Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Think and grow rich

Kirjoitettu 14.12.17
Esseen kirjoittaja: Emilia Niemi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Think and grow rich
Kirjan kirjoittaja: napoleon hill
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Klassikko monien vuosien takaa, joka kertoo miten ajatella ja kasvaa menestyksekkääksi. Se on paljon kiinni omasta asenteesta.

Heti ensimmäiseksi:

 1. Mieti mielessäsi se raha summa minkä haluat
 2. Mitä annat/teet vastineeksi rahasta
 3. Aseta jokin päivä milloin tavoittelet, että raha on esimerkiksi tilillä
 4. Luo selvä suunnitelma, jotta teet siitä totta. Miten aiot suunnitelman toteuttaa?
 5. Lue tämä joka päivä läpi ainakin kerran

Usko itseesi, että tulet pääsemään tavoitteesi. Jos sinulla on palava halu saavuttaa jotakin, tämä kohta ei tule olemaan ongelmasi. Haluat sitä niin paljon, että vakuutat itsellesi, että tulet saavuttamaan sen.

Luottamus siitä, että minulla on mahdollisuus saavuttaa mitä haluan. Tajuan, että dominoivat ajatukset tulevat häiritsemään tavoitteisiin pääsemistä, mutta haluan kehittää omaa itsetuntoani sekä itseluottamustani. En anna häiriötekijöiden vaikuttaa minuun ja teen yhteistyötä ihmisten kanssa. Autan muita, jotta he auttaisivat minua. Tiedän, että negatiivinen ajatusmalli muita kohtaan ei ikinä voi tuoda minua menestykseen.

Tieto on olennaista silloin kun se on suunniteltu käytettävän johonkin. Mitä tietoa sinä tarvitset? Jokin tieto on ilmaista, jokin maksullista. Käytä mielikuvitustasi, miten pääset tavoitteeseesi?

Mielikuvitus on se, missä uudet ideat ojennetaan omistajalleen. Mielikuvitus toimii parhaiten kun se on yhteyksissä korkeaan omaan tahtoon.

Kun luot oman tahtosi ja selvän suunnitelman tavoitteesta paperille, olet ottanut ensimmäisen todella tärkeän askeleen tavoitetta kohti.

Järjestelmällinen suunnittelu:

 1. Muodosta niin iso ryhmä kuin tarvitset suunnitelmaasi
 2. Mitä tarjoat liittolaisillesi kun he auttavat sinua?
 3. Tapaa porukkaa ainakin kahdesti viikossa
 4. Luo täydellinen harmonia porukan välille. Kaikki tietävät missä mennään

Monilla menee vikaan siinä, kun suunnitelma menee mönkään, ja he eivät tee uutta suunnitelmaa. Tämä oli meillä ongelma Luukuta-projektin kanssa. Suunnitelmia tehtiin paljon, mutta kun niissä ei pysytty niin ei uusiakaan tehty.

Monet antavat muiden vaikuttaa päätöksiin. Jos annat jonkun vaikuttaa päätöksiisi, sinulla ei ole omaa tahtoa, etkä voi menestyä. Älä anna muiden asioiden vaikuttaa omien tavoitteidesi saavuttamista. Menestynyt ihminen osaa itse tehdä päätöksiä nopeasti ja varmasti.

Power of will

Monia varakkaita henkilöitä luullaan usein kylmiksi ihmisiksi. Sitä he eivät välttämättä kuitenkaan ole, vaan he omistavat vain taidon nimeltään tahdon voima.

4 tapaa sinnikkyyteen:

 1. Selkeä tarkoitus
 2. Selkeä suunnitelma
 3. Mieli on suljettu häiriötekijöiltä ja negatiivisilta asioilta
 4. Kaverillinen liittoutuminen esimerkiksi työkaverin kanssa

Tavoittele ja vaikuta alitajuntaasi. Kun ymmärrät miten se toimii, ymmärrät miksi sinun on tärkeää tuoda tavoitteesi niin selkeästi esille. Ihmismieli on täynnä energiaa, johon sinä voit itse omalla toiminnallasi vaikuttaa.

Tätä kirjaa pysty hyödyntämään matkamme suunnittelussa tiimiläistemme kanssa. Olemme päättäneet, että lähdemme Budapestiin ensi keväänä ja siihen meidän täytyisi tienata rahat. Joku on jo epäillyt, ettei usko rahojen riittävän matkaan. Tämä on juuri se asia mikä meidän täytyy ohjata toisesta korvasta ulos. Pyrkiä sulkemaan negatiiviset asiat ja kommentit pois. Olemme luoneet selkeän tavoitteen ja rahasumman mitä se vaatii. Nyt täytyy vain tehdä suunnitelma, miten se aiotaan toteuttaa. Tämän jälkeen suunnitelma täytyy kirjoittaa mustaa valkoiselle, jotta asia konkretisoituu eikä jää leijumaan ilmaan. Suunnitelmaa seuraillaan kahdesti viikossa ja päivitetään sitä tarpeen tullen. Tärkeimpänä on uskoa yhdessä tiiminä, että tavoitteeseen päästään. Kun uskomme asiaan tarpeeksi, vakuutamme itsemme siitä, että tulemme pääsemään reissulle.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!