Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

tiimiakatemia

Kirjoitettu 09.12.16
Esseen kirjoittaja: Reetta Jylhä
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemia kirja oli mielestäni pikkaisen uuvuttavaa lukemista, sillä asiat kerrottiin niin ”pitkäveteisesti” eikä ytimekkäästi. Kirjassa ei ihan hirveästi uutta tietoa itselle tullut, johtuen varmaan siitä, että itse on akatemiaa ehtinyt jo kohta puoltoista vuotta katella ja lisäksi Hartikaisen kokemuksia kun on kuunnellut. Kirjaa kyllä suosittelisin niille, jotka ovat siinä elämän tilanteessa, että miettivät mihin kouluun haluisivat lähteä ja mikä kiinnostaa. Akatemia tällöin voi olla yksi hyvä vaihtoehto, varsinkin jos liiketoiminta hieman enemmän kiinnostaa. Kirja olisi hyvä myös ulkopuolisten lukea, esimerkiksi minun vanhempieni, jotta he ymmärtäisivät missä minä oikeasti olen. He kun eivät vielä oikein ymmärrä mitä reenit, tiimi ja projektit oikein meinaa meillä täällä aksulla. Ei tarvitsisi koko ajan olla selittämässä, kun ymmärtäisi miten meillä pyörät pyörii!

 

Kirjassa minua kiinnostivat eniten miten tiimiakatemia on syntynyt, sillä tästä minulla ei ollut kyllä yhtään mitään käsitystä ennen kirjaa. Kyllä se Partanen on tehnyt kovaa työtä ja rohkeasti uskaltanut antaa oman ajatuksen viedä! Kyllähän se ihan tiimiakatemia tyyppinen henkilö onkin ja vieläkin tämä hänen kädenjälki kyllä näkyy akatemialla!

 

Kirjaa luettaessani huomasin, että meidän tiimiltä on unohtunut yksi tärkeä asia, nimittäin tiimisopimus. Meillä ei ole käyty mielestäni tarpeeksi selkeästi, eikä varsinkaan mitään ole kirjoitettu ylös, että mitkä olisi meidän tiimin pelisäännöt. Nämä olisi hyvä käydä läpi, jotta kaikilla on samat käsitykset siitä, että miten tiimissämme halutaan toimittavan. Tämän kautta jokainen sitoutuisi enemmän tiimiin ja sen eteenpäinviemisiin sekä esim. Lupaisi osallistua aktiivisesti dialogiin ja kertomaan oman mielipiteen avoimesti, mitä vielä meidän tiimissämme ei täydellisesti tapahdu. Tiimisopimuksen tehtyä, sitä ei saisi kuitenkaan unohtaa minnekkään google driveen vaan se pitäisi saada toimistolle näkyviin, jotta jokainen muistaisi ja pitäisi sen taustalla omassa tekemisissä ja toimintatavoissa!

 

Tiimin kehitysvaiheet oli erityisen mielenkiintoista lukea ja seurata, että missä kohti olemme ja mitä tulemme vielä käsittelemään.

 

”Salamaniskuja tulee koko ajan, nallekarkit eivät mene tasan ja katastrofit odottaa nurkan takana” Tämä lause oli hyvä kiteytys tiimiakatemiasta. Luin nämä eri tiiminvaiheet, ja ennen kun pääsin loppuun otin tuon edellisen lausahduksen ylös ja luulenpa siis, että me ollaan Dimangian kanssa nyt aika lailla tässä kohdassa. Luulen, että monien päässä käy ajatuksia siitä, että tuleeko tässä nyt jotain projektia ja mitä tässä nyt tekisi ja saako tästä akatemiasta nyt muutenkaan mitään irti jos tässä nyt ei nopeasti keksi järkevää tekemistä. Ollaan kuitenkin koettu yhdessä jo monia hauskoja juttuja, mikä vahvistaa tiimiin jäämistä ja pitää Dimangiaa yllä. Näitä ovat muun muassa rakettipäivät ja Budapestin reissu, mikä vahvistaa, että Dimangia on hyvä jengi. Tiimissä on ruennut näkymään eri persoonat enemmän ja tunteita on alkanut tulemaan enemmän. Mielenkiintoinen vaihe, mutta aika raskasta välillä. Haetaan vielä sitä yhteistä sitoutumista tähän hommaan ja muitten huomioon ottamista. Välillä meininki menee mielestäni hieman itsekkääksi, mistä olisi hyvä pyrkiä jokaisen pois.

Se mitä seuraava vaihe tuo tullessaan on taito toimia keskenään eri tavoilla ja eri tehtävissä ja vastuunotto ja sen kantaminen. Tunteita tullaan ilmaisemaan avoimemmin ja uskalletaan myöntää omat virheet ja heikkoudemme. Palautteen annon ja vastaanotossa meillä on myös paljon kehitettävää. Kyllä meillä on vielä pitkä ja kivinen matka edessä, mutta määränpää on tavoittelemisen arvoinen!

Käsittelemme vielä tiimin kanssa melko paljon valetiimin vaiheita, mutta jotkut kohdat siellä eivät pidä enää paikkaansa, mutta ovat aikaisemmin pitäneet. Olemme kuitenkin kovaa vauhtia menossa potentiaaliseen tiimiin, mutta tämä vaatii kaikilta luottamusta ja heittäytymistä matkaan mukaan.

Mieleen herää yksi askarruttava kysymys, onko meillä ollenkaan mahdollisuutta päästä huipputiimi vaiheeseen? Jos kerta siihen yltää vain harvat tiimit ja meillä on ollut vielä periaatteessa 1 vuosi vähemmän aikaa yhdessä tekemiseen rajakadun takia. Toiseksi meillä on vain yhdet treenit tiimin kesken, koska toiset treenit paikkaa teematreenit. Teematreenit on todella hyvät tiedon ja oppimisen kannalta, mutta tiimin kehitystä se voi hidastaa huomattavasti.

Käytäntöön:

Nyt kun olen johtoryhmän jäsenenä, niin voisin ottaa palaverissa puheenaiheeksi nämä tiimin kehitysvaiheet. Voisimme rueta miettimään, miten pääsemme seuraavaan tiimin vaiheeseen ja eteenpäin tiiminä. Aika meillä tulee käymään vähiin, jotta päästään huipputiimiin, niin siihen voisi olla johtoryhmän hyvä keskittyä ja miettiä. Seuraavat askeleet, mitä meidän pitää jorista on luottamuksen lisääminen, rehellisyys ja lupausten pitäminen. Tällä hetkellä luulen, että luottamus uupuu aika paljon lupausten pettämisestä. Meiltä puuttuu tiimin jäseninä myös hieman uskollisuutta ja sitoutumattomuutta. Johtoryhmän pitää miettiä, että miten saadaan jokainen sitoutumaan tähän tiimiin ja akatemiaan, jotta kenenkään ei tarvitsisi miettiä onko tämä oikea paikka. Luulen, että tämä löytyy tekemisen kautta ja yhdessä olosta. Tähän johtoryhmä voi vaikuttaa, pitää miettiä yhdessä keinoja.

Tiimimme ei ole vielä tehnyt tiimisopimusta, se tulee ottaa nyt käytäntöön ja kysyä johtoryhmältä, että miten tämä tullaan toteuttamaan ja seuraamaan tätä tulevaisuudessa.

– Reetta Jylhä

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!