Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The Secret – vetovoiman laki.

Kirjoitettu 01.09.13
Esseen kirjoittaja: Ibrahim Sekersöz
Kirjapisteet:
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: Yleinen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tutustuin vetovoiman laki aiheeseen tämän vuoden alussa ensimmäistä kertaa The Secret dokumentti elokuva kautta. Elokuvassa, The Secret:in kuvausryhmäläiset  kiersivät ympäri maailma haastatellen ”secret ajattelijoita”, eli ihmisiä jotka ovat saavuttaneet haluamiaan asioita käyttäen vetovoiman lakia, toisinsanoen ajatuksen voimaa. kuvausryhmä sai purkitettua nauhalle yli 120 tuntia haastatteluja. Nyt olen lukenut koko kirjan läpi ja kirjassa oli jonkin verran samoja asioita kuin mitä elokuvassakin, mutta kirjaan mahtui myös todella paljon asiaa mitä ei puolentoista tunnin mittaiseen elokuvaan mahtunut. Luin kirjan alkuperäisen version joka oli englannin kielellä. En väitä että osaisin käyttää vetovoiman lakia, enkä väitä myöskään että se olisi oikeasti olemassa. En osaa selittää ilmiötä, että miksi tämä toimii joillain paremmin kuin toisilla, mutta tiedän että en pysty itse heittäytymään täysillä tällä hetkellä tuohon hommaan sata prosenttisesti.

 

Perusteet

Ennen kuin mennään yhtään syvemmälle vetovoiman lakiin tutkin hieman asiaa ja huomasin, että jokainen ajatuksesi oli se positiivinen tai negatiivinen,  säteilee energiaa eri taajuuksilla ympärillesi mikä on ihan tieteellisesti mitattavissa. Mietitään myös hetken mitä kemian opettajani ylä-asteella sanoi ”kaikki koostuu atomeista”. Ei se väärässä ollut, atomeja on ihan kaikkialla. puissa, ihmisissä, metalleissa, vedessä. Eli toisin sanoen koko maapallo on melkeinpä yksi iso atomipallo. Atomi on wikipedian mukaan alkuaineen kemiallisesti pienin osa. Atomi koostuu rakenteellisesti ytimestä (protonit+neutronit) joka on varaukseltaan positiivinen, elektroniverhosta ja suurimmaksi osaksi  tyhjästi tilasta. Jotta voisit hahmottaa kuinka isosta tyhjästä tilasta on kyse, niin kuvittele että atomin ydin olisi marmorikuulan kokoinen, lähin elektroni olisi 50 metrin päässä. Eli toisin sanoen atomi on pelkkää energiaa.

Tässä vaiheessa vedän maton alta ja  kerron kuinka kaikki minkä olet kuvitellut olevan kiinteätä onkin pelkkää tyhjää. Jopa ihosi mikä vaikuttaa kiinteältä, pysyy ainoastaan kiinteänä atomien aiheuttaman värähtelyn voimasta.

> Paremmin selitettynä tästä linkistä <
(Ei aiheeseen ensi kertaa tutustuville)

 

Like attracts like

Yksinkertaisesti selitettynä jotta jokainen ymmärtäisi mikä on vetovoiman laki ja miten se toimii niin, kuvittele olevasi kuin magneetti. Vedät sammanlaisia asioita puoleesi kuin mitä ajattelet. Negatiiviset ajatukset vetävät negatiivisia asioita puoleensa ja positiiviset ajatukset positiivisia asioita. Kirjassa oli esimerkkejä ihmisistä, jotka ovat saaneet vetovoiman lain avulla unelmiensa asunnon, unelmiensa työpaikan ja jopa shekkejä postissa jatkuvalla syötöllä, pelkällä ajatuksen voimalla. Miten tämä  voi olla mahdollista? mietin sitä samaa itsekkin.

Kirjassa kerrotaan kuinka ihminen on kuin kävele antenni, joka vastaanottaa ja lähettää energiaa eri taajuuksilla. Jokainen ajatuksesi lähettä eri taajuuksia ja vetää puoleensa samalla energiataajuudella olevia asioita. En usko, että on kovinkaan todennäköistä että tietylle esineelle tai asialle on oma taajuus. Tällä tarkoitan sitä, että en usko pelkästään ajattelemalla rahaa saisit rahaa. Vaan ennemminkin ajattelemalla rahaa olisi mahdollista saada esimerkiksi työpaikan, voiton arvasta tai pelikoneista. Koska nämä asiat toimivat samalla taajuudella ja auttavat tavoitteesi tavoittelussa. Haluaisin uskoa itsekkin sellaiseen, että se mitä ajattelen toteutuu, koska se kuulostaa todella helpolta ja vaivattomalta. On päiviä jolloin heittäydyn täysillä mukaan tämmöiseen ajatteluun ja on myös päiviä jolloin tarvitsen faktaa tiskiin ennen kuin tapahtuu jotain mikä taas kääntää tilanteen ylösalaisin.

Kaikki haluavat päästä kuntoon, mutta kukaan ei halua kuntoilla.
Kaikki haluavat laihtua, mutta kukaan ei halua laihduttaa.
Kaikki haluavat rahaa, mutta kukaan ei halua tehdä töitä sen eteen.

Ne ihmiset ketkä oikeasti haluavat asioita, pystyvät kuvittelemaan itsensä siellä huipulla ja useimmiten menestyvät. Koska he haluavat sitä oikeasti ja ovat valmiina tekemään kaikkensa sen eteen, jotta heidän unelmansa toteutuisi. He heittäytyvät siihen hommaan sata prosenttisesti ja tarttuvat jokaiseen mahdollisuuteen, eivätkä jätä  ainuttakaan mahdollisuutta käyttämättä jos he tietävät sen vievän heitä askeleen lähemmäksi omaa tavoitettaan.

Mielestäni mitään asiaa ei saa pelkästään ajattelemalla sitä jatkuvasti päässään ja istumalla kotona, koska ajatuksesi ja tekosi ovat ristiriidassa keskenään. Se että haluat jotain vaatii myös sen, että raivaat polkua sille asialle mitä haluat, jotta sen saavuttaminen olisi helpompaa. Se että miten luulen tämän toimivan jollain tapaa on, että ihmisen reseptorit ovat herkempiä haluamalleen asialle jos fokus on kunnossa ja ajattelee joka päivä haluamiaan asioita. Kiinität enemmän huomiota pieniin yksityiskohtiin jotka vievät sinua askeleen lähemmäksi  omia tavoitteitasi.

 

Visualisointi

Visualisointi tai mielikuvaharjoittelu, joka tarkoittaa samaa asia. Huomasin lukiessani kirjaa että on kaksi tapaa visualisoida asioita ja tilanteita. Ensimmäinen tapa on nähdä visualisoimasi asiat kuvina. Toinen tapa visualisoida on esimerkiksi kuvitella silmät kiinni liikkuvasi sängyltä keittiöön jääkaapille, kuvitella avaavasi oikealla kädellä jääkaapin oven ja ottavasi sieltä vasemmalla kädellä maitopurkin. Urheilijat käyttävät jonkin verran mielikuvaharjoituksia valmistautuakseen tärkeään suoritukseen. Olen alkanut jonkin verran käyttämään mielikuvaharjoituksia enenevissä määrin viime aikoina. On paljon helpompi kävellä tilanteeseen pienen mielikuvaharjoittelun jälkeen, kun tietää käyneensä muutamat eri skenariot päässään läpi. Tämäkään valitettavasti ei aina mene nappiin vaan joskus on pakko alkaa improvisoimaan.

 

Top 3 käytäntöön vietävät asiat.

1. Muuta negatiiviset ajatukset positiivisiksi, kun sellaisia sattuu olemaan.
2. Pelkkä ajatus ei riitä, teot merkitsevät.
3. Visualisointi.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!