Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The Finnish Miracle

Kirjoitettu 03.06.13
Esseen kirjoittaja: Sakari Lähdesmäki
Kirjapisteet: 2
Kirja: The finnish miracle
Kirjan kirjoittaja: André Noël Chaker
Kategoriat: 6.3. Brandi ja mielikuvien kehittämisen työkalut, 8.1. Filosofiaa, ajattelua ja mielikuvitusta yrittäjälle, 9.03. Yrittäjyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

The Finnish Miracle-ihanuuksien ihmemaa on kanadalaissyntyisen juristin, André Noël Chakerin kirjoittama kirja joka kertoo suomalaisuudesta. Erityisesti kirja antaa vastauksen useasti suomalaisten esittämään kysymykseen: ”Mitä he ajattelevat meistä?” Kirja esittää tien menestykseen mahdollisuuksien polkua pitkin, minkä varrella puidaan Suomen historiaa, suomalaisia arvoja ja luonteenpiirteitä sekä menestys tarinoita. Esseesäni pyrin keskittymään enimmäkseen työn ja menestyksen yhteytyyn.

 

Suomalainen arvostaa työtä. Kovaa työntekoa pidetään jonkilaisena mittarina,  johon peilataan onnistumista elämässä ylipäätään. Se on hyvä asia ja varmasti osatekijänä siinä miten Suomi on lyhyessä ajassa onnistunut ponnistamaan hyvinvointivaltioiden joukkoon. Sisukkaan työnteon ja opiskelun arvostaminen on taannut hyvät lähtökohdat jokaiselle menestyä elämässä. Toisaalta välillä tuntuu, että työnmerkitys yhteiskunnassa on liankin suuri.

 

Älyn käyttö ja kovan työn kombinaatio takaavat kirjan mukaan menestyksen. Se ymmärretään ympäri maailman, mutta toisin kuin monissa muissa kulttuureissa, Suomessa osataan verratain hyvin sijoittaa työhön panostettu ajan määrä sen hyötysuhteeseen. Seuraava kaavio esittää menestyksen kolme tärkeintä osa tekijää:

 

Fiksun työn ”filosofinen” kaava

Work Utility=Effort x (Intelligence + Culture )

 

10 000 tuntia

 

Yleisesti vallitsevan käsityksen mukaan ”jos ei tee mitään, ei saakaan mitään.” Vaikka on olemassa poikkeuksia, niiden odottamiseen on turha tuudittautua. 10 000 tunnin sääntö on hyvä pitää mielessä. Sen mukaan tietyn alan mestariksi tuleminen vaatii 10 000 tuntia harjoittelua. Jos haluaa menestyä tulee tehdä töitä sen eteen. Yrityksessämme on kevään aikana ollut paljon puhetta mutta vähä tekoja.Kuitenkin kevään notkahduksen jälkeen olemme parantaneet ja pitäneet tavoitteet esillä ja näin ollen olemme jo selvimmillä vesillä.

 

Äly

 

Älyllä tarkoitetaan tässä kaaviossa sitä oivaltamista, kuinka saadaan vähemällä työllä yhtä hyvät tai jopa paremmat tulokset kuin kovalla puurtamisella. Tulee miettiä tuhlaako aikaa turhuuteen, voisiko saman asian hoitaa nopeammin jollakin muulla konstilla tai esimerkiksi teettää sen alan ammattilaisella. Älykäs työ luo tehokkuutta, joka on kilpailukyvyn säliyttämisen edellytys. Olen huomannut omissakin toimissani usein älyvapaata toimintaa. Olen ahertanut jonkin asian parissa pitkään ja huonolla menestyksellä, mutta toisaalta virheistä oppii enkä ole toistanut samaa virhettä uudestaan. Teollisuudessa kilpailun ydin on tehokkuudessa. Mitä älykkäämmin aika ja ja kustannukset saadaan minimoitua sitä paremmat tulokset syntyvät. Tästä voisin itsekkin ottaa mallia, pyrkiä minimoimaan ajankäytön saaden silti parhaat mahdolliset tulokset.

 

Luottamus

 

Työkulttuuri on selvästi yhteydessä hyviin tuloksiin. Kun luottamus on työyhteisössä kunnossa, kaikki pelaavat samaan pussiin. Yhteiseen päämäärään tähtääminen on helpompaa. Tällöin henkilökohtainen hyvinvointi ja sitä kautta koko työyhteisön hyvinvointi auttaa omalta osaltaan siihen pääsemiseen.

 

Itseluottamus ja menestys

 

Itseluottamus ja luotto omiin tekemisiin on äärimmäisen tärkeää menestyäkseen. Itseluottamisella ei tarkoiteta sokeaa luottamista omiin onnistumisiin, vaan ennemminkin kykyä tiedostaa riskit ja epäonnistumisen mahdollisuus. Tähän tulisi myös itseoppia. Usein luotto omiin kykyihin ja halu pyrkiä eteenpäin voi lamaantua täysin epäonnistuttua. Kun epäonnistuminen nähdäänkin menestyksen saavuttamisen olennaisena osana, voidaan saavuttaa kestävä, terve itseluottamus.

 

 

TOP 3 KÄYTÄNTÖÖN

 

1. Asennoidu epäonnistumisiin oikein.

2.Lopeta ajan tuhlaus, ole tehokas.

3.Usko siihen mitä teet.

 

 

 

http://www.katsomo.fi/?progId=103086

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!