Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The 7 Habits Of Highly Effective People

Kirjoitettu 11.03.14
Esseen kirjoittaja: Elias Markkula
Kirjapisteet: 3
Kirja: The 7 Habits Of Highly Effective People
Kirjan kirjoittaja: Stephen Covey
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen, 4.7. Johtamisen klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Stephen Covey paljastaa kirjassaan The 7 Habits Of Highly Effective People, seitsemän toimintamallia tai tarkemmin tapaa, jotka saavat aikaan erittäin aikaansaavan ihmisen. Covey pohjustaa tehokkuuden reseptiä, kertomalla periaatteista. Hänen mukaansa periaatteet toimivat kuin luonnon lait, eli ne määrittelevät, miten maailma toimii. Kun hyväksyy nämä periaatteet ja muuttaa tapansa tukemaan menestymisen periaatteita, on mahdollista luoda oman menestyksensä. Periaatteita ei voi huijata tai kiertää.

 

Covey määrittelee tehokkuuden taitona saada haluamansa asiat toteutumaan yhä uudestaan ja uudestaan. Se vaatii tietoa miten asiat tulee tehdä, mutta etenkin pitkäjänteisyyttä ja päättäväisyyttä toistaa menestykseen vaadittavia tekoja. Tämä määritelmä sai minut ajattelemaan onnistumisen hetkiäni ja niitä tekoja mitä onnistumiset ovat vaatineet. Niiden toistaminen tuntuu hetkittäin puuduttavalta, mutta se kuuluu asiaan. Usein unohtaa kuinka paljon työtä  jokin onnistunut projekti onkaan vaatinut. Niistä muistaa vain huikean tunteen, kun pääsee nauttimaan työn hedelmistä. Se on tietenkin vain hyvä asia. Onnistumisia pitää maistella ja fiilistellä. Nautinto on tärkeä osa asiaa. Kuitenkin uuden projektin alussa saattaa tuntua epätoivoa, kun tajuaa kuinka paljon työtä onkaan taas edessä. Paljon tunteja ilman kunnon menestymisen hetkiä. Se vaatii sisua. Itsellä on koko alkukevät tullut hoidettua Lilliputti Minigolfi-Areenan yhteistyö myyntiä. Tunteja on palanut viikko tolkulla ja tarjouksia lähtenyt tukuittain. Kuitenkaan vielä emme ole päässeet nauttimaan kaupoista. Minulla on silti ollut koko ajan hyvä energia ja olemme projektiryhmän kanssa onnistuneet pitämään hyvän flown hommassa kaiken aikaa. Tästä huomaan kehitykseni. Ennen olisin todennäköisesti turhautunut, mutta nyt kykenen jatkamaan ilman epäröintiä päivästä toiseen. Onnistumiset tulevat varmasti, niiden eteen on vaan painettava täysillä päivästä toiseen!

 

1. Habit: Be Proactive!

 

Ensimmäinen tapa josta Covey kirjassaan kertoo on proaktiivisuus. Kyse on siitä että ottaa toimintansa omiin käsiin. Hän havainnollistaa asiaa kahden ympyrän avulla.

Ulompi ympyrä kuvaa huolen aiheita, asioita jotka pyörivät mielessä, mutta joihin ei voi vaikuttaa. Sisempi kuvastaa asioita joihin voi vaikuttaa toiminnallaan. Tavoitteena on olla ennakoiva ja proaktiivinen. Sellainen henkilö keskittyy asioihin, joihin on mahdollista vaikuttaa (1. Kuva). Kun harjoittaa ennakoivaa toimintaa ja ottaa oman toiminnan haltuun, pystyy kasvattamaan vaikuttamisen mahdollisuuksia. Tämä vaatii rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta. Mutta palkinto on suuri.

 

”Helpoin tapa ennustaa tulevaisuutta, on luoda se” –Stephen Covey.

 

Tämä on perusasia, mutta silti joskus niin vaikea käsittää. Monesti asioita kuulee selityksiä, miksi asiat ovat huonolla tolalla. Annetaan kuva että asiat tapahtuvat itselle ja ne ovat ulkoa päin saneltuja. Ihan kuin oltaisiin olosuhteiden armoilla tai muiden tekemien päätösten orjia. Todellisuudessa jokainen on oman elämänsä ohjelmoija ja jokainen voi tehdä päätöksiä.

 

Miksi on vaikeaa ottaa omaa toimintaansa haltuun, tehdä päätöksiä ja tekoja joiden tietää olevan oikeita? Covey kertoo että haasteena on toimia tunteista ja impulsseista huolimatta kohti päämäärää. Tunteet ovat voimakkaita asioita, eikä niitä ole helppo ohittaa. Tämä vaatii itseensä ja omiin tunteisiinsa tutustumista, jotta pystyy huomaamaan milloin ote on alkamassa lipsua ja olisi skarpattava.

 

Loppujen lopuksi kyse on vastuun ottamisesta. Oletko elämäsi kuljettaja vai muiden armoilla kulkeva matkustaja. Ihmisestä on helppo nähdä kumpaan kategoriaan kuuluu. Oikeastaan tarvitsee vain kuunnella. Jos hän valittaa ja selittelee asioita, ei hän todennäköisesti ole ottanut vastuuta tekemisistään. Tällainen ihminen tuntee olevansa riippuvainen muiden tekemisistä, päätöksistä ja antaa ulkoisten tekijöiden hallita itseään. Sanomattakin on selvää, että menestystä ei näin saa. Kukaan ei tule kippaan kärryllistä mammonaa kenenkään eteen, vaikka kuinka valittaisi.

 

2. Begin with the end in mind.

 

Tämä on vahvasti sidonnainen ensimmäiseen sääntöön. Periaatteessa kyseessä on visio ja missio, eli selkeä kuva tavoitteista joita kohti mennään. Esimerkiksi minulla tärkeänä tavoitteena on kesä, jota kohti tekemiseni tällä hetkellä suurelta osin tähtää. Näen jo kesän ja Lilliputin menestyksen silmissäni. On paljon helpompaa suunnitella tekemiseni, kun tiedän niiden tarkoituksen. Lopputulos on onnistunut, Lilliputin historian menestyksekkäin kesä.  On helppoa karsia pois asiat, jotka eivät vie kohti tuota tavoitetta.

 

Jokaisella tulisi olla kohde, jota kohti sisäisellä motivaatiolla pyritään. Ja se tulisi olla oma. Muuten helposti seilaa sinne tänne, eikä päädy mihinkään. Tai sitten noudattaa muiden tavoitteita. Vaikka ne toteutuisivat ei siitä tunne samanlaista iloa, kuin oman sisäisen tavoitteen toteutumisesta. Itse olin tällaisessa tilanteessa viime syksynä, minulla ei ollut lopputulosta mielessä. Käytin paljon energiaa miettimiseen ja toissijaisten asioiden hoitamiseen, mutta tulosta ei tullut. Aluksi on oltava kuva siitä mitä rakentaa. Vähän kuin kasa legopalikoita, ilman kuvaa lopputuloksesta ja ohjeita, ei niistä synny mitään. Kuva voi olla toki mielessäkin, kuhan se on kirkas.

 

 

3. Put first things first

 

Tämä periaate muutti käsitykseni tehokkuudesta ja ajanhallinnasta. Kyse ei oikeastaan ole ajan, vaan itsensä hallinnasta. Aika on kaikille sama, eikä sitä voi hallita. Tunti on aina sama, 60 minuuttia, 3600 sekuntia. Mutta on täysin eri asia, mitä sen tunnin ajan tekee.

 

Tämän periaatteen oppiminen vaatii kahta ensimmäistä. On oltava oman itsensä herra ja tiedettävä mitä kohti ollaan menossa. Sitten voi alkaa laittamaan ensimmäiset asiat ensiksi.

 

On todella helppo unohtaa mikä oikeastaan onkaan tärkeää. Esimerkiksi toimistolla työskennellessä, pienikin häiriö saattaa laukaista kierteen johon loppujen lopuksi tuhraantuu tärkeisiin asioihin tarvittava aika ja energia. Hyvä video kuvastamaan, miten turhat asiat vievät ajan tärkeämmiltä.

 

Tässä minulla on vielä opeteltavaa. Olen kuitenkin kehittynyt paljon panostamisessa minulle tärkeisiin asioihin. Tämä on vaatinut veronsa. Miettiessäni minulle tärkeimpiä asioita, olen karsinut pois ei niin tärkeitä asioita. Vuoden alussa aloitin projektin, johon lähdin mukaan ilman tarkempaa miettimistä. Ihan hyvä juttu sinänsä, että lähdin kokeilemaan. Parissa kuukaudessa huomasin kuitenkin, että se ei ollut laisinkaan oma juttuni. Niinpä päätin, että en jatka kyseistä projektia. Ennen en olisi todennäköisesti pystynyt näin helposti päätöstä tekemään ja olisin jäänyt mukaan roikkumaan. En kuitenkaan koe, että kyseinen projekti oli turha. Opin siitä paljon, muun muassa asiakaskäynneistä ja kontaktoinnista. Lisäksi sain paljon itsevarmuutta ja myyntitaitoa.

 

Mitkä asiat olen priorisoinut tärkeiksi:

 

1)   Harrastukseeni

2)   Itselle motivoiviin ja tärkeisiin projekteihin

3)   Läheisiin ihmissuhteisiin

4)   Oppimiseen

 

Toinen esseeni liittyen tehokkuuteen ja itsensä johtamiseen, avaa lisää aiheesta. Coveyn seitsemästä periaatteesta kävin tässä läpi kolme, jotka liittyvät henkilökohtaiseen johtajuuteen. Loppuja neljää käyn läpi tulevissa esseissäni, jotka käsittelevät tiimin kehitystä.

 

 

 

Elias Markkula

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!