Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Alexander Pocknell
Osuuskunta Nimion
25.1.2014

The Winner Within

 

Johdanto

Pat Rileyn ajatukset innostavat valtavasti! Kirjan johdannossa lukemani lauseet kaappaavat mielenkiintoni.  ”Kuinka muodostaa yksilöiden taidoista ja vahvuuksista voima, joka on suurempi kuin joukon yksilöiden summa.” ja ”Huippu tiimityöskentely on ainut tapamme saavuttaa potentiaalisimmat huippuhetkemme.” Tiimityöskentely vaatii jokaisen jäsenen ponnisteluiden kulkevan samansuuntaisesti. Tämä toteamus tuntuu ajankohtaisimmalta koskien osuuskuntaani.

Rileyn kirjan kappaleet muodostuvat tiimiytymisen vaiheista. Olen käsitellyt näistä ensimmäisiä aiemmissa kirjoitelmissani, joten siirryn henkilökohtaisesti ajankohtaisimpiin ja eniten ajatuksia herättäviin.

Tiimiytymisen alkuvaiheet & Nimion

Olen pohtinut nyt usean kuukauden ajan, missä vaiheessa oma tiimini mahtaa olla. Asia on ollut mielestäni epäselvä, kunnes juuri nyt heräsin näkemään asian, syvennettyäni ajatuksiini. Syksyllä oli havaittavissa asioita, joita Riley listaa Disease of Me -vaiheeseen:

  • Develops an overpowering belief in their own importance
  • The greater a single team mate’s success, the stronger the resentment can be from the weakest 20%.
  • Petty rivalries.
  • Greed and resentment eat away at a team’s  togetherness.

Timo Lehtonen kuvaa tätä itsekkyyden vaiheeksi ja Heikki Toivanen luottamuksen rakentamisen vaiheeksi. Haluaisin itse jakaa vaiheen kaksi-osaiseksi, jotka muodostuvat edellä mainituista itsekkyyden alamäestä ja pyrkimyksestä nousta sieltä luottamuksen rakentamisen avulla. Näitä seuraa vaihe ”The core covenant”, eli sopimus, joka sitoo yhteen. Ydin sopimuksen muodostamiseen sisältyvät tiimin tavoitteiden asettaminen ja säännöt. Juuri maanantaina kokoonnuimme tiimin kanssa viideksi tunniksi muodostamaan tiimisopimusta. Emme suinkaan ole vielä saavuttaneet tätä vaihetta, vaan pohdintani kertovat meidän edelleen olevan valetiimin vaiheessa, siispä tulkitsen tiimisopimuksen muodostamista pyrkimykseksi rakentaa luottamusta. Tätä tukevat tiimimme yhteiset toteamukset siitä, kuinka ensimmäinen tiimisopimus jätettäisiin löyhäksi, koska emme vielä osaa muodostaa sellaista, joka tuntuisi oikealta ja riittävän vakavalta. Tuloksena saimme lähinnä suuntaviivoja ja ensimmäisiä osoituksia sitoutumisesta.

Tiimisopimus / The Core Covenant

RIley kirjoittaa, että jokaisen tiimin on päätettävä hyvin tarkkaan ylläpitääkseen ydinehtoja, jotka edustavat hyviä arvoja, vapaaehtoista yhteistyötä, rakkautta, kovaa työtä ja täydellistä keskittymistä tiimin hyväksi. Lisäksi ydinehtojen on huouttava luonnollisista johtajista ja levityttävä läpi tiimin. Kärkipelaajien, joita nuoremmat haluavat seurata, tulee olla näiden ydinehtojen lähde.  Siispä muodostamallamme tiimisopimuksella olemme vielä kaukana tällaisesta vaiheesta. ”Ollakseen menestyksekäs, joukkueen on ensin oltava yhdessä.”. Riley toteaa voimakkaiden tiimisopimusten syntyvän yleisimmin kriisien aikana. Ensinnä mieleeni tulevat vanhempien tiimien Innomon ja Maden kassakriisit ja niiden vaikutus tiimien tiimiytymisessä.

Tiimisopimuksen suhteen ei ole kuin yksi vaihtoehto. ”You’re either IN, or you’re OUT. There is no such thing as life in between.” Mestaruutta tavoittelevassa NBA-joukkueessa Riley potki tiimistä pelaajat, jotka eivät olleet IN. Tämä huvittaa minua, kun ajattelen omaa tiimiämme. Mutta emmepä vielä edes ole tässä tiimiytymisen vaiheessa, eikä panoksetkaan ole aivan samat. Selailemalla kirjaa sainkin juuri työkalun tiimiläisten sitouttamiseen tiimisopimukseen, Riley nimittäin kirjoittaa näin: ”The essence of the core covenant is positive peer pressure. It replaces blaming and finger pointing.”

Thunderbolt & The Choke

Kirjassa käsitellään termejä ’Thunderbolt’ ja ’The choke’. Thunderbolt kuvaa tapahtumaa joka on kauhistuttava ja odottamaton, esimerkiksi koripallojoukkueessa tähtipelaajien loukkaantumiset. The choke kuvaa tappiota, joka johtuu puutteellisesta kyvystä ymmärtää tai hyväksyä todellisuus. Esimerkiksi ratkaisevalla hetkellä epäonnistumista. Tällainen ratkaisevalla hetkellä tukehtuminen, tarkoittaa, että sinua rajoittaa tekijä, joka sinun on selätettävä. Mieti rangaistusheittoja suorittavaa koripalloilijaa, jonka joukkue on pisteen jäljessä, kellon luvatessa enää yhtä sekuntia peliaikaa. Tallaisia tilanteita syntyy NBA:ssa usein, jolloin ’tukehtuminen’ lienee tuttu käsite heidän ympäristössään.

En ole vielä kohdannut tällaisia odottamattomia epäonnen tapahtumia tai tukehtumista tiimiyrittäjän urallani, mutta voisin kuvitella tällaisten olevan mahdollisia. Odottamaton ahkeran ja menestyksekkään team leaderin lähteminen tiimistä voisi varsin hyvin toimia kolahduksena tiimin toiminnalle. Pahimmillaan epäonnen sattuessa vaivutaan epätoivoon, hyväksytään se, syytetään itseään tai muita, jolloin kyky nähdä kokonaisuus häviää. Tiimin jäsenet, jotka eivät murru, ovat tärkeitä saamaan tiimin takaisin raiteilleen. RIley neuvoo keskittymään vahvuuksiin ja ydinarvoihin, sitouttamaan ’ydin tiimin’ (avain pelaajat?) ja säilyttämään perspektiivin voittojen ja tappioiden suhteesta.

Vastaavasti mieleeni juolahtaa kuulemani tapaus SoulIncistä ja heidän asiakkuudesta JYP:in kanssa. Reklamaatiotilanteessa asianomaiset tiimiyrittäjät olisivat voineet masentua ja jäädä tuleen makaamaan, kun taas tiimin leaderi kuulemani mukaan ei ollut tukehtunut vaan hoiti homman hienosti kotiin, siten, että asiakkuus jatkuu vieläkin. Välttyäkseen tukehtumiselta, Riley neuvoo poistamaan negatiivisuutta luovat tekijät, jolloin voi lähteä uuteen nousuun (SoulInc nousussa). Tärkeä johtajan tehtävä on minimoida yllättävien sattumusten vaikutus tiimille.

Mitä opin

Innostavin asia, joka välittyi kirjasta, oli aiempaa innostavampi tarina tiimin matkasta kohti menestystä . Etenkin tarinat ensimenestymisen jälkeisistä vaiheista ja siitä, mitä vaati tiimiltä menestyä uudelleen ja myöhemmin jopa peräkkäisinä vuosina. Täytyy mainita mielenkiintoisina myös kutakin menestymistä seuranneet vaiheet eli laskusuhdanteet, jotka kirjan tiimi kävi läpi. Vaikeuksia aiheuttavien vaiheiden jälkeen tapahtuu läpimurto, joka vie LA Lakersit mestareiksi 80-luvun alkupuolella. Kovan työn jälkeen, ylitettyä kaikki edellä mainitut vaikeudet (Disease of Me, Core Covenant, The Choke, Thurnderbolt) ja saavutettua tiimin vision ja päämäärän LA Lakerseja seurasi mielihyvän vaihe eli Complacency. Lyhyesti sanottuna tiimillä nousi kusi hattuun, eikä seuraava kausi mennyt lainkaan odotuksien mukaan. Tästä opin, että aina on oltava visio vision takana. LA Lakersit olivat saavuttaneet tavoitteensa mestaruudesta. Seuraavalta kaudelta uupui intohimo ja asenne saavuttaa enemmän. Tiimi ja sen johto ei ollut onnistunut luomaan peräkkäisen mestaruuden tavoitteita riittävän voimakkaiksi. Ilman päämäärää ei kuljeta mihinkään. Tämä on siis otettava huomioon, kun saavuttaa ”lopullisen” päämääränsä, joka ei kuitenkaan koskaan saa olla lopullinen halutakseen edistyä tai pysyä asemassaan mestarina. Koskaan ei saisi ylpistyä liikaa, vaan tietynlaisen nöyryyden säilyttäminen lienee tärkeää.

Mitä vien käytäntöön

Vaikka kirja tekikin minuun suuren vaikutuksen, koen näiden asioiden olevan vaikeita viedä käytäntöön, perustuen alkuvaiheeseen, jossa tiimini on. Toki nyt hahmotan hieman mitä tulevaisuus voisi pitää sisällään ja aina voin palata kirjan pariin, kun etenemme tiimiytymisen vaiheissa. Käytäntöön aion viedä sen innokkuuden siitä, mitä meidän tiimi voisi olla ja saavuttaa. Kyetessäni sytyttää muita tiimini jäseniä, jotta mahdollisimman moni, ellei kaikki, olisivat IN. IN-tiiminä kehittyisimme varmasti tehokkaammin, kaikkien ollessa täysillä mukana.

Sen aion tehdä, että nostan tekemämme tiimisopimuksen esiin, tuon sen esille tiimin arkielämään, jonka myötä pyrin sitouttamaan ihmisiä siihen. Tämän myötä sopimuksesta varmasti löydetään epäkohtia, jolloin sitä voidaan täydentää ja korjata. Sillä tiimisopimus sitouttaa ihmisiä yhteen, luo tasavertaisen alustan, auttaa ihmisiä kantamaan oman vastuunsa ja luo pohjan tiimityöskentelylle!

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!