Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The 7 Habits of Highly Effective People

Kirjoitettu 29.05.15
Esseen kirjoittaja: Aleksi Ihalainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: The 7 Habits of Highly Effective People
Kirjan kirjoittaja: Stephen R.Covey
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen, 5. Valmentaminen, 8. Henkinen kasvu

The 7 Habits of Highly Effective People, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

When you have the goal fact´s don´t matter!

 

Milloin meistä on tullut epäilijöitä jokaisen asian suhteen ,voiko se onnistua? Itsekin mietin joskus monta päivää, voiko tästä tulla mitään kun olen aloittamassa jotain uutta. Tietynlaisessa seurassa en kerkeä edes miettiä mitä olemme lähdössä tekemään. Ennen kuin olemme jo työn touhussa ja puoli matkassa. Kun saa oikeat ihmiset ympärilleen, niin ei tarvitse miettiä faktoja mitä ” asiantuntijat” kertovat sinulle, koska eivät he ole sinun puolestasi mitään tekemässä.

Olen tunnistanut itsestäni yhden todella hyvän puolen, ja se on päättäminen. Pystyn päättämään asioita joita tulen tekemään, vaikka en ole aikaisemmin koskaan kuullut tai nähnyt miten se tehdään. Enkä epäile onnistunko siinä vai en, koska ei sillä oikeastaan ole niin suurta merkitystä miten siinä loppujen lopuksi tulee käymään. Ainakin olen uskaltanut kokeilla, ja pitänyt aika usein myös hauskaa samalla.

 

Hullu & Rikas Vs. Miellyttävä & Köyhä

 

Monet tavat miten käyttäydymme ovat peräisin, pitkältä lapsuudestamme. Emmekä ole niihin itse kovinkaan usein voineet vaikuttaa, mutta kaikista näistä tavoista ja käytöksistä voimme päästä eroon, jos itse haluamme.

Pidän ihmisistä jotka uskaltavat olla ”hulluja” sekä rikkaita, eikä rikkaus tarkoita pelkästään rahaa, vaan myös onnellisuutta. Kun yrität miellyttää kaikkia sinusta tulee köyhä sekä rahallisesti, että henkisesti. Et tee enää niitä asioita mitkä miellyttävät sinua itseäsi, ja mistä nautit.

Meidät on opetettu miellyttämään sekä saamaan hyviä arvosanoja, joilla voimme joskus edetä urallamme. Sekä saada arvostusta muilta ”menestyksen” kautta. Itse haluan ainakin arvostaa itseäni, sen perusteella minkälaisia valintoja teen, ja mistä syistä. Ovatko ne omia päätöksiä vai jonkun muun ohjaamia minun pääni sisään.

Tiedän että tulen olemaan Hullu & Rikas, koska olen niin päättänyt. Raha ei tee onnelliseksi, mutta vielä vähemmän tekee rahattomuus! Se vapauden tunne jota tulen saamaan tulevaisuudessa täytyy pystyä jo kuvittelemaan, jotta haluan tarpeeksi pyrkiä sitä kohti. Ja mitä hienointa tulemme sitä kohti pyrkimään myös hyvällä porukalla.

 

Minulla on omat tavoitteet ja sinulla omasi!

 

Joidenkin on hyvin vaikea ymmärtää mitä olen ylipäänsä tekemässä yhtään missään, koska asiat voivat lentää hyvinkin eri levelillä kuin muilla ihmisillä. Mutta se johtuu vain siitä, että meillä on aivan eri tavoitteet. Jos kysyin aina vastaan tulijoilta heidän tavoitteitaan, sekä kertoisin omistani. Niin tekoja sekä suunnitelmia olisi helpompi ymmärtää molemmin puolin. Aika harvoin ihmiset puhuvat toistensa kanssa tavoitteista tai unelmistaan, olisiko syytä puhua enemmän?

 

Ole nöyrä ja pyydä apua!

Vaikka ei mitään muuta osaisi tehdä missään, niin avun pyytäminen nopeuttaa asioiden oppimista. Välillä tuntuu, ettei osaa kovinkaan montaa asiaa. Onko se vain oman pääni sisällä tunne vai todellisuus?

Monesti kun pysähtyy ja kysyy muilta mitä he ovat mieltä asioista mitä olen tehnyt, niin saattaa yllättyä miten muut näkevät sinut. Saatat olla heidän mielestään jopa heidän esikuvansa joissain asioissa. Tarkoitukselliset ja hyvin merkitykselliset keskustelut ovat ajoittain aivan liian vähissä jopa itsellänikin. Vaikka niitä on mahdollisuus käydä lähes joka päivä jonkun kanssa, niin kuitenkin päädytään puhumaan jostain perkeleen säästä, mihin emme voi vaikuttaa millään tasolla.

 

Mitä jos katkaisen kätesi, jos et pääse tavoitteeseesi?

 

Tämä oli aivan mahtava vertaus tavoitteisiin pääsemisestä, jonka kuulin yhdeltä virolaiselta mieheltä. Jos sinulla on tavoite johon et niin täysillä halua päästä, mutta tietäisit sen hyödyt joita tarvitset jatkossa jos siihen tulet pääsemään. mutta joku uhkaisi sinua, että katkaisee kätesi jos et pääse tavoitteeseen, uskotko tässä vaiheessa että tulisit pääsemään tavoitteeseen? Aika pieni osa ihmisistä varmasti epäonnistuisi tehtävässään.

Tämän esimerkin jälkeen varmaan mietit, miksi kukaan käyttää tämänkaltaista vertauskuvaa. Mietin tätä itsekin, mutta sitten ymmärsin ettei kyse ollut käden katkaisemisesta, vaan siitä potentiaalista mitä emme käytä asioiden eteenpäin viemiseksi, joista oikeasti on hyötyä meille.

Osaamme kyllä luvata, että kyllä me siihen tavoitteeseen pääsemme. Vähän ennen kun pitäisi olla tavoitteessa alamme vasta toimia, ja puskea täysiä hommia eteenpäin sekä esittää kiireisiä koko ajan. Jos sinulta aina olisi vaarana lähteä käsi, niin tuskin kukaan jättäisi hommia viime metreille. Vaan varmistaisimme, että kaikki on valmiina jo kuukausia ennen tavoitetta.

 

Kun kuuntelet ihmisiä, mietitkö samalla mitä meinaat seuraavaksi sanoa hänelle vai kuunteletko häntä?

 

Mietin tätä pitkään, että teenkö itse näin. Täytyy todeta ettei se ole aina kovin helppoa kuunnella ihmisiä, kun olisi kauheasti sanottavaa. Lähinnä keskittää kaiken energian tilan löytämiseen, jotta pääsee ääneen oli keskustelu missä tahansa vaiheessa menossa. Mutta olen kehittynyt siinä todella paljon, että osaan tuoda itseni keskusteluun mukaan luonnollisesti. Toisilla on haasteena että he haluavat tuoda jokaisen mielipiteen esille, ja miettivät jo valmiiksi mitä he sanovat seuraavaksi eivätkä anna keskustelun mennä luonnollisesti eteenpäin. Itselläni taas oli haasteena, etten päässyt luonnolliseen keskusteluun mukaan, kun mielipiteiden kertojat olivat liian vahvoja. Nykyisin osaan kyllä hiljentää heidät tarvittaessa.

Tämä asia tulee kaikista voimakkaimmin esille, kun menee vieraaseen ympäristöön eri ihmisten kanssa keskustelemaan. Ihmiset yrittävät toistaa liikaa mitä he jo tietävät, ja se taas johtaa siihen ettei mitään uutta saada luotua. Asiat eivät etene yhtään mihinkään, jos kaikki toistavat vuodesta toiseen itseään, eivätkä anna tilaa ajatuksille. Kuinka pienillä asioilla voidaankaan tuhota monta hyvää asiaa organisaatioissa. Lopeta siis asiantuntijana oleminen, ja ala kuunnella ja kehittää ajatusta yhdessä eteenpäin.

 

Osuuskunta Millio

Aleksi Ihalainen

aleksi@millio.fi

Tagit: , , , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!