Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The fifth discipline fieldbook

Kirjoitettu 08.12.20
Esseen kirjoittaja: Laura Autio
Kirjapisteet: 3
Kirja: The fifth discipline fieldbook ja KonMari- siivouksen elämänmullistava taika
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Täpityskirjoihin kuuluva The fifth discipline fieldbook on kummitellut tiimimme ajatuksissa koko syksyn. Mietimme yhdessä, että miten luemme kirjan ja päätimme tehdä sen koko tiimin voimin. Jakauduimme pareihin ja jaoimme kirjan osiin, joista jokainen pari luki osuutensa. Matiaksen kanssa luimme kirjan viimeiset 100 sivua. Kirja oli englanninkielinen ja kohtuullisen filosofinen eli ei kovin ihanteellinen lukea. Kirjan loppuosan aiheista vain yksi kosketti tiimiämme sen verran hyvin, että päätimme tehdä siitä workshopin treeneihin. Aihe oli työympäristön ja tilojen vaikutus. Työympäristöllä tarkoitetaan fyysistä, virtuaalista ja sosiaalista tilaa tai paikkaa, jossa tehdään työtä. Kuinka sopiva tähän Tiimiakatemian muuton keskelle.

 

Kirjassa kuvailtiin, kuinka paljon henkilöstön ympäröivillä tiloilla on huomattava merkitys työn tuottavuuteen ja työntekijän työhyvinvointiin. Ja kuten tiimiakatemian kyselyssä huomattiin niin tämän hetkiset tilat ovat saaneet paljon negatiivista kommenttia ja kaikilla tiimiyrittäjillä ei ole hyvä fiilis tulla akatemialle tilojen puolesta. Korona-aika on toki nykyään avannut mahdollisuuksia työskennellä kotoa päin, mutta kuinka paljon se haittaa esim. yhteisömme toimintaa.

Itseäni eivät ole varsinaisesti tilat haitanneet vaan siellä vallitseva epäsiisteys. Onko se se että ihmisiä ei kiinnosta pitää huolta, kun se ei ole omaa vaan yhteistä? Mutta ennen kuin siirrytään esseen toiseen osaan ja eri kirjaan niin pohditaan hetki tilojen merkitystä. Piippukadun tiloilla olisi valtava määrä potentiaalia, kun rakennus saataisiin puhtaaksi huonosta sisäilmasta sekä tuotua tälle vuosisadalle.

 

Avotoimisto

Toimistotilat luovat mahdollisuuden kommunikoida töissä. Siellä voidaan keskustella tavoitteista ja päämääristä ja vaihtaa sydämellä olevat asiat toisen henkilön kanssa. Ja nämä edeltävät asiat eivät koskeneet vain avotoimistoa vaan kaikenlaisia variaatioita. Olen kuullut, että monet kokevat huolta (toiset ehkä helpotusta) kun uusissa tiloissa Kankaalla ei ole avotoimistoa, että miten siellä sitten muiden kanssa kommunikointi pelaa? Tämä tullaan kokemaan tammikuussa, jos vain jokainen uskaltaa antaa uusille tiloille mahdollisuuden.

Emmehän me nytkään ole olleet kasvokkain aina. Se on vaatinut meiltä uuden opettelua ja ymmärrystä siitä, ettei vuorovaikutus ole samanlaista. Onneksi suurempia ongelmia ei ole ollut työvälineiden kannalta (ainakaan meidän tiimissä). Sillä verkkoympäristössä toimivat yhteydet ja työvälineet ovat työn onnistumisen kannalta välttämättömät.

 

Työtilat ja niiden tärkeys

Työtilojen merkittävin tavoite on lisätä ja parantaa tuottavuutta. Nyt kun ollaan muuttamassa niin on tärkeää, että tilojen kehittämisessä on otettu huomioon tilojen ilme, työtavat ja käytettävissä olevat työvälineet. Myös tiloissa tarjolla olevat tukipalvelut ovat työympäristökehittämisessä tärkeässä roolissa. Tilojen täytyy vastata sitä mitä siellä tehdään esim. kemistit tarvitsevat työskentelyynsä laboratorion yms. Myös perusstandardit tulee täyttyä kuten, työergonomia, rakennuksen sisäilma kuten lämpöviihtyvyys, ilmanlaatu sekä visuaalinen ja akustinen viihtyvyys. Kuten vanhoissa tiloissa huomasimme sisäilman tärkeyden. Edellä mainitut tekijät vaikuttavat negatiivisesti tuottavuuteen. Tuottavuus ei ole suinkaan ainoa asia mihin työtilat vaikuttavat, sillä työtiloilla on vaikutus näkyy myös työntekijöiden hyvinvoinnissa ja terveydessä. Perusstandardien puuttuminen esim. huono sisäilma vaikuttaa terveyteen suuresti. Monilla akatemialaisilla se ilmeni esim. pää- ja kurkkukipuna.

Kriittisimpänä työympäristöön vaikuttavana tekijänä pidetään melua. Se on nykyisissä tiloissamme herättänyt paljon keskustelua, sillä välillä aivan rauhallista tilaa on mahdotonta löytää. Tähän jokainen voi vaikuttaa omalla tekemisellä ja säätämällä oman volyymin minimiin silloin kun lähellä on muita, jotka haluavat keskittyä. Uusista tiloistamme on kerrottu, että siellä on enemmän rauhallista tilaa, ja toivotaan että eristykset ovat kunnossa esim. treenitilojen välillä. Hyvin paljon keskittymistä vaativat hetket kuten treenit, kirjan luku ja esseiden kirjoittaminen ovat niitä mihin tarvitaan täyttä hiljaisuutta tai vähintäänkin rauhallista ympäristöä. Aina se ei ole vain rauhallisuuden takia vaan jotkin asiat vaativat suojaa, kaikkia asioita ei haluta kailottaa koko yhteisölle, vaikkakin läpinäkyvyyden kulttuuria koitetaan vaali.

 

Siisteys

Jo aiemmin mainitsin, että haluan yhdistää tähän myös toisen lukemani kirjan. Tämän kirjan olen lukenut jo enemmin, mutta tajusin että siinä on monia hyviä pointteja, jotka osuvat hyvin läheltä tähän aiheeseen. Toivonkin että tästä saa joku hyviä pointteja myös omaan elämään. Kirja oli siis KonMari- siivouksen elämänmullistava taika!

Mitä nyt muutaman kuvan olen nähnyt uusista tiloista niin koen ne ahtaaksi näin suurelle joukolle. Tällä hetkellä jokainen akatemian pöytä on ympäriltä täynnä romua, joka ärsyttää itseäni suunnattomasti. Tämän kulttuurin on muututtava, sillä nyt kaikki projekteista jääneet tavarat siirretään akatemian nurkkiin lojumaan.

Tavaroiden ”siivoaminen” eli tavaroiden järjesteleminen kuvattiin kirjassa hauskasti. Sillä jo pienestä sinulle opetetaan miten rättiä ja moppia pidetään ja käytetään mutta ei sinulle opeteta, miten järjestellään. Toisen silmin jossain voi olla tavarat epäjärjestyksessä ja toisen silmin tavarat ovat järjestyksessä. Tähän samaan ongelmaan voidaan törmätä akatemian tiloissa, sillä meitä on aika moneen junaan. Itselleni järjestys on sitä, että pöydät ovat siistit (tyhjät) ja jokaiselle tavaralle löytyy paikka laatikosta tai kaapista. Meillä on aika helppo rooli siinä mielessä, että meidän ei tarvitse, kun järjestellä ja joku muu (siivooja) hoitaa siivouksen. Kun siirrymme uusiin tiloihin niin ehdotan että voitaisiinko tehdä yhteiset pelisäännöt Kankaan tiloille.

 

Tähän olis joku alaotsikko hyvä

Huomaan siisteyden vaikuttavan mielentilaani paljon. Jos illalla on jäänyt tiskit tiskaamatta ja pöytä pyyhkimättä niin aamulla fiilis ei ole mikään parhain. Samoin hommien aloittaminen likaisessa kodissa tai toimistossa ei innosta sitten yhtään. Syksyllä kun on mennyt akatemialle niin on tiennyt, että ensiksi pitää raivata tie tiimin pöydän luo ja sitten vielä saada ängettyä itselle tila pöydän ääreen. On se kieltämättä raskasta, kun ei saa hommia aloitettua heti hyvällä fiiliksellä ja reippaasti. Itse teen useasti hommaa siisteyden eteen, mutta näin isossa laitoksessa siihen tarvitaan jokaisen panosta.

Vuonna 2018 tehdyssä kyselyssä jonkun työyhteisön edustajat vastasivat kyselyyn, että kuinka paljon siisteys vaikuttaa työtehoon. 52% vastasi että siisteys vaikuttaa työtehoon. Kun on puhdasta niin hommat sujuvat ja työyhteisö voi paremmin. Kyselyyn vastanneista noin 20% vastasi että epäsiisteydestä tulee myös riitoja henkilöstön kesken. Ehkäpä CleverCareen (tai muuhun vastaavaan) olisi hyvä lisätä kohta, että vaikuttaako mitkä ympäristötekijät työtehokkuuteesi. Näin saisimme Kankaan tiloista kaiken ilon irti.

 

Siivoa.

Samalla kun siivoat, tulet järjestäneeksi asiasi ja elämäsi. Kämppäni osaan siivota kyllä mutta nyt olen huomannut, että olen antanut epäjärjestyksen vallata kalenterissa. Huomasin sen tuossa eilisissä treeneissä, että tehtävälistaa luetellessa jopa unohdin yhden projektin (IOP, perehdytysviikko, Hartwall, 24h synnytys, haippirinki, kohta teamleader). Eipä noissa vielä mitään ,mutta sitten kun on vielä teoriapisteet, tiimin palaverit, treenit ja opintojenkirjaukset päälle niin siinähän sitä taas ollaan, joten on ehkä aika järjestellä aikaa jättämällä jotain pois. Juuri sain päätökseen JAMKOn vuosijuhlat, jotka olivat käynnissä koko vuoden, joten jotkin asiat tulevat aina päätökseenkin ja samoin edellä mainituista projekteista tulee pari päätökseen. Uusi vuosi on hyvä aloittaa siivotulta pöydältä, ja niin aion minä tehdä. Haluan jättää aikaa kunnolla uudelle ja jännittävälle johtoroolille ja muille jo aloitetuille projekteille. Toki kirjassakin sanottiin, että kun heittää jotain pois, niin tilalle saa ottaa harkitusti jotain uutta.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!