Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemia – Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi

Kirjoitettu 26.11.16
Esseen kirjoittaja: Minna Saukkonen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia - kuinka oppia tiimiyrittäjäksi
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tieni Tiimiakatemialle oli todella erilainen kuin monella muulla. Hain opiskelemaan liiketaloutta JAMKiin, ja jostain syystä minut laitettiinkin Tiimiakatemia aloitusryhmään. Kun tämä selvisi minulle astuttuani luokkaan tuona ensimmäisenä päivänä, olin aivan kauhuissani. Olin aiemmin kuullut Tiimiakatemiasta vain ohimennen lukion opolta, joka totesi nopeasti ettei se ole minun paikkani sillä en osannut oikein sanoa että olenko kiinnostunut yrittäjyydestä. Kuitenkin noina ensimmäisinä päivinä aloin tutustua paremmin Tiimiakatemian maailmaan ja kiinnostua todella tästä toisenlaisesta oppimisympäristöstä. Emmin noin kuukauden ennen kuin uskalsin lähteä mukaan Dimangian kelkkaan. Näin jälkeenpäin teko tuntuu rohkealta, hypätä noin vain mukaan toisten tiimiin. Olen kiitollinen että uskalsin tehdä sen.

Lähdin lukemaan Tiimiakatemia kirjaa ensimmäistä kertaa pinkkuvuoden syksyllä, juuri noihin aikoihin kun olin tehnyt päätöksen liittyä Dimangiaan. Syksy oli ollut todella sekava, ja halusin selvittää mikä tämä outo koulu oikein on. Tuolloin kirja jäi kuitenkin kesken hieman puuduttavan alun vuoksi. Vaikka uskon että kirjasta olisi ollut pinkkuvuonna apua pääsemään nopeammin sisään uuteen systeemiin, on sitä erittäin mielenkiintoista lukea näin toisen vuoden syksyllä.

Yhteistä taivalta meillä on tiimin kanssa takana jo kohta puolitoista vuotta, ja on mielenkiintoista peilata kirjan sisältöä kuluneeseen vuoteen. Tunnistan monia tunteita ja vaiheita joita kirjan päähenkilö, uusi pinkku käy läpi kirjassa. Erityisesti tiimin kehitysvaiheista lukiessani mietin kovasti meidän oman tiimimme, Dimangian kehitystä. Olimme pitkään valetiimivaiheessa – meillä se ilmentyi mielestäni niin, että treeneissä oli hauskaa ja positiivista ilmapiiriä haluttiin pitää yllä jatkuvasti, minkä vuoksi ihmiset eivät uskaltaneet sanoa mielipiteitään suoraan. Meillä ei ehkä ole ollut vielä suurta konfliktia, sillä olemme selvittäneet asiat puhumalla. Tuntuu kuitenkin että joitain asioita on ehkä jätetty sanomatta, joka saattaa aiheuttaa katkeruutta pinnan alla. Olemmekin vasta nyt pääsemässä pikkuhiljaa yli valetiimivaiheesta, vaikka vieläkin tunnistan joitakin sen piirteitä tiimissämme. Uskon että se johtuu myös osittain tiimimme koosta – meitä on yhteensä 15, minkä vuoksi kestää pitempään että oppii luottamaan jokaiseen tiimiläiseen. Lisäksi tiimiämme on syönyt se, että kaikki eivät ehkä noudata täysin yhteisiä pelisääntöjämme. Luin tiimisopimuksesta ensimmäistä kertaa Lehtosen Tiimiakatemia kirjasta, ja mielestäni olisi hyvä jos meilläkin olisi tuollainen sopimus, johon kaikki tiimiläiset sitoutuvat. Minusta kuitenkin tuntuu että tiimissämme moni miettii edelleen, onko tiimiakatemia hänen paikkansa, mukaan lukien minä itse. Tiimissämme ei kuitenkaan ole ollut sellainen ilmapiiri, että tuollaisia asioita sanottaisiin ääneen, välttelemme selvästi edelleen negatiivisia asioita. Tilanne on ruvennut parantumaan syksyn mittaan ja tuntuu että ihmisistä on alkanut tulla hieman avoimempia ja rohkeampia. En silti usko että voimme olla oikea tiimi ennen kuin uskallamme puhua kaikesta avoimesti ja paljastaa myös ne epämiellyttävät tunteet ja ajatukset.

Luottamus lähtee aina omasta päätöksestä luottaa. Kun antaa toisille itsestään, saa yleensä paljon takaisin. Tarvitaan myös paljon yhdessä vietettyä aikaa, jota meillä koko tiiminä on ollut tänä syksynä todella vähän. Matkustimme hiljattain yhdessä Budapestiin, jossa vietimme kokonaisen viikon yhdessä n. seitsemän tiimiläisen kanssa. Olisi ollut todella merkittävää saada koko tiimi Budapestiin yhtä pitkäksi aikaa, sillä tiimiytymisemme oli käsin kosketeltavaa tuon viikon aikana. Mutta ehkä tässäkin asiassa muutos lähtee itsestä, jonkun on oltava se joka järjestää meille yhteistä tekemistä ja kutsuu kaikki kasaan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!