Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemia

Kirjoitettu 17.03.14
Esseen kirjoittaja: Henri Tokee
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia, Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ensimmäinen syksy ja hiukan kevättäkin jo takana Tiimiakatemialla. Paljon asioita koettu ja varsinkin ihmetelty. Tässä vaiheessa oli hyvä lukea Letimin kirjoittajama tiimiakatemia kirja ja kertailla ja miettiä hieman enemmän tiimiakatemian periaatteita. Ensimmäinen syksy tiimiakatemialla oli melkoista myllerrystä ja hakemista. Kaikki tuntui olevan enemmän tai vähemmän epäselvää. Monesti tuli mietteitä, että onko tämä minun paikkani kun mistään ei tuntunut ymmärtävän mitään eikä saanut suurempia aikaankaan. Pikku hiljaa on alkanut pääsemään jyvälle toimintatapoihin ja tajuamaan, että kukaan ei ole valmis heti alkuun vaan jokaisen pitää itsensä ja tiimin avulla kehittää itsensä pois alkuhämmennyksestä, sehän yksi tiimiakatemian pääperiaatteitakin on.

 

Itse miellän tiimiakatemian mielessäni kolmeen erilaiseen kokonaisuuteen, jotka ovat Tiimiakatemia, tiimiyritys ja yksilö tiimin sisällä. Kaksi ensimmäistä ovat tukitoimet sinulle eli yksilölle, joka loppupeleissä itse päättää, kuinka paljon haluaa itseään kehittää ja oppia.

 

 

Tiimiakatemia luo älyttömän hyvät ja laajat mahdollisuudet oppia käytännön liiketoiminnan kautta taitoja, jotka ovat hyödyllisiä työelämässä, toimi sitten yrittäjänä tai palkkatyöläisenä. Olen monesti miettinyt eroja akatemian ja normaaliopetuksen välillä. Normaaliopetuksessa saat paljon teoriatietoa, mutta mitä teet sillä, mikäli et osaa tai pääse käyttämään sitä käytännössä. Itsestäni tuntuu, että me teemme nyt jo sitä, mitä liiketalouden opiskelijat alkavat harjoittamaan vasta työelämään siirrytyään. Kaikki asiakaskäynnit, neuvottelut ja kontaktointitaidot ja verkostot ovat mielestäni suuremmassa osassa kuin pelkkä teoriatieto yksinään. Hienon ja ainutlaatuisen paikan tiimiakatemiasta tekee myös se, että siellä pääsee kokeilemaan käytännössä juuri niitä asioita, mitkä itseään kiinnostavat ja mistä on unelmoinut. Itse olen päässyt kokeilemaan asioita urheilun ympärillä, mitä en varmastikaaan monessa muussa paikassa olisi päässyt tekemään. Käytettävissä olisi paljon myös muiden asiasta kiinnostuneiden apua onhan akatemialla tälläkin hetkellä noin 150 tiimiyrittäjää. Itse en ole ollut tässä tarpeeksi aktiivinen. Pitäisi käyttää muiden potenttiaalia enemmän hyödyksi kun sitä kerta on tarjolla.

 

Itselläni on selvä mielipide siitä, että tiimiakatemia on huippupaikka silloin, kun projekteja ja tekemistä on paljon, mutta silloin kun on oikean tekemisen puutetta akatemia tuntuu täysin turhalta. Ainakin henkilökohtaisesti on ollut muutaman kerran tosi turhautunut fiilis, kun kunnon projekteja ei ole ollut käynnissä. Silloin tuntuu, että ei opi mitään ja kuluttaa vain aikaansa. Silloin on jopa käynyt mielessä, että onko Tiimiakatemia oikeasti se paikka, missä haluan olla. Mieli on kuitenkin muuttunut hyvinkin nopeasti kohdatessa uusia innostavia asioita. Loppupeleissä aika paljon on kuitenkin itsestä kiinni kuinka paljon tekemisillään oppii. Tiimiakatemiasta monesti kuultu lause ”mitä enemmän annat, sitä enemmän saat” pätee kyllä aivan täysin. Tässä on ollut ehkä vähän opettelemista, kun ei riitä, että hoitaa hommat vaan kohtuullisesti vaan oikeasti pitää antaa aikaansa kunnolla, mikäli haluaa saada kaiken irti.

 

 

 

Tiimi on tullut koko ajan tärkeämpään rooliin ainakin itselleni. Alkuun kaikki olivat vain eri ympäristöistä tulleita yksilöitä, mutta tiimihenkeä on alkanut löytymään koko ajan lisää yhdessä koettujen juttujen jälkeen. Kehitys askeleita on alkanut tiimi tasolla tapahtumaan ja jatkuvasti opitaan enemmän toisistamme ja toisiltamme. Alkuvaiheessa treenien merkitys ei ollut oikein selvillä ja tuntui, että niistä ei saanut oikein mitään irti. Ei sitä ehkä täysin käsitä vieläkään, mutta ainakin itse olen alkanut oppimaan toisilta, kun omia tekemisiä on alettu avaamaan ja kerrottu onnistumisista. Itselläni on kuitenkin parantamisen varaa siinä, että avaisin enemmän omia mielipiteitä muille ja kertoisin omista tekemisistä. Se vaatii toisaalta vähän rohkeutta olla ihan avoimena tiimin edessä omien juttujensa kanssa, mutta pikku hiljaa sitä alkaa ymmärtää, että se on kuitenkin aika tärkeää monessakin suhteessa. Sen avulla voit saada apua juttuihisi ja tiimiläisetkin oppivat sinusta paljon uusia asioita. Tähän täytyy jatkossa panostaa enemmän, kun sen merkityksen on alkanut sisäistämään.

 

Vanhempi tiimiyrittäjä kertoi meidän treeneissä vieraillessaan hyvän vertauksen treenien merkityksestä. Hän sanoi, että treenit ovat kuin koko homman sydän joka kahdesti viikossa pumppaa verta eli intoo ja virtaa kaikkeen muuhun tekemiseen. Meidän treenien pitäisi olla useimmin tämän kaltaisia, sillä liian usein on tullut lähdettyä treensitä pois pää painuksissa ja turhautuneena. Uskon, että tämä kuitenkin kuuluu jossain määrin asiaan ja opimme kehittämään treenejä siihen suuntaan, että ne antavat boostia muuhun tekemiseen, tärkeää on, että alkaa kuitenkin tiedostamaan, mitä treeneiltä hakee.

 

Tiimin kanssa pitää luoda myös yhteiset säännöt ja tavoitteet, joita lähteä noudattamaan. Kun jokainen sitoutuu näihin, saadaan tekemiseen enemmän meininkiä ja yhteen hiileen puhaltamista. Me otimme tiimimme kanssa tavoitteeksi saada toukokuuhun mennessä 100 000 euroa liikevaihtoa. Itsestäni ainakin tuntuu, että emme kaikki sitoutuneet tähän tavoitteeseen täysillä, eikä hommia ole tehty tarpeeksi niin kuin tavoitteiden eteen pitäisi. Oma mielipide syyksi on, että tavoite oli ehkä hieman hätäisesti tehty eikä sitä mietitty kaikkien kannalta loppuun asti. Tiimimme sääntöjen kanssa painimme melko kauan akatemian alkuvaiheella. Mielestäni paneuduimme liikee pieniin asioihin, kuten toimistokulttuurista sopimiseen. Sääntöjen tulisi olla enemmänkin suuntaa antavat, jottei kaikilta yksilöiltä vietäisi vapautta tehdä hommia edes vähän omalla tavalla. Lopulta säännöt saatiin pääpiirteittäin hyviksi ja ne varmasti muokkaantuvat vielä ajan kuluessa.

 

Tiimissä on monenlaisia persoonia ja monelaisia vahvuuksia, joita voisi käyttää paremmin hyödyksi. Viime treeneissä mietimme omia vahvuuksiamme ja missä alueilla olemme hyviä. Tämä on tärkeää, jotta saataisiin aktivoitua jokaista tiimiläistä, sillä alueella jossa hän saa itsestään parhaansa irti. Esimerkiksi, jos saamme isompia projekteja, missä tarvitaan eri osa-alueita tiedämme ketä juttuun kannattaa ottaa mukaan ja mihin rooliin. Tässäkin on tärkeää, että kaikki kertovat rohkeasti oman mielipiteen omista vahvuuksistaan, jotta ne osataan ottaa huomioon.

 

 

 

Tiimiakatemialla opitaan tiimien kautta ja niiden avustuksella, mutta jokainen on tiimissä kuitenkin yksilönä. Yksilöllä on vastuu niin itsestään kuin omasta tiimistään. Kukaan ei suuremmin ohjaile yksilöä tiimiakatemialla vaan jokaisen täytyy ottaa vastuuta itse ja johtaa itseään sillä tavoin, että tekee niitä asioita missä haluaa kehittyä. Se tuo paljon vastuuta, mutta mielestäni se on hyvä asia, sillä se kehittää ihmisenä paljon ja tuo taitoja tulevaisuuden työelämään. Itselleni on ollut tärkeä asia se, että yksilönä saan tehdä akatemialla niitä asioita, mitkä itseäni kiinnostaa. Olen yrittänyt saada projekteja urheilun parissa, sillä ne motivoivat itseäni ylivoimaisesti eniten. Tiimissämme on annettua tilaa jokaiselle etsiä omia mieliprojekteja, mikä on hyvä asia. Monille vastuu asiakaskäynneistä, rahan tuonnista ja kirjapisteistä luo suuria paineita. Se on fakta, että kaikille tämän tyylinen opiskelu ei sovi. Itsekin olen tykännyt aina siitä, että kaikessa on selvät sävelet ja mennään tietyn kaavan mukaan. Tiimiakatemia opiskelussa on kuitenkin aina hallittu kaaos, jota vain pitää oppia hallitsemaan. Itsellä tässä oli ainakin aluksi melko paljonkin opeteltavaa, mutta pikku hiljaa sitä alkaa ymmärtämään ja hallitsemaan.

 

Itselleni on tuottanut välillä ristiriitoja se, että pitäisikö tiimiakatemiaan asennoitua niin kuin kouluun vai työpaikkaan. Koko ajan painotetaan, että tiimiakatemia ei ole koulu vaan olet yrittäjä. Itse koen kuitenkin, että olen ammattikorkeakoulussa, jossa tarkoitukseni on oppia liiketoiminnan taitoja tulevaisuuttani varten, oppiminen vain tapahtuu erilailla kuin normaali puolella. Haluan kuitenkin toimia samaan aikaan yrittäjänä ja mielestäni ne eivät sulje toisiaan pois tai niin sen ainakin itse olen kokenut.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!