Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiikerinloikka työniloon ja menestykseen

Kirjoitettu 24.05.13
Esseen kirjoittaja: Teo Tarri
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiikerinloikka työniloon ja menestykseen
Kirjan kirjoittaja: Marja-Liisa Manka
Kategoriat: 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin Marja-Liisa Mankan kirjan Tiikerinloikka työniloon ja menestykseen. Nykyaikanan kun elämme nopeasti kehittyvässä maailmassa, pelkkä tieto ja järki ei näytä riittävän. Sillä voidaan saavuttaa edistystä, jota nopeuttaaksemme Manka kertoo kirjassaan jo käsittelemistäni aiheista, arvoista, missiosta, visiosta ja strategiasta. Itse keskityn tekstissäni uudistavaan oppimiseen – itse tiikerinloikkaan, joka voidaan saavuttaa. Se vaatii kaikkea sitä, mitä Tiimiakatemialla voimme saavuttaa!

Organisaatioiden on nykypäivän tahdissa pysyäkseen opittava myös kollektiivisesti. Kirjan mukaan esimiesten ajasta neljänneksen pitäisi kulua oppimisen suunnitteluun eli synnytettävien taitojen etsimiseen. Olemme puhuneet joryn kanssa ja itse aion vielä painottaa syksyllä, että johtoryhmätehtävä on meidän tärkein projektimme. Esimiehellä on neljä johtamisen ulottuvuutta.

 

1. suunnan näyttäminen

Autan tiimiläisiä omalla työskentelylläni, edustan omia, ja tiimin arvoja. Pidän kiinni säännöistämme, mutta säilyttääkseni balanssin, tarvitsee tulevaisuudessa keskittyä erityisesti niihin jotka onnistuvat pitämään kiinni sovituista säännöistä. Siitä miksi jotkut eivät pysty pitämään kiinni, keskutelemme tiimin kanssa yhdessä. Esimiehenä pidän seurantaa tiimiläisten työskentelystä, kannsutan eteenpäin ja keskutelen toiminnasta.

2. ilmapiirin rakentaminen

Mielestäni se on ensimmäisen vuoden TL:n tärkeimpiä tehtäviä tiimiyrityksessä. Tuen ongelmien ratkaisevaa käsittelyä toimistolla, reeneissä ja vapaa-ajalla. Pyrin reeneissä tarkentamaan ja pysäyttämään keskustelua kun havaitsen, jonkun ymmärtämättömän. Yritän parhaani mukaan oppia tuntemaan toisia ja kannustan muita tekemään samoin. Yhdessä TL-solun kanssa pidämme huolta yhteishengestä. Tiimiesikuvanamme pidän Madetta.

3. oppimisprosessin tukeminen

Otan selvää yksilön taidoista, työskennellessä hänen kanssaa, kuunnellessa häntä, ja erityisesti kehitys- ja palautekeskusteluissa. Yritän lisätä myös tiedonjakoa, oppimisen reflektointia ja kirjoista saatujen koppien tuomista reeneihin.

4. hyvänä esimerkkinä oleminen

Pyrin kehittämään ammatitaitoani, ja oppimaan lisää jatkuvasti. Olen innostunut tiimiyrittäjä, ja toimin yhteisten tavoitteidemme mukaan.

 

Oppimisen tarkastelu on jokseenkin hankalaa ja siihen aion pystyä kehittämään lisää mittareita, esimerkiksi solumme kanssa. Meidän on selvitettävä oppimisen olemassa olevia väyliä ja mahdollisuuksia edetä niillä. Dialogi on tärkeä oppimisen työväline, joka kehittyy vain käytännössä harjoittelun mukaan, siksi onkin hauska mennä pölyttämään tulevien pinkkujen reeneihin. Dialogi kehittää myös luottamustamme Mittavassa. Meidän täytyy silti yhä enemmän ottaa hiljaisempia huomioon.

 

Palaute

Yksi kehittymisen työvälineistä on reflektoinnin lisäksi palaute. Voin harjoitella rakentavan palautteen antamista, ja keskittyä siihen palaute- ja kehityskeskusteluissa entistä enemmän. Alan esittämään enemmän toiveita ja ehdotuksia, kuin miksi-kysymyksiä. Valtuutan tehtäviä kysymällä esimerkiksi: ”Matti, ota sinä hoitaaksesi tämä..” Lisäksi puhun siitä mikä on mahdollista, en siitä mikä estää. Kerron lisää eri vaihtoehdoista. Olen lisäksi JTCssä oppinut, että palaute tulee antaa mahdollisimman nopeasti, ajallinen läheisys auttaa muistamaan opit ja kopit paremmin. Lisäksi suosin tuplavarmistusta myös palautetta antaessani, eli selvitän onko toinen ymmärtänyt oikein.

Kirjan mukaan työn motivaatiopotentiaali = miellekyys x itsenäisyys x palaute

Sain palautetta neutralisoitumisestani. Pyrin tuomaan oman mielipiteeni esille entistä rohkeammin. Yritän useammin kertoa mitä ajatuksia ja tunteita toisten puheet minussa herättävät. Pyrin myös suurentamaan koulutusohjelmissa käyttämän Joharin ikkunan tuntematonta aluetta minussa sekä muissa.

 

Teo Tarri
teo@mittava.fi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!