Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemia

Kirjoitettu 21.10.13
Esseen kirjoittaja: Miikka Niininen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin sitten valmentajamme Timo Lehtosen, tutummin Letim, kirjan Tiimiakatemia, ja nyt olisi tarkoitus vähän käydä läpi ajatuksia, mitä kirjasta nousi.

Miksi Tiimiakatemia

Ihan alkuun, itsehän tulin Tiimiakatemialle, koska en päässyt rajakadulle ja Tiimiakatemiallekin pääsin vasta varasijalta sisään. Mutta täytyy sanoa, että tähän mennessä ei ole harmittanut ollenkaan etten rajakadulle päässyt. Totta kai Tiimiakatemialla ensimmäiset pari kuukautta meni aivan täydellisessä kulttuurishokissa, mutta kun rupesi pikkuhiljaa ymmärtämään, mikä Tiimiakatemia on, on Tiimiakatemia aika ollut mahtavaa, vaikka välillä hieman hajottaakin. Eli minulle Tiimiakatemia on paikka, missä voin oppia asiat, mitä tulen todennäköisesti joskus työelämässä tarvitsemaan, tavalla mikä on mielenkiintoinen, hauska ja kaikista tärkeimpänä paljon mielenkiintoisempi kuin istua luennolla rajakadulla, eli tekemällä asioita oikeasti käytännössä, eikä vaan leikisti ja teoriassa. Koen itse, että opin asiat paljon paremmin tekemällä kuin lukemalla tai luennoilta. Ja Tiimiakatemialla on mielestäni hienoa se, miten paljon voit oppia muilta ja muiden kanssa tekemällä. Eli yhteenvetona tästä kappaleesta, onneksi Tiimiakatemialla oppimassa kuin rajakadulla tylsistymässä. Mutta ymmärrän toisaalta myös sen, että kaikille Tiimiakatemia ei vain toimi oppimisympäristönä ja sen että joku voi oppia paremmin luennoilla. Mitä itse haluan tällä hetkellä Tiimiakatemialta, on se että löydän oman jutun, kiinnostuksen kohteen, mitä haluan ruveta tekemään. Tällä hetkellä se on vielä vähän hukassa.

Mutta missä muualla opit tarvittavat tiedot/taidot paremmin kuin tekemällä niitä asioita mitä haluat tehdä?

Oppiminen

Mikä on Tiimiakatemialla tärkeintä? Minun mielestä oppimisen tulee olla tärkeintä. Ja tiimiyritysten toiminnan tulisi mahdollistaa oppiminen. Ja tiimiyrityshän on hieno väline oppimiseen. Muita hyviä oppimisen keinoja mitä Letim upeassa kirjassaan ylistää on oppimissopimus. Mikä siinä on, ettei sitä ymmärrä käyttää niin kuin se on tarkoitettu käytettäväksi, miksi olen laiska saamaton paska, ja en kirkasta itselleni mihin haluan, miten pääsen sinne ja niin edelleen. Eli en ole päivittänyt oppimissopimustani tänä syksynä kunnolla. Ja sen on taas huomannut, viime keväänä kun oppimissopimus oli tehty edes jotenkin, ja seurasin sitä, tuntui ainakin, että sain jotain aikaan. Mutta tänä syksynä en ole oppimissopimusta päivittänyt kunnolla, meno on ollut aika päämäärätöntä, oikein mitään järkevää en ole aikaan saanut ja se on varmaan jo muu tiimikin huomannut. ELI KALENTERIIN oppimissopimus päivitetään ensi viikonloppuna, eli se on päivitettynä maanantaiaamuna 28.10.

Johtaminen Tiimiakatemialla

Missä oppilaitoksessa voit oppia johtamista käytännössä? Minulla ei tule muuta mieleen kuin armeija ja Tiimiakatemia. Ja armeijakaan kun ei minun juttu ollut niin missä voin oppia johtamista paremmin kuin Tiimiakatemialla. Itse en ole vielä toiminut Tiimiakatemian aikana johtajana oikein muualla kuin Street hockey tapahtumaa järjestäessä, mutta siinäkin tuli opittua jo kaiken näköistä johtamisesta ja tajusi miten paljon on opittavaa. Lisäksi johtamisesta oppia on tullut paljon NJL koulutusohjelmasta. Mutta kaikista tärkein oppi mielestäni, mikä tähän mennessä johtamisesta on Tiimiakatemian aikana tullut, on että johtajana sinun pitää pystyä kiteyttämään mahdollisimman yksinkertaisesti, mitä halutaan saada lopputulemana. Olkoon se sitten tapahtuman järjestäminen tai yksittäinen synnytys pitää pystyä kiteyttämään, mikä se on mitä haetaan.

Ja Tiimiakatemialla johtajuudessa hienointa on se, että johtajuus pitää itse ansaita. Eikä johtajuutta vaan määrätä joillekin niin kuin armeijassa. Tiimiakatemialla johtajuus pitää ansaita vähän kuin lätkäjoukkueessa kapteenin C rintaan, teoilla ja asenteella.

Treenit ja dialogi

”Se on se aika kun kootaan yhteen mitä on tehty ja mitä tullaan tekemään” – suuri filosofi Antti Lintulahti, kun kysyin, mitä treenit merkitsevät.

Henyn mukaan taas treenit on paikka jossa ensisijaisesti innostutaan ja pumpataan tiimi liikkeelle, tietoa ja oppejakin kuulemma voi jakaa.

Itselleni treenit on näiden molempien näkemyksien yhdistelmä. Eli käydään läpi tekemiset, jaetaan opit ja kopit koko tiimin kanssa ja innostetaan tiimiä. Mun mielestä treeneissä on kumminkin tärkeintä mahdollisuus oppia ja saada tukea tiimiltä tarvittaessa. Minulla oli alkuun tässä pitkät löpinät treeneistä ja merkityksestä, mutta pojilta kun asiaa kysäisin, niin pitkät löpinäni jäivät aika lailla turhiksi.

Loppuun vielä mielipide kirjasta, eli mielestäni kirja on sellainen, että jokaisen tiimiakateemikon kannattaa kyseinen kirja lukea ajatuksen kanssa.

Miikka Niininen

Osuuskunta Mittava Innovations

miikka(a)mittava.fi

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!