Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The Winner Within

Kirjoitettu 30.01.13
Esseen kirjoittaja: Mika Autio
Kirjapisteet: 3
Kirja: The Winner Within
Kirjan kirjoittaja: Pat Riley
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Amerikan maan koripallo tuntuu antaneen paljon Yhdysvaltalaiselle johtamiskulttuurille ja liiketaloudelle. Pat Rileyn The Winner Within on toinen kyseisestä aihepiiristä kertova yrityskirja jonka olen lukenut. Tai no. tämän kirjan tapauksessa sen luokitteleminen yrityskirjaksi on aika rajoittavaa, koska todellinen aihe mistä kirjassa kerrotaan on tiimit ja niiden dynamiikat. Hyvä tiimi voi saada paljon enemmän aikaiseksi kuin kaikkien sen jäsenten taitojen summa. Samainen tiimipelaaminen on myös pahimmillaan turhauttavaa sekä haastavaa. Tiimin pitää ensin päästä eroon klikeistään mikäli se mielii huipputiimiksi.

Muurit

Tiimityötä aloitettaessa alkaa ihmisistä tulemaan esiin muureja. Kaikilta ei tiimin eteen tekeminen lähde ihan niin luonnollisesti kuin toisilta. Tämä johtuu monesti siitä, että he pelkäävät tuhlaavansa aikaansa ei niin tärkeiden tai mukavien askareiden parissa. Tälläisissä tilanteissa on helppo tunnistaa kahdenlaisia ääripäitä: Hieman naivehkoja henkilöitä jotka eivät tiedosta muurien olemassaoloa ja jotka helposti päätyvät hoitamaan ”nakit” siihen asti kunnes turhautuvat. Toinen ääripää on usein entinen nakkikone, joka on elämänsä aikana onnistunut polttamaan päreensä ja tätä nykyä laskee kaikesta sen mitä hän tulee hyötymään. Kumpikin ääripää on vaarallinen tiimityöskentelyn kannalta. Varsinkin jälkimmäinen. Jotta tiimi saadaan toimimaan pitää olla pyyteetön. Ei kuitenkaan sovi unohtaa muureja. Tiettyyn rajaan asti niitä pitää kunnioittaa. On esimerkiksi kohtuutonta vaatia jota kuta luopumaan harrastuksestaan tiimin takia.

Itse tiedän, että muurit ovat vielä arkipäivää Innomossa. Suurimman osan yleisistä ”nakkihommista” hoitavat samat ihmiset. Tiedän että meillä on ihmisiä jotka laskeat hyvin tarkasti omaa hyötyään.

Disease of me

Yksi tiimityöskentelyä jarruttavista asioista on ihmisten pyrkimys päästä valokeilaan. Tätä tavoittelevat ihmiset pitävät itseään usein liian tärkeänä organisaatiolle. Hienoja ihmisiä olemme kaikki, mutta emme korvaamattomia. Tämä johtaa kanssatiimiläisten vähättelyyn, selän takana puhumiseen, luottamuksen horjumiseen, johtajuuskiistoihin ja moneen muuhun ikävään asiaan. Huomio! Tunnetko olosi pahaksi vaikka tiimi olisikin tehnyt hyvin? Saatat olla sairastunut Disease of me:hin. Sinua haittaa, kun muut tekevät maaleja. Lääkkeennä kannattaa ottaa annos realismia ja nöyryyttä. Minuuden sairauden parantuessa koko tiimin työskentelyn pitäisi parantua. Nautitko siitä tunteesta kun saat kaupan? Auta muitakin kokemaan se tunne!

Tiimisopimus

Tiimimme kanssa teimme aikoinaan tiimisopimuksen. Sen takoituksena oli luoda jonkinlainen minimipohja joka Innomossa tulee suorittaa. Samalla sovittiin yhteisistä pelisäännöistä. Täytyy sanoa, että pieleen meni ekalla kerralla. Vaikka harva pysyi tavoitteessa kukaan ei kuitenkaan voi kiistää miten isoksi osaksi se tuli tiimitoiminntaamme. Pat Rileynkin mielestä Huipputiimin takana on jotkin yhteiset koko tiimiä sitovat arvot. Vaikka meidän tiimisopimus oli enemmänkin ohjenuora sen takaa paistoivat haluamamme arvot. 100% osallistuminen akatemian tapahtumiin, kaikkien osallistumien tekemiseen ja hauskanpidon muistaminen työssä ovat muutamia arvoista jotka pystyn erottamaan tiimisopimuksen rivien välistä.

Innomon tiimisopimus tulisi tehdä uudestaan. Johtoryhmän tulisi muistuttaa sen olemassaolosta esimerkillään ja tavalla millä he toimivat. Jokaisen tulee allekirjoittaa se. Tälläisissä sopimuksissa joko ollaan mukana tai vaihdetaan tiimiä.

Siinä kolme asiaa jotka tiimin pitää laittaa kuntoon, jos mieli tekee huipputiimiksi. Hyvässä tiimissä jokainen työskentelee tiimin eteen eikä keskity ajattelemaan pelkästään sitä mitä itse saa. Kukaan ei pyri valokeilaan ja tiimin tukena ovat kaikkien hyväksymät yhteiset arvot. Kun nämä asiat ovat kunnossa tiimi on tarpeeksi vaha aloittaakseen kiipeämisensä huipputiimiksi. Samalla tiimi on tarpeeksi vahva sietämään sattuman kauppoja. Jos jostain asiasta voi olla varma niin yllätyksiä tulee ja aina ne eivät ole miellyttäviä. Tiimin pitää olla sen verran kasassa, jotta sattumankaupat eivät sitä hajoita.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!