Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

The Winner Within

Kirjoitettu 04.03.13
Esseen kirjoittaja: Teo Tarri
Kirjapisteet: 3
Kirja: The Winner Within
Kirjan kirjoittaja: Pat Riley
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 2.5. Yhteisöllisyyden klassikot

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin Pat Rileyn kirjan The Winner Within. Pat Riley on yksi Yhdysvaltojen koripalloliigan historian parhaimmista valmentajista. Hän on kahdeksan kertainen NBA:n mestari. Riley kertoo kirjassaan paljon esimerkkejä koripallon kautta. Mielestäni kirja oli todella miellyttävää luettavaa. Pääsin lukemaan elämäkerta-tyylisiä muistoja, pukukoppitarinoita ja tunnelmallisia ratkaisupelien hetkiä. (Rileyn legenda kulkee tekstin lävitse..)

 

The team on the court is the team of the moment

Ne siis pelaavat jotka voittavat. Kuumille pelaajille annetaan enemmän vastuuta ja tulos näkyy taululla. On tärkeää saada motivoitua sillä hetkellä pelaavat ja voittavat, ja unohdettava poissaolot. Kierrätystä tapahtuu ja vaihtopenkkiläistenkin on helpompi astua parketille, kun he nousevat pisteille kuumien pelaajien rinnalla. Hyvin pelaanneen pelaajaan tossuihin on haastavampi nousta.

Kaudella 1980-81, Lakersin supertähti Magic Johnson loukkaantui kolmeksi kuukaudeksi. Media ja valmennus lausunnoissaan keskittyi hehkuttamaan Magicin kuntoutumista ja paluuottelun lähestymistä. Sillä välin muu joukkue pärjäsi uskomattoman hyvin, voittaen ¾ otteluistaan. Tiimiläinen ei ikinä voi nousta huipulle, jos valmennus pitää uusia menestyjiä vain paikkaajina. Valmentaja, joka siis on luotsannut ryhmän huipputiimiksi, ei voi verrata uutta ryhmää siihen. winning team > the best team

Käytös ruokkii myös Rileyn mainitsemaa Disease of Me:ta. Tämänkin teesin kuvaukseen sopii suhde 20/80. Ihminen joka saa aikaan 20% tuloksista alkaa kuvitella ansaitsevansa 80% palkkiosta!

Samalla paluukaudella Lakers eteni playoffeihin ja vastaan asettui sarjan huonin Houston Rockets. Joukkueet voittivat vuoronperään ja ratkaisu jäi viimeiseen otteluun. Make-or-break –situation. Riley otti aikalisän kun kellossa oli 5sekuntia jäljellä ja Lakers oli pisteen takana, yksi kori riittäisi. Koripallossa mitä tahansa voi tapahtua viimeisillä hetkillä. Magic Johnsonia neuvottiin pelaamaan pallo Abdul-Jabbarille, ja he menisivät jatkoon. Pallo heitettiin sisään ja kello alkoi vyöryä.

” Maybe if i take this initiative and score, the guys will appreciate me again.” Johnson heitti ohitse ja summeri päätti Lakersin kauden ennen aikojaan.

 

Seven signals of the Disease of Me

–          kokemattomuus yllätyksellisestä menestyksestä

–          tunne aliarvostamisesta

–          vainoharhaisuus siitä, että ei saa oikeata määrää palkkiosta

–          mielipaha muiden pätevyydestä tai kelpoisuudesta rooliin.

–          omaan peliinsä panostaminen vain ollakseen parempi kuin tiimikaveri

–          klikkien ja sisäisen kilpailun vaikutus johtajuuden ottamiseen

–          turhautuneisuuden tunne vaikka joukkue menestyy

 

Sopimus on se, joka sitoo ihmset yhteistyöhön, joskus se on sanaton ja joskus kuin kiveen kirjoitettu. voima voi silti olla yhtä pitävä. toiset sopimuset ovat parempia kuin toiset, osa tuhoutuu ja osa kehittyy nopeasi. Pitää olla jotakin vanhaa, ja vaikka sitten pieleen mennyttä, jotta uutta voidaan kehittää.

Nuoren Johnsonin ensimmäinen liigapeli ja sen ottelun kuvaukset toivat hymynkareen kasvoilleni. Lakers voitti ottelun ja Abdul-Jabbar oli pelin hahmo. Pelin päätyttyä nuori Johnson loikki peuran tavoin kokeneen maajoukkuetähden kaulaan, ja juhli voittoa kuin maailmanmestaruutta. Sehän oli vain yksi ottelu 80:stä sarjapelistä. Se oli muistutus siitä kuinka hyvältä tuntuu voittaa, ja kuinka pienetkin voitot ovat huomionarvoisia menestystekijöitä matkalla kohti mestaruutta.

 

“You are either IN or your OUT. There’s no such thing as life in-between.”

–          älä ikinä halveksu aikaa jonka vietät ”juoksuhaudoissa” jokainen paikka on opinpaikka ja siitä on hyötyä tulevaisuudessa.

–          vaikket olisi huomion keskipisteenä jatkuvasti, opi käyttämään niitä taitoja joita muut ympärilläsi käyttävät ja opit heiltä, penkkimiehen rooli on myös tärkeä sparraaja.

–          asenne on tärkein. Attitude is the mother of luck! Don’t radiate fear, anxiety or defeat – These people are unlikely to be lucky. Luck is literally all how you look at it.

 

Kohti myrskyä

Tiimit törmäävät konflikteihin jatkuvasti, ensimmäinen todellinen kriisi ja erilaiset mielipiteet ovat se sysäys, jota tiimit tarvitsevat alkuvaiheessa. Hurrikaani Andrew iski Floridaan 1992. Se oli karmein myrsky maailmalla siihen mennessä. Perheitä meni rikki, he jäivät ilman kotia, sähköjä ja puhelimia. Myrsy iskee vielä meidänkin tiimiimme. You have no choice except to take the hit. On otettava isku vastaan, sillä joskus elämässä ei ole vaihtoehtoja. But you do have a lot of choice about what to do next. Se mistä voimme päättää, ovat iskun jälkeiset hetket. Voimme ymmärtää mitä on tapahtunut ja ottaa suunnan!

 

Tappiot kuuluvat peliin, be angry. Et voi aina voittaa, be upset. Ime voimaa tappioista, be determined to come back stronger next time! But do not be accepting. Loukkaantumiset kuuluvat peliin kuten vuoden -83 finaaleissa 76ers vastaan. Lakers kärsi nöyryyttävät 4-0 tappion finaalisarjassa ”koska olimme luovuttaneet jo”, voiton ei pitänyt pelaajien mielestä olla mahdollista. Eikä se siten ollutkaan. Mitään ei voi saavuttaa, jos ei tunne historiaa, mutta menestykseen ei myöskään pääse jos jää kiinni menneseen.

 

Rules for Home-made misery

–          kerro itsellesi ettet voi voittaa

–          pelkää häviötä niin paljon että tulet ylisuojelevaksi

–          ota pienetkin tappiot todisteena voimattomuudellesi

–          anna huonon onnen ja virheiden dominoida järkevää suunnitelmaasi

–          säästä pahimmat jäätymiset suurimpiin hetkiin, jolloin voit kertoa epäonnistumisistasi

Johtajana voin yrittää minimoida olosuhteiden vaikutusta, mutta se vaatii asian hermolla olemista, arviointikykyä ja kokemusta. Being ready is not enough. You have to be prepared. Jotkut pelaajat eivät ole valmiita, he vain laiskuuttaan haluavat osan menestyksestä jo nyt!

 

Rileys’ Leading voice

Ratkaisijat löytyvät tiimin sisältä. Ratkaisija, ja eteenpäin viejä ei voi jatkuvasti olla sama henkilö. Sen pitää vaihtua, jotta tiiminä päästään eteenpäin. Välillä tuntuu vaikealta motivoida ihmisiä, jotka reagoivat eri tavoin. Annan heidän motivoida itsensä, tai kertoa tarinansa muille. Näin teki myös esimerkillinen Lakers-pelaaja, joka tartutti henkensä muihin.Takarivin veteraani oli nyt eturivissä ja ennen aikojaan katsomassa videoita kun muut tulivat. Hän kertoi oman esimerkin isästään, ja siitä miten hän palasi lajin pariin ja sai kipinän syttymään. Koskettava tarina isästä, oli nyt joukkueen mukana.

Tiimityöskentelystä ja tiimirooleista kirjassa kerrotaan selkeä esimerkki. Sairaala New Yorkissa. Siellä kaikki tuntuivat pelkäävän potkuja. Uusia ja vanhoja tiimejä sekoitettiin, ja ihmisten oli vaikea luottaa toisiinsa. Jotkut nauhoittivat jatkuvasti keskusteluja, jotkut puukottivat paikan tullen selkään. Ei kovin hyvinvoiva työyhteisö. Lopuksi jätän mietiskelyyn sairaalamaailman tiimin. Miettikää sen toiminnan tärkeyttä, osaamisalueita ja luottamusta. Heillä ei ole varaa sekoittaa ihmisiä ja asioita keskenään. Heistä kukaan ei ole toista tärkeämpi.

Team

surgeon, assistant surgeon, anesthetist, scrub nurse, run rurse

Voit tehdä yksin, mutta silloin et välttämättä ole oikeassa paikassa. Voit tehdä yksin olematta ulkopuolinen.  Olemme Tiimiakatemialla tiimioppimassa. Voimme saada aikaan muutoksen, tai sitten emme yhtään mitään.

 

Teo Tarri
teo@mittava.fi

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!