tämän taidon oppiminen vaikuttaisi merkittävästi meidän koko tiimin toimintaa.

 

TEROITA SAHA

Sahaa kannattaa teroittaa aina säännöllisesti, kun kaataa puita. Tätä olenkin tehnyt jo pitemmän aikaa. Tykkään nimittäin itseni kehittämisestä ja kaikesta teoriasta siihen liittyen. Olen myös vastuullinen, joten pyrin pitämään huolta itsestäni (vaikka välillä se on hankalaa). Urheilen säännöllisesti, luen ja meditoin päivittäin, syön terveellisesti ja pyrin nukkumaan kahdeksan tuntia joka yö. Ehkä tähän vielä mahtuisi jotain hengellisiä harjoituksia.

Tämä myöskin pitäisi tuoda meidän tiimille. Monesti huomaa kuinka moni meidän tiimistä on väsynyt, sairas tai muuten vain lopussa (syyllistyn tähän itsekin). Tämä tietysti vaikuttaa merkittävästi tiimimme tekemiseen ja tehokkuuteen. Kirja workshop olisi kyllä tarpeen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!