Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemia – Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi

Kirjoitettu 29.11.17
Esseen kirjoittaja: Samuli Välimäki
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia – Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

TIIMIAKATEMIA – Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi

Lukiessani kirjaa minua huvitti kuinka Tiimiakatemian peruspilarit ovat säilyneet lähes muuttumattomina. Pidän sitä erittäin arvostettavana. Vaikka maailma ja visiot muuttuvat, perustukset säilyvät vankkoina ja lähes muuttumattomina. Se kertoo minusta hyvin rakennetusta pohjasta, joka Tiimiakatemialle on luotu.

 

Kirjassa oli paljon asioita, joita olemme tiimiyrittäjien ja valmentajien kanssa käyneet läpi treeneissä ja niiden ulkopuolella. Osa asioista tulee mielestäni yksilön henkisen kasvun kautta, jotka pitäisi olla itsestäänselvyyksiä työntekijänä ja varsinkin yrittäjänä. Esimerkiksi työajat ja sitoutuminen. On hölmöä ajatella olevamme ”normaalissa koulussa” oppijana, sillä Tiimiakatemia on aivan jotain muuta. Tulin Tiimiakatemialle luultavasti yhtä ummikkona, kuin kaikki muutkin, enkä tiennyt mitä odottaa.

 

Siirryin ensimmäisen vuoden jälkeen Mikkelistä Jyväskylään ja olen ollut paljon yhteydessä ensimmäisen vuoden opiskelukavereideni kanssa. Härskisti sanottuna koen, että työkokemukseni ja jo ensimmäisen lukukauden aikana saamani tieto ja kehitys, jota olen Akatemialta saanut on, kuin olisin ajanut Lamborghinilla 300km/h autobaanan vasenta kaistaa entisistä opiskelutovereistani ohi.

 

Minusta normaalissa opetuksessa keskitytään aivan liikaa tentteihin ja teoreettiseen puoleen. Samalla, kun he opiskelevat teoriaa tylsillä luennoillansa ja odottavat vain pääsevänsä kotiin valmistautumaan ja lukemaan tenttiin. Asiat, jotka näyttävät hyvältä paperilla, eivät välttämättä toimi käytännössä ollenkaan.

 

Minä teen joka päivä täyttä työpäivää, jatkan oppimistani ympäri vuorokauden ja tämä vie minua päivästä toiseen hurjasti eteenpäin. Minusta on mukava tulla töihin ja tehdä asioita joita itse haluan ja joista koen olevan hyötyä itselleni. Joudun usein jopa pakottamaan itseni lähtemään Akatemialta kotiin, sillä onhan elämässä paljon muitakin asioita, jotka auttavat oppimaan ja ylläpitävät elämän- ja arjen tasapainoa. Opin samalla teoriaa pohjaamalla tekemiseni työkokemukseeni sekä aikaisemmassa koulutuksessa ja Akatemialla oppimaani teoriaan.

 

Kuulin, että kauppakorkeassa sinun ei tarvitse käydä välttämättä yhdessäkään harjoittelussa tai työkokeilussa. Asia saa minut hämmentymään, sillä en henkilökohtaisesti ymmärrä tätä. Miten voit harjoitella ja tuoda oppimaasi teoriaa käytäntöön opiskeluaikanasi, jos sitä ei vaadita. Valmistuttuasi pääset työelämään ja huomaat, että voit heittää saavillisen oppimaasi teoriaa likakaivoon muiden jätteiden sekaan.

 

Tiimiakatemialla toimitaan tiettyjen periaatteiden mukaan ja pohjalla on tietyt liiketalouden rungot, jotka on syytä osata. Tämän jälkeen voit soveltaa oppimaasi omiin projekteihin. Pystyin peilaamaan lukemaani tiimimme toimintaan ja huomaan, että olemme ottaneet edistysaskelia, vaikka matka on pitkä. Treeneissä keskustelumme sivuaa kirjassa mainittuja tiettyjä ohjenuoria, joista viimeistään valmentajamme pitää huolen tai tuo asioita esille. Koen, että tulemme saamaan hienoja asioita aikaan tulevissa projekteissamme Tiimiakatemian ja tämän oppimismuodon seurauksena. Samalla valmistan itseäni tulevaisuutta varten ja laajennan verkostoani yhä isommaksi.

 

Minusta tuntuu jo nyt, että tulen menestymään työelämässäni. Olen jo nyt 100% varma, että minulla tulee valmistuessani olemaan hyvä työpaikka, jossa tykkään työskennellä ja saan tehdä asioita, joista itse pidän. Tämän seurauksena voin panostaa kaiken varastossa olevan kapasiteettini itse tehtävään työhön. Minulla on myös mahdollista työllistää itseni, joka on tällä hetkellä päällimmäinen haaveeni. Teenhän sitä osittain nytkin.

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!