Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The Most Succesful Small Business in the World – 10 Principles

Kirjoitettu 28.12.13
Esseen kirjoittaja: Sakari Lehto
Kirjapisteet: 2
Kirja: The Most Succesful Small Business in the World - 10 Principles
Kirjan kirjoittaja: Michael E. Gerber
Kategoriat: 3. Yrittäjyys, 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen, 9. YPK:n ulkopuoliset, 9.03. Yrittäjyys

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Michael E. Gerberin 10 prinsiippiä korreloivat melko suuresti toistensa kanssa, mikä teki kirjasta hieman pitkästyttävän. Päätin yhdistellä samankaltaisia prinsiippejä ja kirjoittaa reflektion niiden pohjalta.

Scalable, Sustainability, Growth & Profitability (Principles 1, 4, 5 & 9)

Aina täytyy kasvaa. Yritys on kuin koulu, jossa työntekijät ovat opiskelijoita; johdon pitää iskostaa heihin halu, aikomus ja päättäväisyys jatkuvaan kasvuun. Johtaminen tietenkin tapahtuu esimerkin kautta, oma innostus edellä. Koko toiminnan pitää keskittyä kasvuun ja kaikkien tulee sisäistää se.

Kasvun edellytys on tottakais tuottavuus. Tuottava yritys on elinvoimainen ja ruokkii kasvua, ilman tuottoa liiketoiminta kuolee. Siksi tulee hioa ansaintamallit ja lisämyynnit kuntoon, sekä huolehtia kilpailutuksesta ja kulujen optimoinnista. On todella tärkeää tehdä tarkat laskelmat ja pätevä suunnitelma voiton maksimoinniksi, koska joitain asioita hahmottaa vasta kun ne ovat konkreettisesti esillä. Voitot luonnollisesti investoidaan kasvuun ja ne ansaitaan aina uudestaan ja isompina. Sitähän se kasvu on.

Liiketoiminnan tulee olla rakennettu sellaiselle skaalautuvalle pohjalle, missä sen on mahdollista kasvaa moninkertaisesti. Millainen on skaalautuva perusta? Suurin skaalautuvuus löytyy liiketoiminnasta, missä kohderyhmä on mahdollisimman laaja ja kysyntä jatkuvasti korkealla. Tällaiset markkinat ovat yleensä melko kilpailtuja, joten kasvaakseen isoksi yrityksen täytyy tarjota asiakkailleen jotain erityistä uutuusarvoa.

Esimerkiksi urheilu ja vapaa-aika on todella suuri ja kilpailtu ala, jolla on aina kysyntää ja käyttäjiä. Urheilussa kuitenkin trendit muuttuvat, joiden myötä uusia markkinarakoja syntyy jatkuvasti – Suurin kasvunpaikka löytyy aina uusista trendeistä. Siksi ne pitää tunnistaa ja osata panostaa juuri niihin, jotta yrityksen on mahdollista skaalautua, eli kasvaa. Totesin sen kesän aikana Frisbeegolfissa. Frisbeegolf on huimassa nousussa, minkä johdosta se myy. Monet urheilukaupat eivät olleet lajin täyttä potentiaalia tunnistaneet, minkä takia hyllyt notkuivat tyhjää eikä maksimituottoa saatu. Frisbeegolfverkkokaupat ja -erikoisliikkeet puolestaan potentiaalin tiesivät ja ansaitsivat hyvät tuotot kesältä. Itsekin tein ensimmäisen pilottiprojektin lajin saralla ja kyllähän se kannatti.

Big ideas, Vision & Purpose (Principle 2, 6 & 7)
Yrityksen on mahdollista kasvaa yhtä suureksi kuin perimmäinen idea sen takana. Siksi ideatkin pitää ajatella isosti ja yrityksen perimmäisen idean pitää olla niin mahtipontinen, että se määrittää sen olemassaolon tarkoituksen ja vision. Vaikka ideoiden pitää olla isoja, ei se tarkoita että pitäisi välttämättä aloittaa isosta. Suuruudenhullut ideat johtavat toiminnan kehittymistä, mutta niitä kohti edetään määrätietoisen tasaisin askelin. T’ärkeintä on aloittaa, vaikka pienestä, ja edetä suureksi kehittäen matkalla lisää isoja ideoita. Vaikka menestystä tulee, ei siihen pidä tyytyä, vaan ajatella aina vain isommin ja toistaa kehitys. Ilman suuria tavoitteita, tarkoitusta ja visiota yrityksellä ei ole mahdollista kehittyä suureksi.

En usko että olemme täysin vielä sisäistänyt ison ajattelun & pienten askelten ideologiaa. En ainakaan itse. Usein suuret ideat tuntuvat mahdottomilta ja ne saatetaan jättää toteuttamatta siitä syystä, ettemme näe sitä ensimmäistä pientä ja helppoa askelta. Sen sijaan että näkisin yhden ison tason, muurin; minun pitäisi nähdä monta pientä tasoa kohti yhtä suurta, portaat. Vaikka isot ideat pelottavat, ovat ne elintärkeitä menestymiselle. Toisaalta tässä elämänvaiheessa yhä etsimme omaa alaamme, eikä haluta sitoutua yhteen projektiin, joten suurten ideoiden toteuttaminen saa odottaa. Varmaa kuitenkin on että isoon pitää tähdätä.

Olen myös huomannut, että vaikka minulle syntyisi visioita tai suuria ideoita, on niiden jakaminen ja innostuksen tartuttaminen erittäin vaikeaa. Saatan kuvitella itsekseni projektit jo todella pitkälle, nähdä potentiaalin ja lopputuleman, mutta en osaa ilmaista samaa visiota niin että muut jakaisivat kanssani samat ajatukset. Näissä tilanteissa kyse on esiintymis- ja esittelytaidoista, joita minun siis pitää yhä kehittää. Ensimmäisen säännön olen oppinut – ei pidä koskaan näyttää epäröinnin merkkejä tai esiintyä väsyneenä.

Systems, Standards & Autonomy (Principles 3, 10 & 8 )
Yritys ei saa personoitua täysin omistajaan, vaan se on oma itsestään toimiva kokonaisuus. Yrityksellä on oma elämä, joka koostuu useista osista, joista jokainen vaikuttaa osaltaan tulokseen. Eri osa-alueiden järjestelmiä on olemassa valtava määrä (talous-, viestintä-, TYHY-järjestelmät jne) ja ne pitää rakentaa niin, että kaikki osat kehittävät kokonaisuutta. Kaikelle jatkuvalle suorittavalle ja ennustettavalle toiminnalle, kuten laskutus tai sisäinen viestintä, pitää luoda aikaa ja vaivaa säästävät järjestelmät, mitkä mahdollistavat tehokkaamman ajankäytön. Jotta yrityksestä tulisi autonominen, pitää järjestelmien olla niin helppokäyttöisiä ja itsestäänselviä, että ne tapahtuu kuin itsestään. Järjestelmien ohella yrityksen tulee luoda toimintaa ohjaavat standardit, joihin vähintään pitää päästä. Kun yritys onnistuu jatkuvasti saavuttamaan standardit, se kehittyy ja luodaan uudet standardit.

Olen nyt ottanut uudeksi tehtäväksi Million Talouspäällikön roolin. Pääsen käyttämään perfektionistin piirteitäni hyväksi tehtävässä, minkä takia minut rooliin valittiinkin. Uskon siihen että usein juuri pienet asiat merkitsevät ja ne huomataan. Perfektionistin piirteisiin kuuluu myös järjestelmällisyys, ja tykkään luoda sääntöjä ja kaavoja. Näistä syistä sekä siitä, että halusin oppia yrityksen taloushallintoa, tehtävään alunperin hainkin. Tavoitteenani on kehittää lisää aikaa säästävämpi ja kannustavampi talousjärjestelmä Million käyttöön. Suurimman haasteen näen ihmisten orientoitumisessa järjestelmien käyttöön, minkä takia järjestelmistä pitää luoda äärimmäisen helppokäyttöiset, mukavat ja visuaalisesti pirteät.


Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!