Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Think and grow rich

Kirjoitettu 14.12.15
Esseen kirjoittaja: Ilkka Hartikainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Think and grow rich
Kirjan kirjoittaja: Napoleon Hill
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Mitkä tekijät määrittelevät menestyjän? Napoleon Hill on tutki asiaa ja paljastaa menestyksen salaisuudet kirjassaan ja tässä käyn läpi näitä asioita mitä kirjassa tuotiin esille
Desire
Tämä intohimo alkaa tulemaan jo korvista pihalle, mutta kait se on pakko uskoa että se on nro.1 menestyksen tekijöistä. Kun on intohimoa tekemisessä niin tekeminen muuttuu niin paljon tehokkaammaksi verrattuna siihen että teet töitä joka ei kiinnosta paskaakaan. Tämän enempää en jaksa edes ajatella koko asiaa, uskotaan vähemmästäkin!
Uskon asialla
Omaan tekemiseen pitää uskoa 100%. Uskon avulla nimittäin kiivetään niille vuorille jotka tulevat tekemisen myötä esiin. GameHubinkin parissa on tullut monta kertaa eteen tilanteita jossa luovuttaminen vain tuntui helpoimmalta tavalta päästä pois, mutta kun uskoo siihen omaan juttuunsa niin työntää ne kädet paskaan ja painaa menemään. Varsinkin tällaisella toimialalla joka perustuu tietokoneella pelaamiseen epäilijöitä tulee vastaan varsinkin vanhemmasta sukupolvesta harva se päivä. Ja jos pystyy aistimaan toisen uskon siihen juttuun on se ajatus paljon helpompi ostaa!
Itselle uskotteleminen
Kirjassa esitettiin että kun tarpeeksi paljon sanot itsellesi jonkin tavoitteen, alat tekemään alitajuisesti töitä sen eteen. Itse näen tämän myös riskitekijäksi. Kuten Mark Cuban omassa kirjassaan totesi, on yrittäjänä tärkeintä olla rehellinen itselleen. Mutta tämän kaltainen toiminta voi toimia itsensäjohtamisessa työkaluna. Perskules, alan toitottamaan itselleni aamuin illoin että valmistun ajoissa niin saadaan katsottua ihan kokeilun kautta toimiiko tämä väite!
Tietopääoma
Jokainen menestyjä on ollut oman alansa erikoisasiantuntija. Ja tämä on hyvä pitää mielessä kun motivaatio opiskelemiseen häviää. Opiskelu on se asia jota ei tule lopettaa koskaan vaan tietoa pitää hakea koko ajan lisää. Näin pysyt ajan hermolla ja jonain päivänä voit todeta ”amattimies, siksi niin kallis”.
Mielikuvituksen voima
Kirjassa nostettiin esiin mielikuvituksen merkitys menestyksessä. Mikään menestys ei tule ilman haasteita ja yrittäjä tarvitsee suuret määrät mielikuvitusta keksiäkseen ratkaisuja näihin haasteisiin. Ja ennen kaikkea meidän tulisi käyttää mielikuvitustamme siihen kuinka voisimme tehdä rutiimimme tehokkaammin! Ehkä se vain on niin että laiskat menestyy!
Suunnitelmallisuus
Kun tiedostaa sen mitä haluaa saavuttaa on aika alkaa suunnittelemaan kuinka sen saavuttaa. Itse allekirjoitan tämän ehkä jopa tärkeimmäksi tekijäksi mikä määrittelee menestyjän. Kukaan ei tule ainakaan pysymään menestyjänä pelkästään tuurin voimalla vaan todellinen menestyjä pystyy määrittämään oman ”kohtalonsa”. Tätä tulisi käyttää jokaisessa elämän osa-alueessa. Kaikki tavoitteet pystyy pilkkomaan pienempiin eriin ja niitä pienempiä välitavoitteita kohti pystyy puskemaan ja opettelemaan niiden tarvittavat taidot.
Päätöksenteon merkitys
Tämä oli ehkä mielenkiintoisin seikka mikä nousee esille kaikissa menestyjissä. Menestyjät osaavat tehdä nopeasti päätöksensä ja vaihtavat päätöstään hitaammin, kun taas ei niin menestyvät ihmiset päättävät hitaasti, mutta ovat heti valmiita vaihtamaan päätöksiänsä. Tätä ei pidä kyllä lähteä keulimaan ihan hirveämmin eteenpäin vaan muistaa aina ennen päätöstä katsoa sitä dataa tarkkaan jotta pystyisi tekemään aina sen ”oikean” päätöksen. Vaikka teet nopeasti päätöksiä ja vielä pysyt niissä ei tarkoita sitä että osaat tehdä oikeita päätöksiä hetken mielijohteessa. Mutta se mitä voit nopeuttaa on se datan kerääminen minkä pohjalta teet päätökset.
Tiimi
Ja kuten kaikki sitä sanovat, tiimin merkitys menestyksessä on todella tärkeää. Kukaan ei pysty ylittämään vuoria yksin, vaan yhteisön tuomat edut edesauttavat menestystä. Tiimistä on apua päätöksissä, itse tekemisessä ja jaksamisessa joten muista aina kerätä oikeat ihmiset ympärillesi!
Kaiken takana on nainen
Napoleon muistuttaa parisuhteen merkitystä menestyksessä. Tämä on vähän sellainen seikka mitä en ihan heti suostu allekirjoittamaan, mutta itse koen sosiaalisen elämän kokonaisuudessaan olevan tärkeä seikka menestymiselle. Se että sinulla on ympärilläsi tukiverkko ja ihmisiä kenen avulla pääset pois siitä työstressistä on helvetin tärkeä seikka. Ja tämä on itselläni hieman päässyt karkaamaan käsistä. Tiimiakatemia on vienyt mukamas kaiken ajastani enkä ole enää niin paljoa tekemissä kavereideni tai ylipäätänsä vietä vapaa-aikaani samalla tavalla mitä aikaisemmin vietin. Ja kyllä sen näkee omalla tavallansa jaksamisessa. Kavereista ja perheestä saa aivan toisenlaista energiaa arkipäiviin. Lähtisköhän joku käymään kaljalla….
Yhteenvetona pakko sanoa että nämä menestyskirjat on aikalailla samaa paskaa eri paketissa. Noh, ehkä ei tuntuisi siltä jos harrastaisi tuota lukemista vähän useammin kuin vain muutaman viikon ajan vuodesta!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!