Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The Infinite Game

Kirjoitettu 16.04.21
Esseen kirjoittaja: Eetu Laakkonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: The Infinite Game
Kirjan kirjoittaja: Simon Sinek
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

The Infinite Game

 

Tiimiakatemialla olemme osana päättyvää peliä. Tiimi kasataan, osuuskunta perustetaan ja liiketoimintaa harjoitetaan. Kolme ja puoli vuotta myöhemmin, tiimi hajotetaan ja osuuskunta ajetaan alas. On hyvä ymmärtää, että samaan aikaan pelaamme myös useita päättymättömiä pelejä. Koulutus, henkinen kasvu ja itsestään oppiminen ovat pelejä, jotka eivät pääty eikä niissä ole voittajia. Kun teet projekteja tai opit tiimissä työskentelyä, jatkat todennäköisesti niiden taitojen kehittämistä vielä lopun elämääsi. On myös mahdotonta tietää etukäteen, missä noita taitoja tulet hyödyntämään. Kun tämän ymmärtää, on helpompi suhtautua avoimesti erilaisiin projekteihin ja unohtaa epävarmuus tulevaisuudesta. Huomaan usein, että mietimme projekteja sen mukaan, viekö sen opit kohti sitä mitä haluan tehdä valmistuttuani. Silloin pelataan päättyvän pelin ajatusmallilla, menettäen valtava määrä siitä tarjonnasta, mitä edessämme on.

Pitkän aikaa minäkin pyrin valitsemaan projekteja sen pohjalta, minkä kuvittelin vievän itseäni eteenpäin. Mitä minun pitäisi nyt oppia? Mitä taitoja tarvitsen Akatemian jälkeen? Näihin kysymyksiin on mahdotonta vastata, kun ei voi nähdä mitä tulevaisuus tuo mukanaan. Akatemian kaaoksessa on toki luontaista etsiä turvallisuuden tunnetta pyrkimällä luomaan tuttuja rakenteita ympärilleen, mutta silloin pelaa väärän pelin mentaliteetilla. Kun opin pistämään Akatemian ajan perspektiiviin, oli minun helpompi suhtautua siihen kuten päättymättömään peliin. Aloin karsimaan projekteja, joiden suorittamiseen ei minulta löytynyt sisäistä motivaatiota. Sen sijaan aloin keskittymään sellaisten projektien tekemiseen, jotka joko innostivat minua tai mahdollistivat uusien taitojen oppimista. Opiskelun voi suorittaa päättyvänä pelinä, mutta oppiminen ei lopu tiettyyn päivämäärään.

 

Päättyvät ja päättymättömät pelit

 

Kirjassa eritellään erilaiset toiminnat joko päättyviin tai päättymättömiin peleihin. Päättyvissä peleissä on selkeät säännöt, määritellyt aloitusajat ja peli päättyy ennalta määriteltyyn pisteeseen. Helposti havainnollistettava esimerkki päättyvästä pelistä on jääkiekko-ottelu. Pelissä on säännöt joiden puitteissa toimitaan, erotuomarit valvovat niiden noudattamista. Peliaika on määritelty ja eniten pisteitä tehnyt  joukkue voittaa. Toisaalta taas pelaajan ura on osa päättymätöntä peliä, jossa joukkueet voivat vaihtua ja omien taitojen kehitys jatkuu myös otteluiden ulkopuolelta.

Päättymättömissä peleissä siis ei ole jäykkiä rajoitteita, sillä pelaajat ja säännöt voivat muuttua matkalla. Päättymätöntä peliä ei pyritä voittamaan, vaan pitkittämään ja kehittymään pelaajana. Esimerkkinä Sinek käyttää avioliittoa. Toki sitäkin voidaan lähestyä päättyvän pelin mentaliteetilla, mutta ei sitä oikeastaan voida yrittää voittaa. Voi pyrkiä olemaan parempi aviomies tai vaimo, kehittymään ja oppimaan. Säännöt määritellään yhdessä ja niitä voidaan muovata yhteisen matkan edetessä. Lähtökohtaisesti avioliiton pelaajat haluavat pelin jatkuvan niin pitkään kuin mahdollista, ja se on mahdollista vain jos ymmärretään pelata päättymättömän pelin ajatusmallilla.

 

Tunnista peli jota pelaat

 

On tärkeää oppia tunnistamaan mitä peliä milloinkin pelataan. Vain tunnistamalla pelin, voi siihen suhtautua oikealla ajatusmallilla. Usein ongelmia syntyy, kun päättymätöntä peliä yritetään pelata päättyvän pelin säännöillä. Kun esimerkiksi yritys alkaa keskittymään vain saavuttamaan jonkin nimellisen tavoitteen, unohtuu sen perimmäinen tarkoitus ja kehitys valitettavan helposti. Cleverassa me asetimme viimesyksylle nimellisen liikevaihtotavoitteen, mutta sillä pakotimme itsemme vain pelaamaan päättyvän pelin säännöillä. Asetimme konkreettisen  tavoitteen, säännöt ja päättymispäivän. Halusimme saada tiimiimme liikettä, mutta tuo tavoite ei oikeastaan innostanut ihmisiä etsimään lypsylehmiä tai nopeita projekteja. Harva meistä kuitenkaan on Tiimiakatemialla tehdäkseen rahaa, vaikka se olennainen osa liiketoimintaa onkin. Parempaan lopputulokseen olisimme kuitenkin oletettavasti päässeet, jos olisimme pyrkineet kehittymään ja oppimaan osana päättymätöntä peliä. Tiimiläisten olisi ollut etsittävä pitkäaikaisempia projekteja, joiden toteuttaminen olisi opettanut uusia taitoja ja auttanut meitä kehittymään tulevaisuutta ajatellen.

 

Tiimioppimisen peli

 

Tiimioppiminen itsessään on päättymätön peli. Pelaajat voivat vaihtua mutta prosessi jatkaa kulkuaan. On hienoa nähdä, että tiimioppimista ja tiimityöskentelyä pyritään lisäämään niin yritysmaailmassa kuin julkisella sektorillakin. Valitettavan usein kuitenkin vaikuttaa siltä, että tiimejä muodostetaan ja tiimioppimista tai työskentelyä pyritään hyödyntämään päättyvän pelin ajatusmallilla. Mentaliteetti tuntuu olevan, että koska tiimityöskentely on nyt muodikasta niin sitä yritetään upottaa yrityksen olemassa oleviin rakenteisiin. Silloin tiimityöskentelylle tai oppimiselle asetetaan aloituspäivä, kesto ja lopetuspäivämäärä. Ja ei muuta kuin odottamaan tuloksia! Ei ehkä osata tai ymmärretä suhtautua tiimitoimintaan kuten päättymättömään peliin. Pelaajat voivat vaihtua, säännöt muuttua mutta peli jatkaa kulkuaan. Suhtautumalla siihen kuin päättymättömään peliin, rakennettaisiin yrityksen muut rakenteet tuon toimintamallin ympärille eikä toisinpäin. Ei auta rakentaa tiimejä, jos ne ovat lopulta vain korusanoja ja muodikasta toimintaa ilman tarkoitusta.

Olemme kevään aikana toteuttaneet Cleveran kanssa Tiimioppimispajat -projektia lukion opettajatiimeille. Noiden opettajatiimien toimintaan tutustuminen on avannut näkemään edellämainittua tilannetta, sillä lähtökohtaisesti tiimeille ei oltu määritelty kovin tarkkoja toiminnan raameja. Ei ollut asetettuja tavoitteita, joten tiimit eivät kokeneet merkitystä toiminnalleen. Tavoitteet ja merkitys pitäisikin miettiä nimenomaan päättymättömän pelin ajatusmallilla, sillä niissä tulee tapahtumaan pelaajamuutoksia. Tiimitoiminnan pitäminen relevanttina tuossa ympäristössä vaatii myös mahdollisuutta muuttaa pelin sääntöjä ja tavoitteita tarvittaessa.

 

Mitä peliä pelata?

 

Päättyville peleille on aikansa ja paikkansa myös yritysmaailmassa. On tilanteita missä on asetettava selkeät säännöt, aloitusaika ja loppu. Joskus vain on löydettävä voittaja. Jos esimerkiksi etsit yrityksellesi palveluntarjoajaa, on sinun asetettava mittarit, tavoitteet ja säännöt. Näiden pohjalta valitset pelaajista voittajan, jonka kanssa jatkat eteenpäin. Tuolloin kuitenkin on huomioitava myös yrityksesi päättymätön peli. Peilaamalla kilpailutukseen määriteltyjä raameja yrityksesi päättymättömään peliin voit saada päättyvästä pelistä täyden hyödyn irti.

Vaikka yrityksen kulttuuri ja rakenteet olisi alusta alkaen rakennettu päättymätöntä peliä ajatellen, on riskinä päätyä pelaamaan päättyvää peliä. Unohdetaan perimmäinen syy yrityksen olemassaoloon ja menestykseen. Aletaan keskittymään lyhyen aikavälin tavoitteisiin tai voiton maksimointiin. Innovointi ja toiminnan kehitys putoaa pois keskiöstä.

Myynnin parissa työskennellessäni olen valitettavasti usein törmännyt tilanteisiin, joissa aletaan pelaamaan väärää peliä. Myyjille asetetaan kuukauden tai vuosineljänneksen tavoitteet, seurataan tiiviisti että niihin päästään ja kauden päätteeksi nostetaan voittajat jalustalle. Lyödään raportit pöytään ja aloitetaan alusta, nähden vain voittajia ja häviäjiä. Tällä keinoin saadaan kyllä varmasti tulosta aikaan, mutta siinä ei pystytä näkemään kokonaisuutta. Juhlitaan sitä, kuka keinoja kaihtamatta puskee tiiminsä tai itsensä tavoitteisiin. Ei ole väliä, onko työympäristö myrkyllinen tai keinot epäillyttäviä. Kunhan paperilla tulos näyttää hyvälle.

Päättymättömässä pelisse ei ole voittajia tai häviäjiä. Osa pelaajista voi olla hetkittäin jäljessä tai edellä muita, mutta pääasia on pitää peli pyörimässä ja kehittyä. Tulisi palkita momenttumia, eli sitä tiimiä tai myyjää joka päivästä toiseen parantaa suoritustaan. Vaikka tuo tiimi tai myyjä ei juuri siinä kuussa pääsisikään asetettuihin tavoitteisiin, tulisi peilata sitä onko heidän käyränsä nousujohteinen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!