Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemia – Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi

Kirjoitettu 30.08.20
Esseen kirjoittaja: Toni Kangas
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia – Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4. Johtaminen, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Timo Lehtosen kirja nimeltään TiimiakatemiaKuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi(2013), on opus Tiimiakatemian arjesta ja pelisäännöistä. Arkea käydään läpi oikean elämän esimerkkien kautta, sekä Lehtosen väsäämien viihdyttävien kuvien ja piirustusten avulla. Kirjasta saa vastaukset kysymyksiin ”mikä on Tiimiakatemia” ja ”miten Tiimiakatemialla opitaan”. Kirja varmasti toimii/toimisi hyvänä aasinsiltana opiskelijalle, joka on Tiimiakatemialle tulossa opiskelemaan. 

Täpityskirjana tämä tuli eteen nyt puolitoista vuotta Tiimiakatemialla pööpöilleenä. Kirja olisi ollut oiva valinta Tiimiakatemian alussa, mutta olen tainnut niille muutamille saamilleni suosituksille viitata kintaalla. Nyt jo Tiimiakatemia taipaleen kääntyessä ehtoopuolelle, herätti opus silti joitain ajatuksia. 

Tiimi 

Jokaisella tiimillä on kehitysvaiheet. Nämä ovat nimeltään työryhmä, valetiimi, potentiaalinen tiimi, todellinen tiimi ja huipputiimi. Olen kuullut maalailtavan, että Tempo olisi ollut vuodenvaihteessa valetiimivaiheessa. Tempossa tekeminen tosiaan oli ajoittain melko puurtamista ja tuntui, että hauskuus tekemisestä unohtui kokonaan. Kellokorteista ei välttämättä pitäisi Tiimiakatemialla joutua keskustelemaan, mutta niitäkin meillä ehdoteltiin. Sittemmin kesään siirryttäessä homma on onneksi vähän rentoutunut, liekkö hienot kelit, vai mennäänkö tiiminä eteenpäin.  

Hauskuutta painottaa Lehtonenkin. Usein Tiimiakatemialla kuulee mantraa ”vain epämukavuusalueella oppii”. Hauskuus ja epämukavuusalue ainakin harvemmin kohtaavat omassa elämässäni. Kenellä hauskuus ei synnyttäisi motivaatiota? Esimerkiksi oikeasti kovan tason urheilijat nauttivat lajeistaan. Reeneihin on kiva mennä 80% ajasta. Harvan ihmisen motivaatio kestää ainaista pakkopullaa ja väkisin vääntämistä. 

Tiimiakatemia 

Lehtonen kertoo lyhyesti Tiimiakatemian historiasta. Kuinka mm. Martti Luther ja Sokrates toimivat esikuvina Johannes Partaselle. Partasen visio, miten oppimista voitaisiin kehittää ja se, miten hän sitä on lähtenyt kehittämään, on kunnioitettava. Kuinka monelle ihmiselle tulee mieleen kyseenalaistaa oppimisen tehokkuutta, saatikka sitten koko koulusysteemiä. Kyseenalaistamisen lisäksi Partanen lähti ajamaan eteenpäin omaa visiotaan. Tulevaisuudessa innovointi ja tiimitaidot tulevat varmasti korostumaan. Nyt jo esimerkiksi isoimmat alat, kuten palveluala ja teknologia-ala vaativat ainaista innovointia ja uuden oppimista. Juuri niitä taitoja, joita Tiimiakatemialla erityisesti harjoitellaan. 

En ole vieläkään ihan varma onko esimerkiksi dialogirinki tehokkaampi oppimiskeino itselleni, kuin vaikkapa perinteinen luento. Koen, että en ole kunnolla vielä oppinut oppimaan tavalla, joka on Tiimiakatemialla tehokasta. On myös pidettävä mielessä, mitä on ylipäänsä yrittämässä oppia. Perinteisellä tilastotieteen kurssilla oppii varmasti eri juttuja, kuin muutaman muun elämänkoululaisen kanssa istuskellessa ringissä ja miettien bisnestä. 

Ja varsinainen elämänkoulu Tiimiakatemia onkin. Kukaan ei tule potkimaan perseelle, vaan juttuja on itse saatava aikaan. Jos ei saa aikaiseksi, ei voi myöskään oppia mitään. Oma-aloitteisuuden taito onkin varmasti tärkeimpiä oppeja, joita voi Tiimiakatemialta jäädä käteen. Jos ennen kynnykseni lähteä tekemään uusia juttuja olisi ollut asteikolla 1-10 kuutosen tasoa, on se jo lyhyen Tiimiakatemia taipaleeni aikana tippunut lähemmäs kolmosta. Yksi merkittävimmistä oivalluksista on ollut huomata, millaisia tunareita yritysmaailmassa menestyy. Charles Bukowskin lausahdus on osuva “The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.” Kun yrittäjinä pärjäävät sellaiset henkilöt, joilla ei ole yrityksen pyörittämisen peruskonsepteja hallussa, voi melko huoletta lähteä itse sekaan riehumaan.  

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!