Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemia – Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi

Kirjoitettu 18.06.13
Esseen kirjoittaja: Suvi Marjanen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia - Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi
Kirjan kirjoittaja: Lehtonen, Timo
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Minut valittiin Tiimiakatemian vuokratiimiliideriksi. Aihe ”kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi” on siis minulle äärimmäisen ajankohtainen. Hain kirjasta vinkkejä, kuinka voin tukea pieniä pingviinejä heidän ensimmäisillä räpylänaskelillaan.

 

Mikä helvetin Tiimiakatemia, moni pingviini varmasti pohtii astuessaan ovista sisään. Meidän pitää heti alussa varmistaa, että pingviinit ymmärtävät, että täällä menetellään eri tavalla kuin normaalissa koulussa. Koulurepun ja penaalin voi heittää helvettiin, tilalle pisnessalkku ja MacBook Pro, iPad ja iPhone (adapteria unohtamatta, sitä kuitenkin aina jossain tarvitsee).

 

Belbinin testit

Olin ennen tämän kirjan lukemista ajatellut, että Belbinin testit ovat täyttä kuraa. Miten muka määritelmillä, joita kuvaillaan muun muassa sanoilla ”kylmä kala” ja ”muovaaja” voi oikeasti jakaa täysin erilaiset ihmiset ryhmiksi, joista saattaa tulla huipputiimejä? Tein Belbinin testin nyt kolmannen kerran. Tuloksiani vertailtuani Implementer nousi nyt kolmantena vuotena korkeimmalle sijalle. Complete Finisher -kohdan pisteet ovat laskeneet huomattavasti. Pinkkuvuonna minulla olikin tapana tehdä kaikki paskanakit, kun muut eivät niitä tehneet. Enää en tee, ja se näkyy näköjään myös Belbinin testissäkin. Perkele, testin tuloksethan oikeasti kertovat jotain toimintatavoistani.

 

Pohdimme VTL:ien kesken, pitäisikö pinkkutiimit jakaa ensi vuonna jollain muulla tavalla kuin Belbinin testien perusteella. Miksi Belbinin testistä lajitteluperusteena pitäisi luopua vain sen takia, että sitä on käytetty niin pitkään? Itse uskon, että jos oikeasti katsotaan vain Belbinin testien mukaan, eikä pinkkuja lajitella esimerkiksi yksilöiden kiinnostuksenkohteiden mukaan, ryhmistä voidaan saada hyvinkin toimivia.

 

Treenit

”Treenien valmisteluun varataan kolme tuntia aikaa ja treenien jälkiselvittelyyn ja siellä sovittujen asioiden käytäntöön panemiseen saman verran.” Ei toimi Innomossa. Usein treenit suunnitellaan hyvin, mutta suunnitelma saattaa mennä aivan plörinäksi, sillä eteen tulee joku ajankohtainen ja polttava aihe, joka on pakko käsitellä. Ja kas näin, treenien aikataulussa pysyminen on kustu pahasti. Treeneihin pitäisi siis aina jättää jouston varaa. Todella usein tulee yllättäviä asioita, jotka on pakko käsitellä heti koko tiimin kanssa. Treenien jälkeen harvoin mietitään treeneissä sovittuja asioita. Itse en ainakaan treenien vetäjänä ole kokenut, että minulla olisi vastuu varmistaa, että omissa treeneissäni sovitut asiat oikeasti viedään käytäntöön.

 

Treenien suunnittelu korostuu varsinkin ensimmäisenä syksynä. Itse Innomossa suunnittelimme treenit valmentajan kanssa. Aionkin Hannen kanssa hypätä tälle tontille. Sitten, kun tiimiläiset alkavat pitää treenejä, haluan antaa tarvittaessa vinkkejä. Muistan, kun oli minun vuoroni pitää ensimmäiset treenit. Jengi valui darrapäissään paikalle ja aiheena oli täpitys. Yritä siinä sitten vetää mielenkiintoista settiä. Haluan tuoda pinkkujen treeneihin hipaisun hulluttelua. Vaikka puhutaan vakavista aiheista, hauskaa saa silti olla.

 

Minun ja Hannen pitää korostaa esimerkillämme, mitä tarkoittaa läsnäolo treeneissä. Meidän pitää olla ajoissa ja oikeasti tilanteessa läsnä.

 

Dialogin tärkeys

Aluksi tiimissä varmasti nousee esille pari kovaäänistä, joiden mielipiteiden mukana tiimi velloo. Hiljaisemmat hissukat ovat hiljaa. Näin ainakin meidän tiimissä meni. Avuksi hiljaisemmille äänen kuuluviin saamiseksi nouseekin todella tärkeä työkalu, dialogi.

 

Kuuntele

Kuuntele mitä toisella on sanottavaa. Älä puhu päälle. Sulattele uusia syntyneitä ajatuksia pääkopassasi hetken ajan.

Kunnoita

Älä lyttää toisen mielipiteitä heti. Vaikka näkemys olisi aivan päinvastainen omastasi, älä yritä käännyttää kaveria omalle puolellesi.

Puhu sydämestäsi

Kerro rehellisesti, mitä mieltä olet. Jokaisen mielipide on yhtä tärkeä. Älä ole hiljaa. Muut eivät voi tietää, mitä pääkopassasi liikkuu, jos et sitä sano ääneen.

Odota vuoroasi

Pakota itsesi pitämään turpa kiinni, jos et muuten osaa olla sanomatta mielipidettäsi heti ensimmäisenä. Anna muillekin tilaa.

 

Oppimissopimus

Ensimmäisen oppimissopimuksen laatiminen on vaikeaa. Minä ja Hanne voisimme kertoa pääpointit omista oppimissopimuksistamme, jotta pinkut saisivat jonkinlaisen käsityksen siitä, mitä oppimissopimukseen kannattaa kirjoittaa. Meidän pitää myös saada pinkut ymmärtämään oppimissopimuken merkitys. Itse tein olen tehnyt virheen siinä, etten palaa oppimissopimuksen pariin tarpeeksi usein. Kerran puolessa vuodessa uutta oppimissopimusta päivittäessä vanhan pariin palaaminen ei ole tarpeeksi usein. Aion siis painottaa pinkuille myös sitä, että sitä paperia ei ole laadittu turhaan ja vain siksi, että valmentaja käskee, vaan oppimissopimuksella on ihan oikeasti merkitystä.

 

 

Toimisto

Pingviineillä tärkeimmäksi paikaksi Tiimiakatemialla muodostuu se ikioma toimisto. Tiimiytymisen ensiaskeleet saavatkin alkunsa juuri sisustuksesta. Todennäköisesti pinkut mielellään nyhjäävät vain omassa toimistossaan aluksi. Meidän tulee tehdä töitä myös pingviinien toimistossa ja höpötellä paljon. VTL:n työ ei saa jäädä pelkästään treeneihin. Omat VTL:mme eivät hirveästi henganneet toimistossamme, mutta itse aion toimia eri tavalla. Toimistossa käydään ne parhaat keskustelut ja siellä jokainen uskaltaa olla oma itsensä. Tulen tutustumaan pinkkuihin paljon paremmin, jos vietän heidän kanssaan työaikaa muutenkin kuin treenien yhteydessä (ja tietenkin iltarientoja unohtamatta).

 

 

Kiitos, Letim

Olisin itse varmasti tajunnut Tiimiakatemiasta paljon enemmän aikaisemmassa vaiheessa, jos tämä kirja olisi ollut olemassa jo pinkkuvuotenani. Sitä vanhempaa opusta en yksinkertaisesti jaksanut lukea loppuun. Eli siis heti kirjasuositukseksi rakkaille pingviineillemme menee tämä ehdottomasti! Kiitos Letim kun kirjoitit tämän kirjan, siitä on varmasti apua monelle tietään etsivälle.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!