Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The Firefly Effect – Build Teams That Capture Creativity and Catapult Results

Kirjoitettu 03.12.17
Esseen kirjoittaja: Timi Maunula
Kirjapisteet: 3
Kirja: The Firefly Effect – Build Teams That Capture Creativity and Catapult Results
Kirjan kirjoittaja: Kimberly Douglas
Kategoriat: 4. Johtaminen, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Valitsin kyseisen opuksen luettavaksi, team leader ”projektia” silmällä pitäen. Halusin konkreettisia työkaluja ja vinkkejä tiimin johtamiseen. Kirja oli myös hyvää muistuttelua siitä, että pitäisi lukea enemmän englanniksi, vaikka se onkin hiukan hitaampaa. Kielitaito pysyy yllä ja hyvällä tuurilla muutama uusi sanakin jää päähän. Team leaderin rooli ja työnkuva muuttuu vuosien edetessä ja tiimin kehittyessä alkutasolta ylöspäin. Ensimmäisen vuoden leaderin toiminta perustuu paljon tiimin toiminnan rakentamiseen ja perusasioiden kuntoon laittamiseen. Olisi tärkeää, että jokainen löytäisi tiimistä oman paikkansa ja saisi merkityksensä/roolinsa selväksi itselleen sekä muille. Kauteni on vielä hyvinkin alkutekijöissään ja tuntuu siltä, että taidan itsekin vielä etsiä omaa tapaani johtaa kavereitani. Johtaminen ympäristössä, jossa todellista valtaa ei ole, on yllättävän hankalaa. Team leaderina on ansaittava kunnioitus tiimiltä, jotta saa oman äänensä auktoriteetin kaltaiseksi.

 

Kuten kirjan nimessäkin jo esiintyy, on luovuus ja sen vaaliminen suuressa roolissa kirjan kellertävillä sivuilla. Isona pointtina se, että kaikissa meissä on luovuutta. Luovuus vain ilmenee ihmisillä eri tavoilla, eri paikoissa ja eri tilanteissa. Ihminen on yleensä luovimmillaan niissä asioissa, mitä tekee paljon. Usein ihmiset mieltävät luovuuden väärällä tavalla: ei luovuus aina tarkoita sitä, kuka keksii eniten uusia keksintöjä tai tapoja tehdä työtä tehokkaammin ja paremmin. Se voi olla yksinkertaisesti parempi tapa järjestellä jääkaappi taikka astianpesukone. Yksi suurimmista tavoitteistani on luoda ympäristö, jossa kaikki tiimin jäsenet voivat olla omia itsejään ja uskaltaa rohkeasti tavoitella unelmiaan. Tiimin roolien löytäminen tuntuu ainakin vielä olevan vaikeaa. Ehkä aika yhdessä opettaa enemmän ihmisten vahvuuksista ja kyvyistä.

 

Mitä firefly effect tarkoittaa? Jos on joskus seurannut kuinka pienet lapset yrittävät napata tulikärpäsiä, saattaa huomata muutamia asioita. Nopeasti ja ehkäpä hieman kehnosti suomennettuna pointit menevät jotakuinkin näin:

 

  1. Innostus syntyy yhdessä tekemisestä ja tulosten saavuttamisesta

 

  1. Kaikki tietävät mikä maali on, näin innostus säilyy korkeana. Tavoite on helposti ymmärrettävä ja simppeli

 

  1. Kaikki tietävät oman tehtävänsä, kukaan ei halua määräilevää johtajaa

 

  1. Ryhmä jatkuvasti selvittää parempia ja tehokkaampia tapoja työskennellä

 

  1. Lopussa on ilo huomata mitä ollaan yhdessä saavutettu

 

Pointit kolahtivat suorinta tietä takaraivoon. Ne ovat helposti ymmärrettäviä ja sain selkeästi päähäni, mitä minun täytyy johtajana saada aikaiseksi tiimissäni. Innostus ja motivaatio syntyvät tiimiakatemialla siitä, että saadaan tehdä yhdessä niitä asioita, mitkä koetaan mielekkäiksi. Saamme kokeilla rohkeasti siipiämme ja epäonnistua yhdessä. Yhdessä onnistuminen ja tulosten saavuttaminen tuntuvat mahtavalta. Kaikki tekeminen on mielestäni yhdessä tehtynä hauskempaa ja hedelmällisempää. Tällä hetkellä kohta kaksi ei tiimissämme ole täysin selvillä. Olisi tärkeää, että saisimme asetettua selkeät tavoitteet ja yksinkertaiset välitavoitteet. Onneksi tälle on jo sovittu tarkka päivämäärä. Tavoitteiden asettaminenkin taitaa olla helpompaa, kun on alettu saamaan selville mitä tiimiakatemialla tapahtuu. Loimme ensimmäiset tavoitteemme ensimmäisissä tai toisissa treeneissä ja ne olivat korkealentoisia –sanahelinää. Kukaan ei enää edes muista mitä silloin sovimme. Saimme onneksi sovittua selkeän välitavoitteen vuoden vaihteelle, jotta loppuvuoden viimeiset viikot saadaan tehtyä tehokkaasti hommia. Näen, että tavoitteen saavutettuamme, on tärkeää palkita koko tiimi hyvin tehdystä työstä. Sovimmekin jo, että mikäli välitavoitteemme toteutuu, lähdemme tiimin voimin rentoutumaan Leville, taikka Rukalle tms. Aiomme tavoitteiden asettamisessa käyttää treeneissä esitettyä SMARTI työkalua. Kirjaimet tulee sanoista: Spesific (tarkka), Measurable (mitattava), Accountable (vastuut), Realistic (todenmukainen), Time Bond (missä ajassa), Inspiring (innostava).

Onnistuneiden tavoitteiden olemassa ollessa, tulee ihmisille selkeämpi kuva omasta merkityksestään tiimin tavoitteiden saavuttamisessa. Yritän parhaani mukaan ohjata tiimiläisiä semmoisiin projekteihin, jotka vievät sekä heitä itseään, että tiimiä kohti tavoitteita. En halua olla diktaattorimainen johtaja, vaan ansaita muiden kunnioituksen tiimissä omalla panoksellani.

 

Kun tunnelma on oikea, tavoitteet ovat selkeät, itseohjautuvuus parempiin ja isompiin projekteihin tapahtuu itsestään. Meille on paljon painotettu, että tulisi ajatella isommin ja toteuttaa näitä ideoita. Opimme jatkuvasti uutta, itsestämme, toisistamme ja liiketoiminnasta. Tiedon ja kokemuksen karttuessa, mahdollistamme tiimille isompia ja parempia keinoja tehdä työtä. Teorian ja oppien jakaminen treeneissä on suuri osa oppimistamme akatemialla. Tätä tulisi tapahtua enemmän, jotta tieto saadaan jaettua isolle joukolle.

 

Kaiken kaikkiaan, kun tavoitteet on saavutettu, voimme katsoa ylpeänä saavutuksiamme. Motivaattorina tavoitteiden saavuttamiseksi on asetettu kaikkia miellyttävät palkinnot, esimerkiksi ulkomaanmatka, tai uudet läppärit koko poppoolle! Voimme yhdessä sanoa tehneemme kaikkemme, saavutimme itse asettamamme tavoitteet, ylitimme itsemme ja nyt palkitsemme itsemme hyvästä työstä. Viimeisenä maalina ja tavoitteena taitaapi tietenkin häämöttää maailmanympärysmatka.

 

Omat tavoitteet team leader kaudelleni ovat seuraavat:

 

  1. Luoda ympäristö, jossa jokainen tiimissä tietää mihin suuntaan edetään ja mitä se itseltä vaatii
  2. Kasvaa sekä kehittyä yhdessä tiimin kanssa, ihmisenä, johtajana ja ennen kaikkea tiiminä
  3. Seurata tavoitteiden toteutumista ja kannustaa tiimiä saavuttamaan ne
  4. Pitää hauskaa ja tehdä tulosta!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!