Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemia

Kirjoitettu 30.12.13
Esseen kirjoittaja: Sakari Lehto
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia - Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.1. Oppimisen suuntaviivoja, 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut, 2. Yhteisöllisyys, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Kuusitoista kuukautta takana Tiimiakatemialla. Pitkä matka kuljettu niin tiimiyrittäjä-, kuin tiimiyritystasollakin. Pitkä matka vielä myös edessä. Millio, jonka piti olla rikkoutumaton, on menettänyt kuusi jäsentä, mutta tiimi itse on vahvempi kuin koskaan. Minä, joka en ole aiemmin toteuttanut itseäni muutoin kuin urheilussa tai armeijassa, olen oppinut käyttämään hyödyksi omia vahvuuksiani myös liike-elämässä, ja onnistunutkin jopa tekemään voittoa.

Välillä tuntuu että on unohtanut, kuinka ainutlaatuisen mahdollisuuden Tiimiakatemia tarjoaa opetella liiketoimintaa ja tiimipeliä. Ennen kaikkea juuri siksi onkin hyvä, että kaikki akatemian periaatteet ja merkitykset on nyt koottu yhteen kirjaan. Oli hienoa lukea tiimiyrityksen elämänkerrasta ja samalla huomata kuinka Million tarina samaistuu siihen. Siksi reflektoin esseessäni omia näkemyksiäni tiimin tähänastisista vaiheista.

Ensimmäisinä kuukausina itselleni oli – ja tietääkseni on kaikille uusille tiimiyrittäjille – suurin henkilökohtainen haaste itsensä johtamisessa. Kukaan ei enää katso perään, tiimiyrittäjä ottaa itse vastuun omasta kehityksestään. Noin puolen vuoden ajan teimme into puhkuen paljon työtä, ihan sama mitä työtä, kaikki lähinnä halusivat todistaa kyvykkyytensä ja työmoraalinsa uudessa jännittävässä ympäristössä.  Eivätkä työt olleet niinkään unelmaprojekteja, mutta uutena yrityksenä piti kaivaa liikevaihtoa edes jostain.  Ja tulosta tulikin – ainakin niin kauan kuin alun innostusta riitti.

On nimittäin mielenkiintoinen fakta, että lähes poikkeuksetta mikään tiimi ei koskaan aloita pohjalta, se tulee vasta seuraavana. Alun innostus ja ”näytön paikka” siivittää tiimin alussa hyviin tuloksiin, josta seuraa ylpeys. Aletaan puhua ylvään ammattimaisesti saavutuksista ja asetetaan lisää korkeita tavoitteita. Jossain vaiheessa alun sokea into kuitenkin palaa loppuun ja tekemisen meininki kaikkoaa, mutta yllätys yllätys – puheet jäävät. Näin kävi myös Million kohdalla.

Paljon puhetta ilman näkyviä tekoja. Tavoitteita ei saavuta, vaikka esitetään ahkeria. Asioita ei uskalleta sanoa suoraan, tai jopa valehdellaan. Kyseessä on tietysti tiimin elämänkaaren toinen osa ja samalla pohjanotko, valetiimivaihe. Million valetiimivaihe alkoi näkyä selvimmin ensimmäisenä keväänä, jolloin asiasta alettiinkin keskustella. Tuohon aikaan tiimi menetti myös ensimmäisiä jäseniään.

Valetiimivaiheen ainoa hyvä puoli on siinä, että sieltä suunta on vain ylöspäin. Ylöspäin päästään vasta kun ongelma on myönnetty ja ratkaisu tiedostettu. Ainoa ratkaisu aikaansaamattomuuteen löytyy tietysti teoista. Aito tekemisen meininki puolestaan syntyy hyvästä motivaatiosta ja motivaatio juontuu yksilön intresseistä ja arvoista. Toisin sanoen päästäkseen yli valetiimiydestä tiimin tulee keskittyä intressein, yksilön vahvuuksiin ja siihen mikä ihmisiä motivoi. Jos sisäisen palon sijaan pelkkä raha toimisi motiivina, ei voi koskaan oppia nauttimaan työstään. Ilman nautintoa työ on joko tylsää tai teeskentelyä. Saadaksesi aikaan tulosta teeskennellen, pitäisi olla vieläpä taitava valehtelija. Emmehän ole valehtelijoita?

Tämä on ainakin oma näkemykseni valetiimiydestä ja sen voittamisesta. Jotkut määrittelevät sen erilailla ja voivat olla erimieltä siitä, milloin vaihe on ohitettu.  Tällä hetkellä noin joka kolmas tiimistä uskoo Million päässeen yli tuosta rotkosta. Itse kuulun näihin optimisteihin. Sanoisin meidän aivan viime kuukausina ohittaneen valetiimivaiheen vaikka piirteitä siitä löytyy yhä, mutta myös ennusmerkit paremmasta ovat näkyvissä. Tiimistä voi havaita uutta lamaannuksen jälkeistä tekemisen meininkiä sekä rakentavampaa suorapuheista ilmapiiriä. Lisäksi yhä useampi tiimijäsenistä on alkanut rikkoa rajojaan ja voittaneet oman vanhan itsensä.

Uskon vakaasti, että Millio tekee ensi kevään ja kesän aikana ensimmäisen suuren läpimurtonsa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!